S'està cercant, espereu....

Prevenció comunitària - València

PREVENCIÓ COMUNITARIA

La prevenció de l'ús indegut de drogues és una de les màximes prioritats de l'Ajuntament de València. Per això, en compliment del que disposa la Llei 10/2014, de 29 de desembre, de la Generalitat, de Salut de la Comunitat Valenciana, el Pla Municipal de Drogodependències (UPCCA-PMD) realitza activitats de Prevenció Comunitària dirigides a reduir l'abús de drogues, buscant actuacions amb les institucions, educadors, pares, professionals i la resta d'agents socials amb la finalitat d'identificar el problema i buscar solucions conjuntes, en benefici de la societat.

PROGRAMES

1.- Programa d'Informació, Orientació i Assessorament:
- Telèfons Municipals: 96 352 54 78. Extensió 2029.
- Informació 010.
- Telèfon de la FAD: 900 16 15 15.
- SIDA
- Tabaquisme.
- Cànnabis: Guia per a deixar de consumir
- Consum d'alcohol.

2.- Programa de Documentació:
- Centre de Documentació sobre Drogodependències.

3.- Programa de Intervenció Comunitària:
- Campanyes de Prevenció.
- Jornades de Drogodependències.
- Participació en Expo-Jove.
- Espais lliures de fums.

4.-Programa de Formació de Mediadors:
- Cursos de Formació per a Mediadors Juvenils.
- Cursos de Formació per a la Policia Local.

5.- Programa d'inspecció i seguiment de Publicitat de Begudes Alcohòliques en la Via Pública. segons el que disposa la Llei 10/2014, de 29 de desembre, de la Generalitat, de Salut de la Comunitat Valenciana. (obrir en pdf.)

6.- Programes de Divulgació i Comunicació.

7.- Col·laboració amb altres institucions:

Màster Oficial en Educació i Rehabilitació en Conductes Addictives. 9ª Edició. Universitat Catòlica de València (pdf) Més informació Màster UCV Conveni de col·laboració entre la Universitat de València-Estudi General, la Universidade Federal de Santa Catarina i l'Ajuntament de València, en matèria de drogodependències

Informació addicional

PREVENCIÓ COMUNITÀRIA

L´ALCOHOL DILUÏX LA NOSTRA IDENTITAT


Ja estem en Falles!

He tornat a València en Falles i els records em porten a la meua infància, al meu barri, a aquell casal on els pares t'apuntaven perquè estigueres enmig d'una gran família i que t'abstingueres de situacions de risc.

M'he perdut i he buscat el lluminós que es posava al principi del carrer amb el nom de la meua Falla i no l'he trobat; en el seu lloc hi ha un amb el d'una beguda alcohòlica. Una vegada ja situat, he buscat la falla i hi era darrere d'eixes tanques que eviten la proximitat i que tampoc ja no anuncien l'arròs de la meua infància, i darrere unes banderoles que et limiten la visió vertical del monument i anuncien una altra beguda. Desconcertat, em dirigesc a la ràdio per demanar unes entrades per al Concert de Falles i em diuen que ara l'única manera d'aconseguir-les és comprant unes cerveses per poder anar al seu “Conciertazo”...

Desistisc i m'autoconvide a eixe producte encara identitari de les nostres Falles, la xocolata amb bunyols.

|

Informació addicional