S'està cercant, espereu....

Prevenció comunitària - València

PREVENCIÓ COMUNITARIA

La prevenció de l'ús indegut de drogues és una de les màximes prioritats de l'Ajuntament de València. Per això, en compliment del que disposa la Llei 10/2014, de 29 de desembre, de la Generalitat, de Salut de la Comunitat Valenciana, el Pla Municipal de Drogodependències (UPCCA-PMD) realitza activitats de Prevenció Comunitària dirigides a reduir l'abús de drogues, buscant actuacions amb les institucions, educadors, pares, professionals i la resta d'agents socials amb la finalitat d'identificar el problema i buscar solucions conjuntes, en benefici de la societat.

PROGRAMES

1.- Programa d'Informació, Orientació i Assessorament:
- Telèfons Municipals: 96 352 54 78. Extensió 2029.
- Informació 010.
- Telèfon de la FAD: 900 16 15 15.
- SIDA
- Tabaquisme.
- Cànnabis: Guia per a deixar de consumir
- Consum d'alcohol.

2.- Programa de Documentació:
- Centre de Documentació sobre Drogodependències.

3.- Programa de Intervenció Comunitària:
- Campanyes de Prevenció.
- Jornades de Drogodependències.
- Participació en Expo-Jove.
- Espais lliures de fums.

4.-Programa de Formació de Mediadors:
- Cursos de Formació per a Mediadors Juvenils.
- Cursos de Formació per a la Policia Local.

5.- Programa d'inspecció i seguiment de Publicitat de Begudes Alcohòliques en la Via Pública. segons el que disposa la Llei 10/2014, de 29 de desembre, de la Generalitat, de Salut de la Comunitat Valenciana. (obrir en pdf.)

6.- Programes de Divulgació i Comunicació.

7.- Col·laboració amb altres institucions:

Màster Oficial en Educació i Rehabilitació en Conductes Addictives. 9ª Edició. Universitat Catòlica de València (pdf) Més informació Màster UCV Conveni de col·laboració entre la Universitat de València-Estudi General, la Universidade Federal de Santa Catarina i l'Ajuntament de València, en matèria de drogodependències

Informació addicional

PREVENCIÓ COMUNITÀRIA

XXVIII JORNADA SOBRE ADDICCIONS: “COMUNICACIÓ I SALUT: Llegiu-vos detingudament les instruccions".

XXVIII JORNADA SOBRE ADDICCIONS: “COMUNICACIÓ I SALUT: Llegiu-vos detingudament les instruccions

El pròxim 13 de novembre del 2019 celebrarem la “XXVIII Jornada sobre Addiccions” organitzada per la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives del Pla Municipal de Drogodependències i Altres Trastorns Addictius (UPCCA-PMD) de la Regidoria de Salut i Consum responsable de l'Ajuntament de València, amb la col·laboració de la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD), la Universitat de València, la Direcció General d'Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana i la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.

La Jornada està concebuda com una activitat d'informació i formació dirigida a tota la població. El tema d'enguany serà:

“COMUNICACIÓ I SALUT:
Llegiu-vos detingudament les instruccions".

Pel gran interès que susciten les jornades municipals sobre addiccions i per les limitacions d'aforament serà necessària la inscripció prèvia que podran formalitzar emplenant el FORMULARI de la pàgina web del PMD.

Per a qualsevol informació poden contactar amb el personal tècnic en el número de telèfon del PMD: 962082029 o per correu electrònic: pmdsanidad@valencia.es

Des d'ací també poden accedir al programa i al cartell informatiu:

PROGRAMA JORNADA (Pdf 2139 Kb) PÓSTER DE LA JORNADA (pdf 228 kb).

Jornades sobre Drogodependències CONSULTA TOTES LES JORNADES ANTERIORS

Informació addicional