S'està cercant, espereu....

Prevenció comunitària - València

PREVENCIÓ COMUNITARIA

La prevenció de l'ús indegut de drogues és una de les màximes prioritats de l'Ajuntament de València. Per això, en compliment del que disposa la Llei 10/2014, de 29 de desembre, de la Generalitat, de Salut de la Comunitat Valenciana, el Pla Municipal de Drogodependències (UPCCA-PMD) realitza activitats de Prevenció Comunitària dirigides a reduir l'abús de drogues, buscant actuacions amb les institucions, educadors, pares, professionals i la resta d'agents socials amb la finalitat d'identificar el problema i buscar solucions conjuntes, en benefici de la societat.

PROGRAMES

1.- Programa d'Informació, Orientació i Assessorament:
- Telèfons Municipals: 96 352 54 78. Extensió 2029.
- Informació 010.
- Telèfon de la FAD: 900 16 15 15.
- SIDA
- Tabaquisme.
- Cànnabis: Guia per a deixar de consumir
- Consum d'alcohol.

2.- Programa de Documentació:
- Centre de Documentació sobre Drogodependències.

3.- Programa de Intervenció Comunitària:
- Campanyes de Prevenció.
- Jornades de Drogodependències.
- Participació en Expo-Jove.
- Espais lliures de fums.

4.-Programa de Formació de Mediadors:
- Cursos de Formació per a Mediadors Juvenils.
- Cursos de Formació per a la Policia Local.

5.- Programa d'inspecció i seguiment de Publicitat de Begudes Alcohòliques en la Via Pública. segons el que disposa la Llei 10/2014, de 29 de desembre, de la Generalitat, de Salut de la Comunitat Valenciana. (obrir en pdf.)

6.- Programes de Divulgació i Comunicació.

7.- Col·laboració amb altres institucions:

Màster Oficial en Educació i Rehabilitació en Conductes Addictives. 9ª Edició. Universitat Catòlica de València (pdf) Més informació Màster UCV Conveni de col·laboració entre la Universitat de València-Estudi General, la Universidade Federal de Santa Catarina i l'Ajuntament de València, en matèria de drogodependències

Informació addicional

PREVENCIÓ COMUNITÀRIA

“FALLES, UNA FESTA PER A DISFRUTAR”


“DISFRUTAR NO ÉS INTOXICAR-SE”Davant de la imminent celebració de les festes falleres, la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports de l'Ajuntament de València inicia una campanya sobre el consum responsable d'alcohol. La campanya “Falles, una festa per a disfrutar” i “Disfrutar no és intoxicar-se” està dissenyada per la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA).

Cal destacar els estudis estadístics sobre addiccions en què l'alcohol apareix com la substància més consumida, i recordar que el consum no responsable d'alcohol comporta tot un seguit de problemes de convivència i de salut pública afegits que cal no oblidar.

Entre els objectius de la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports es troba la prevenció de les addiccions. En el treball necessari per a aconseguir este objectiu, resulta imprescindible la col·laboració de la ciutadania, bé com a consumidors i consumidores apel·lant a un consum responsable, bé com a persones orientadores de joves i menors a càrrec seu”.

Com a part de la campanya, la UPCCA València de la Regidoria de Sanitat, en col·laboració amb la Junta Central Fallera, distribuirà entre els 380 casals fallers de la ciutat cartells amb els missatges: “Disfrutar no és intoxicar-se” i “Una festa per a disfrutar”.

“DISFRUTAR NO ÉS INTOXICAR-SE”, es vol transmetre que moltes vegades, socialment es justifica que una persona puga passar-se bevent, que això és normal, que forma part de la festa, però en canvi tant l'afectat com el seu entorn, no volen, ho passen malament si transcendeix la seua imatge amb signes d'embriaguesa…

|

“UNA FESTA PER A DISFRUTAR”, intenta transmetre uns consells bàsics per a aconseguir-ho. Utilitzant el transport públic, metro o autobús, durant estes festes per a evitar-se problemes. Anar amb compte amb l'ús de coets i alcohol. Compartir l'amistat passant temps en menjars junts, en ser nets i no embrutant els espais públics.

Des de la Regidoria de Sanitat es fa una crida a la responsabilitat dels valencians i valencianes i s'insta també a utilitzar els servicis públics de transport com a mesura de seguretat. Així mateix, es recorda que l'alcohol fa mala combinació amb els coets.

Tenint en compte tot açò, es pot fer més agradable la convivència, disfrutar més de la festa i evitar riscos innecessaris per a la salut física i mental de les persones, especialment joves.

|

Informació addicional