S'està cercant, espereu....

Pla Municipal de Drogodependències | Ajuntament de València - València

   
   
   
   
   
   

Prevención comunitariaPrevención familiar   Prevención escolarAlternativas de ocio


 

|

 
 
 
 

 


Día Mundial sin Tabaco 2019

Et sona?

Taller de Bebidas Saludables

   

​​​

|

Inici - Informació addicional

Redes sociales 
    Decálogo TIC          

          

PREVENCIÓ ESCOLAR

TOCA CINE


Obrir catàleg en format pdf

Curtmetratges

CURTMETRATGES PER LA IGUALTAT 2016
Organitza: Associació per la Coeducació

Patrocina: UNITAT D'IGUALTAT. Universitat de València, CulturArts-IVAC. Generalitat Valenciana, Saltarinas STS.

Col-laboren: Grupo Viveimagen, Cine en Violeta, la Editorial Edicions 96, Área de la dona. Intersindical Valenciana, UGT, CCOO, Seguros Atlantis y el estudio de diseño Signo Visual.

|
Campiones Invisibles

TÍTOL: CAMPIONES INVISIBLES
DIRECCIÓ: Paqui Méndez
ANY: 2016
DURADA: 16' 18”
RECOMANADA: Majors de 12 anys.

SINOPSIS:Aquest documental mostra algunes de les desigualtats i injustícies, que es donen enla pràctica esportiva, amb les dones professionals que, malgrat obtenir millorsresultats i triomfs que els seus companys homes, no reben el mateix tracte social, nielles, ni els seus èxits esportius, especialment dels mitjans de comunicació.Són dones, triumfadores esportivament, però autèntiques desconegudes per a lasocietat en general, amb el gran perjudici que açò provoca en les xiques que volenincorporar-se a l'esport i se'ls priva d'un referent imprescindible per a la llançar-se a lacarrera esportiva.

És necessari mostrar a la societat que les condicions de partida de les donesesportistes no són equitatives, que per a iniciar-se tenen més obstacles; que elsmitjans de comunicació les ignoren o les tracten com a objectes, que açò és reprotxablei reprovable en una societat avançada i democràtica.

TEMES QUE ES TRACTEN EN EL CURTMETRATGE:

- La invisibilitat i la desigualtat de la dona en l'esport.
- Els estereotips.

|
Obrir la guia

Rango

TÍTOL: RANGO
DIRECCIÓ: Gore Verbinski.
ANY: 2011.
DURADA: 105 minuts.
GÈNERE: Aventures / Comèdia.
CLASSIFICACIÓ: Apta per a tots els públics.
RECOMANADA PER A TREBALLAR: A partir de 6 anys.

SINOPSI: La pel·lícula explica la història de Rango, un camaleó domèstic que viu en un terrari, Rango és un gran aficionat a l'actuació i passa els seus solitaris dies inventant-se històries on el seu paper sempre és el d'heroi. De forma accidental, Rang acaba perdut enmig del desert de Mojave, amb l'ajuda de Faves aconsegueix arribar al poble més proper, una vegada allí i fent gala dels seus dots interpretatius, Rango es presenta com una llegenda viva de el “Salvatge Oest”, i s'erigeix com una nova esperança per al poble enfront dels durs temps que estan travessant. Però de seguida s'adona de la gran diferència que hi ha entre actuar i la vida real i es veu forçat a enfrontar-se a alguns aspectes de la seua identitat i a aprendre el significat de l'amistat.

VALORS QUE ES PODEN TREBALLAR:

L'autoestima i l'autoconeixement, l'empatia, l'honestedat, l'honradesa, la justícia, la valentia i l'acte-confiança, el treball en equip i la cura i protecció dels recursos naturals.

|
Obrir la guia

LOL

TÍTOL: LOL
DIRECCIÓ: Lisa Azuelos
ANY: 2012
DURADA: 97 min.
GÈNERE: Comèdia dramàtica / Adolescència / Família
REPARTIMENT: Miley Cyrus, Demi Moore, Douglas Booth, Ashley Hinshaw, Adam G. Sevani, Lina Esco, Tanz Watson, George Finn, Ashley Greene.
CLASSIFICACIÓ: Majors de 12 anys.
RECOMANADA PER A TREBALLAR: Guia d'activitats dirigida a mares i pares.

SINOPSI: Lola, més coneguda en l'institut com “Lol”, està vivint aqueixa època complicada, l'adolescència, en la qual es va a la recerca de la independència, la identitat i la maduresa. Lola va a descobrir el valor de l'amistat, el primer amor, el desig d'experimentar amb el prohibit, l'acceptació de límits i la importància de la sinceritat i el respecte en les relacions familiars. En la pel·lícula cobra especial importància la relació de Lola amb la seua mare, aquesta és una relació oberta i sincera, fins a on pugues ser-ho tractant-se d'una adolescent, Anne creu conèixer perfectament a la seua filla, fins al dia que troba casualment el diari de Lola.

TEMES QUE ES PODEN TREBALLAR:

L'ADOLESCÈNCIA com a etapa de canvis:

Les relacions familiars; les diferències intergeneracionals.
El valor de l'amistat, la importància del grup.
El camí cap a la maduresa sexual i el descobriment de la sexualitat.
La transgresion: experimentar amb el desconegut, amb el prohibit.

|
Obrir la guia

Alcohol y Coca

TÍTOL: ALCOHOL I COCA
DIRECCIÓ: Glen Gordon Caron
ANY: 1988
DURADA: 120 minuts
GÈNERE: Drama Psicosocial / Addiccions
REPARTIMENT: Michael Keaton, Kathy Baker, Morgan Freeman, M.Emmet Walsh, Tate Donovan, Lucca Bercovici, Ben Piazza, Henry Judd Baker
CLASSIFICACIÓ: Majors de 12 anys.
RECOMANADA PER A TREBALLAR: Guia d'activitats dirigida a professionals o estudiants de graus relacionats amb el món de les drogodependències: psicologia, medicina, infermeria, treball social, educació social etc.

SINOPSI: Keaton interpreta al broker de borsa Daryl Poynter, l'addicció de la qual a la cocaïna quasi ho destrueix. La pressió a la qual es veu sotmès per part de la família i de la policia, li porta a ingressar en un programa de desintoxicació privat, no obstant açò, Daryl creu que pot deixar la cocaïna quan vulga i no s'esforça a aconseguir-ho, per a ell no és un problema, finalment acabarà descobrint que està més compromès amb la droga del que ell creia. L'ingrés en el programa de desintoxicació li va a garantir una cosa més: la més dura batalla per la seua vida. “Alcohol i Coca” és un magnífic estudi sobre els dimonis personals… que et fan viure la vida sense pensar les conseqüències.

TEMES QUE ES PODEN TREBALLAR:

Coneixement sobre drogues i correcció de distorsions cognitives.
Aspectes destacats del perfil psicologico de les persones addictes a la cocaina i
a l'alcohol.Tractament de deshabituació de la cocaïna i l'alcohol.

|
Obrir la guia