S'està cercant, espereu....

Prevenció comunitària - València

PREVENCIÓ COMUNITARIA

La prevenció de l'ús indegut de drogues és una de les màximes prioritats de l'Ajuntament de València. Per això, en compliment del que disposa la Llei 10/2014, de 29 de desembre, de la Generalitat, de Salut de la Comunitat Valenciana, el Pla Municipal de Drogodependències (UPCCA-PMD) realitza activitats de Prevenció Comunitària dirigides a reduir l'abús de drogues, buscant actuacions amb les institucions, educadors, pares, professionals i la resta d'agents socials amb la finalitat d'identificar el problema i buscar solucions conjuntes, en benefici de la societat.

PROGRAMES

1.- Programa d'Informació, Orientació i Assessorament:
- Telèfons Municipals: 96 352 54 78. Extensió 2029.
- Informació 010.
- Telèfon de la FAD: 900 16 15 15.
- SIDA
- Tabaquisme.
- Cànnabis: Guia per a deixar de consumir
- Consum d'alcohol.

2.- Programa de Documentació:
- Centre de Documentació sobre Drogodependències.

3.- Programa de Intervenció Comunitària:
- Campanyes de Prevenció.
- Jornades de Drogodependències.
- Participació en Expo-Jove.
- Espais lliures de fums.

4.-Programa de Formació de Mediadors:
- Cursos de Formació per a Mediadors Juvenils.
- Cursos de Formació per a la Policia Local.

5.- Programa d'inspecció i seguiment de Publicitat de Begudes Alcohòliques en la Via Pública. segons el que disposa la Llei 10/2014, de 29 de desembre, de la Generalitat, de Salut de la Comunitat Valenciana. (obrir en pdf.)

6.- Programes de Divulgació i Comunicació.

7.- Col·laboració amb altres institucions:

Màster Oficial en Educació i Rehabilitació en Conductes Addictives. 9ª Edició. Universitat Catòlica de València (pdf) Més informació Màster UCV Conveni de col·laboració entre la Universitat de València-Estudi General, la Universidade Federal de Santa Catarina i l'Ajuntament de València, en matèria de drogodependències

Informació addicional

PREVENCIÓ COMUNITÀRIA

El dia 1 de Desembre és el “Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA”.

Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA

El dia 1 de Desembre és el “Dia Mundial de la lluita contra la SIDA”.

Enguany, ONUSIDA anima a totes les persones a conéixer el seu estat serològic si s'han realitzat conductes de risc. La finalitat és conéixer-lo; si el resultat és negatiu, per a poder realitzar accions preventives davant el desconeixement de l'estat serològic de la persona que interactua íntimament amb tu; i si és positiu, poder evitar contagiar a altres persones o iniciar un tractament adequat al més prompte possible.

Des que l'any 1988 l'ONUSIDA va començar a commemorar este dia, el Pla Municipal de Drogodependències (PMD. UPCCA-València) ha participat i fomentat iniciatives dirigides a previndre la infecció del VIH per a previndre la SIDA. L'eslògan d'enguany és “Coneix el teu estat”, és a dir, “no romangues CEC davant la teua realitat.”

Anar “CEC” és l'expressió que empren les persones consumidores quan “consideren que s'han passat”. En este estat poden realitzar-se múltiples conductes inapropiades depenent de l'entorn on s'estiga (laboral, familiar, d'oci, sexual). En relació al sexe es pot dir que les drogues sedants faciliten la submissió i les excitants el descontrol. Ambdues situacions reduïxen la capacitat de les persones per a posar en pràctica mecanismes per a previndre contagis, tant de malalties de transmissió sexual com del VIH/SIDA.

El PMD també participa de la reflexió que des de diferents àmbits socials convida a no romandre cecs davant esta realitat. Conéixer-la facilita la seua prevenció, la seua “inexistència” possibilita situacions excloents, la qual cosa dificulta encara més la seua prevenció.

Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA