S'està cercant, espereu....

Prevenció escolar - València

PREVENCIÓ ESCOLAR

 

Pretenem fomentar l'educació integral de la xicalla i la jovenalla del municipi a través de programes promotors de la salut i el desenrotllament personal, fent especial insistència en els factors de protecció davant de les addiccions.

TALLERS PREVENTIUS


TALLERS PREVENTIUS

En este espai posem a la disposició de les persones interessades, una sèrie de guies didàctiques que tenen com a finalitat facilitar la labor d'aquells educadors i educadores que treballen la prevenció de les addiccions.

En estos materials es plasma l'experiència dels professionals del PMD i recullen les aportacions de les persones que han participat en estos tallers, és a dir, són documents enfocats al treball pràctic.

Estos manuals didàctics versen sobre el bon ús de les Tecnologies i com evitar l'addicció a estes. Ajuden a l'exposició de la Presentació de Diapositives del taller Clickeando, aportant explicacions i estratègies concretes que possibiliten una adequada comprensió per part de qui els rep i faciliten el treball dels monitors o monitores interessades a realitzar els tallers.

Existeixen dos guies, una dedicada a les famílies i una altra a la població juvenil; en cadascuna d'elles es recullen uns continguts i activitats adaptades a la població a la qual es dirigeixen.

|

XARXES SOCIALS


K ME CUENTAS...
Hola a tots i totes:
Som el Pla Municipal de Drogodependències de l'Ajuntament de València.
Hem obert este espai dirigit a la joventut, per a tindre un canal de comunicació i estar més prop de tots i totes les que vulgueu participar en ell.

|

CONCURS K ME CUENTAS...


 

El Concurs K me cuentas és una iniciativa de creativitat encaminada  al fet que la joventut reflexione sobre com utilitzar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) de manera responsable i fomentar la participació de la joventut en la prevenció d'addiccions

Està dirigit a l'alumnat del municipi de València des de 5é de Primària a 2n de Batxiller i C.F. de Grau Mitjà (de 10 a 18 anys).

Existeixen dos categories de participació per edats:

Categoria A De 10 a 14 anys. Modalitat Cartell
Categoria B De 15 a 18 anys. Modalitat Cartell i Modalitat Multiformat.
La temàtica dels treballs ha d’estar relacionada amb:
- “Ús responsable de les tecnologies”.
- “Prevenció de l’ús de drogues”.
- “Prevenció del joc d’atzar en línia i les apostes esportives”

|

PROGRAMES


imatge il.lustrativa

PREVEN-TIC
QUÈ ÉS PREVEN-TIC FORMATIU?
Un programa online i auto-aplicat.
Preven-tic Formatiu forma part d'un programa més ampli de prevenció de l'ús indegut de drogues.
Es dirigeix a promoure habilitats socials i emocionals que puguen servir com a “protectores” a l'inici del consum, entrenar habilitats protectores útils, que enfortisquen a les persones i que reduïsquen les conductes de risc.
És un programa on-line, totalment auto-aplicat, que els usuaris i usuàries poden completar per si mateixos.

|

 

ASTROLABI: Com orientar-se en l'univers de les drogues


El taller Astrolabi és una activitat formativa orientada a la prevenció del consum de drogues, que pretén facilitar una informació a l'alumnat de forma objectiva, veraç i fiable sobre les substàncies addictives i els seus efectes tant psíquics com físics, per a evitar el seu consum o reduir riscos quan estos es produïsquen.

|

Clickeando

CLICKEANDO
Es tracta d'una activitat informativa-formativa, creada des d'el Pla Municipal de Drogodependències i orientada a previndre l'ús indegut de les noves tecnologies en la població escolar del municipi de València

|
 

cartell

LUDENS
El taller Ludens és una activitat informativa que pretén aprofundir en l'ús que actualment fan els i les jóvens dels Jocs d'Atzar Online i en els possibles problemes derivats de la seua utilització.

|
 

GAMER

‘Gamer’ és el nom de l'actualització del contingut del mòdul de videojocs del PrevTec o AdiTec que es va realitzar l'any 2022 per l'equip de Joc i Addiccions Tecnològiques de la Universitat de València. Els videojocs i l'estudi de l'addicció als mateixos han evolucionat molt des del naixement d'este programa preventiu, per la qual cosa l'actualització era una necessitat social imperiosa a causa de l'augment de la prevalença d'esta addicció des de la pandèmia de la COVID-19.5

Més informació

 

Avatars de ser adolescent hui

Programa per a adolescents: "AVATARS DE SER ADOLESCENT HUI".
Tallers participatius amb grups escolars amb l'objectiu de reflexionar sobre els diversos aspectes que entranya el ser adolescent hui, per tal de facilitar la resolució de situacions que generen conflicte individual, familiar i social, amb l'objectiu de promoure un creixement més saludable.

|

cartell

TOCA CINE:
El cine es considera una ferramenta preventiva eficaç enfront de les addiccions. Per això, des del Servici d'Addiccions de la Regidoria de Salut i Consum de l'Ajuntament de València (PMD/UPCCA-València)  s'han elaborat les Guies "TOCA CINE", en què es plantegen activitats per a realitzar al voltant del visionat d'una pel·lícula.

|

 


 

 


 

 


cartel

“Construïx el teu Món”:
Conjunt d'actuacions dirigides a sistematitzar la prevenció dels problemes vinculats al consum de drogues en l'àmbit escolar. Se recolza en una metodologia innovadora denominada IVAC (Investigació, Visió, Acció i Canvi) que trenca amb els esquemes tradicionals de transmissió de coneixement, al basar-se en un procés d'aprenentatge actiu.

|

cartel

Programa “Passa la Vida”:
“PASSA LA VIDA” és un programa de prevenció que consistix en un document audiovisual amb què es pretén fomentar la reflexió i el debat entorn d'imatges, seqüències i diàlegs que reflectixen la percepció que els jóvens tenen del consum de drogues en general i dels suposats efectes positius d'eixe consum en particular.

|

cartel

Programa “Descobrint als Nostres Fills”:
El programa de prevenció familiar i escolar “Descobrint als nostres fills”, consta de tres guies didàctiques, estructurades entorn de las edats dels fills:
De 0 a 6 anys: “Explorant el món amb seguretat”
De 6 a 12 anys: “Entrenar-se per a la vida”
De 12 a 18 años: “Ser o no ser”
El material pretén oferir els elements més importants que definixen una adequada educació afectiva i emocional en la família.
Les guies didàctiques estan pensades per a ser utilitzades directament pels pares i mares.

|
 
 


 


Retomemos

“RETOMEMOS”

Activitat educativa basada en les habilitats per a la vida.
Esta estratègia s'orienta que les persones en edat adolescent puguen per mitjà del desenrotllament d'estes deu habilitats adquirir la capacitat de triar estils de vida saludables que els aporten benestar físic psicològic i social i ajuden a disminuir el risc enfront del consum d'alcohol i la resta de drogues.

. Més informació

 

|

Jovens

PREVENCIÓ ESCOLAR

 

TOCA CINE

CATÀLEG 2013


Obrir catàleg en format pdf


Mi hijo y yo

MI HIJO Y YO (Francia, 2010)
Dir: Philipe Guillard
Repartiment: Gérard Lanvin, Jérémie Duvall, Olivier Marchal, Vincent Moscato
Gènere: Drama, Família
95 minuts
Sinopsi: Nét d'una llegenda del rugbi, fill d'una llegenda i ell mateix una llegenda del rugbi, Jo Canavaro cria, ell sol, el seu fill de 13 anys, Tom, en un poblet del Tarn. Per a desgràcia de Jo, Tom és tan bo en matemàtiques com inútil en el terreny de joc. Però, per a un Canavaro la llegenda no pot quedar-se ací, encara que calga muntar un equip de rugbi per a Tom contra la voluntat de tot el poble i la del seu fill.
Valors que s'hi poden treballar: L'autoafirmació i la confiança per a fonamentar una bona autoestima, l'empatia, l'expressió de les emocions, la importància del diàleg i la negociació en les relacions familiars, el respecte a la tradició, la tolerància, el respecte, la camaraderia, la importància del treball en equip per a assolir els objectius proposat.
Recomanada per a treballar: A partir de 12 anys.

|

Obrir la guia


Thirteen

THIRTEEN (EE.UU, 2003
Dir: Catherine Hardwicke
Repartiment: Holly Hunter, Evan Rachel Wood, Nikki Reed, Jeremy Sisto
Gènere: Drama.
95 minuts
Sinopsi: Tracy, una jove de 13 anys, queda fascinada per Evie, la xica més popular de l'institut. Després de fer-se molt amigues, i a causa de la perillosa influència d'Evie, l'abans innocent Tracy s'embarca en un món salvatge sobre el qual no té control. Mentrestant, Mel, la mare de Tracy, tracta desesperadament de comprendre la radical transformació que està patint la seua filla.
Valors que s'hi poden treballar: Adolescència, consum de drogues, sexualitat, pressió de grup, amistat i relacions familiars.
Recomanada per a treballar: A partir de 14 anys.

|

Obrir la Guia


Cortometrajes por la igualdad 2012 (2)

CORTOMETRAJES POR LA IGUALDAD 2012 (2)
Organitza: Associació per la Coeducació
Patrocina: GENERALITAT VALENCIANA, Consellería de Justicia i Benestar Social, IVAC, Audiovisual valencià

CURTMETRATGE: AHORA NO PUEDO
Dir. Roser Aguilar
Repartiment: Cristina Blanco, Carla Pérez, Flora Saura, Aurora Cayero, Alba Aluja
12 minuts
Sinopsi: Una jove assistix a un càsting mentres ha de cuidar el seu bebé a la sala d'espera perquè la seua parella diu que està treballant. Una sèrie d'esdeveniments que pertorben la jove se succeïxen poc després.
Temes que es tracten en el curtmetratge: Conciliació de la vida familiar i professional, desigualtat, emancipació de les dones i la solidaritat entre elles.
Recomanada per a treballar: A partir de 14 anys.

CURTMETRATGE: SÓLO SÉ QUE NO SÉ NADA
Dir. Olatz Arroyo
Repartiment: Luisa Ezquerra, Inma Isla, Mario Rodríguez
14 minuts
Sinopsi: Comèdia en què una dona de mitjana edat i que s'acaba de quedar viuda, es qüestiona el seu saber sobre la vida arran de llegir el llibre de filosofia de classe del seu fill. És així com descobrix a Rousseau i critica el seu pensament sobre la desigualtat en l'educació entre els sexes en “L'Emili”.
Temes que es tracten en el curtmetratge: El qüestionament de l'orde social, lluitar per deixar el rol tradicional de les dones.
Recomanada per a treballar: A partir de 12 anys.

|

Obrir la Guia


La guerra de los botones

LA GUERRA DE LOS BOTONES (Francia, 2011
Dir: Christophe Barratier
Repartiment: Guillaume Canet, Laetitia Casta, Kad Merad, Gérard Jugnot, Jean Texier
Gènere: Aventures, comèdia, drama
100 minuts
Sinopsi: Els xics dels pobles veïns de Longeverne i Velran sempre s'han odiat. No es barallen per cap motiu especial: simplement no volen veure els seus veïns prop d'on ells viuen. En una d'eixes batalles, Lebrac, un xic de tretze anys de Longeverne, conflictiu però de gran cor, té una idea brillant: arrancar tots els botons de la roba dels presoners que prenguen, perquè tornen a les seues cases mig nus, vençuts i humiliats.
Valors que s'hi poden treballar: L'amistat, el treball en equip, la solidaritat, la valentia, la traïció, l'educació per a la pau, la discriminació per qualsevol raó, el racisme i la xenofòbia
Recomanada per a treballar: A partir de 10 anys.

|

Obrir la Guia


Tadeo Jones

TADEO JONES (Espanya, 2012)
Dir: Enrique Gatp
Gènere: Aventures, animació
90 minuts
Sinopsi: A causa d'una fortuïta confusió, Tadeo, un obrer somiador, serà pres per un famós arqueòleg i enviat a una expedició al Perú. Amb l'ajuda del seu fidel gos Jeff, una intrèpida professora, un lloro mut i un vividor, intentarà salvar la mítica Ciutat Perduda dels Inques d'una malvada empresa de caçatresors.
Valors que s'hi poden treballar: L'amistat, el treball en equip, l'honradesa davant la cobdícia, la valentia, la curiositat, el respecte al medi ambient i a les diferents cultures. .
Recomanada per a treballar: A partir de 6 anys.

|

Obrir la Guia