S'està cercant, espereu....

Prevenció escolar - València

PREVENCIÓ ESCOLAR

 

Pretenem fomentar l'educació integral de la xicalla i la jovenalla del municipi a través de programes promotors de la salut i el desenrotllament personal, fent especial insistència en els factors de protecció davant de les addiccions.

TALLERS PREVENTIUS


TALLERS PREVENTIUS

En este espai posem a la disposició de les persones interessades, una sèrie de guies didàctiques que tenen com a finalitat facilitar la labor d'aquells educadors i educadores que treballen la prevenció de les addiccions.

En estos materials es plasma l'experiència dels professionals del PMD i recullen les aportacions de les persones que han participat en estos tallers, és a dir, són documents enfocats al treball pràctic.

Estos manuals didàctics versen sobre el bon ús de les Tecnologies i com evitar l'addicció a estes. Ajuden a l'exposició de la Presentació de Diapositives del taller Clickeando, aportant explicacions i estratègies concretes que possibiliten una adequada comprensió per part de qui els rep i faciliten el treball dels monitors o monitores interessades a realitzar els tallers.

Existeixen dos guies, una dedicada a les famílies i una altra a la població juvenil; en cadascuna d'elles es recullen uns continguts i activitats adaptades a la població a la qual es dirigeixen.

|

XARXES SOCIALS


K ME CUENTAS...
Hola a tots i totes:
Som el Pla Municipal de Drogodependències de l'Ajuntament de València.
Hem obert este espai dirigit a la joventut, per a tindre un canal de comunicació i estar més prop de tots i totes les que vulgueu participar en ell.

|

CONCURS K ME CUENTAS...


 

El Concurs K me cuentas és una iniciativa de creativitat encaminada  al fet que la joventut reflexione sobre com utilitzar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) de manera responsable i fomentar la participació de la joventut en la prevenció d'addiccions

Està dirigit a l'alumnat del municipi de València des de 5é de Primària a 2n de Batxiller i C.F. de Grau Mitjà (de 10 a 18 anys).

Existeixen dos categories de participació per edats:

Categoria A De 10 a 14 anys. Modalitat Cartell
Categoria B De 15 a 18 anys. Modalitat Cartell i Modalitat Multiformat.
La temàtica dels treballs ha d’estar relacionada amb:
- “Ús responsable de les tecnologies”.
- “Prevenció de l’ús de drogues”.
- “Prevenció del joc d’atzar en línia i les apostes esportives”

|

PROGRAMES


imatge il.lustrativa

PREVEN-TIC
QUÈ ÉS PREVEN-TIC FORMATIU?
Un programa online i auto-aplicat.
Preven-tic Formatiu forma part d'un programa més ampli de prevenció de l'ús indegut de drogues.
Es dirigeix a promoure habilitats socials i emocionals que puguen servir com a “protectores” a l'inici del consum, entrenar habilitats protectores útils, que enfortisquen a les persones i que reduïsquen les conductes de risc.
És un programa on-line, totalment auto-aplicat, que els usuaris i usuàries poden completar per si mateixos.

|

 

ASTROLABI: Com orientar-se en l'univers de les drogues


El taller Astrolabi és una activitat formativa orientada a la prevenció del consum de drogues, que pretén facilitar una informació a l'alumnat de forma objectiva, veraç i fiable sobre les substàncies addictives i els seus efectes tant psíquics com físics, per a evitar el seu consum o reduir riscos quan estos es produïsquen.

|

Clickeando

CLICKEANDO
Es tracta d'una activitat informativa-formativa, creada des d'el Pla Municipal de Drogodependències i orientada a previndre l'ús indegut de les noves tecnologies en la població escolar del municipi de València

|
 

cartell

LUDENS
El taller Ludens és una activitat informativa que pretén aprofundir en l'ús que actualment fan els i les jóvens dels Jocs d'Atzar Online i en els possibles problemes derivats de la seua utilització.

|
 

GAMER

‘Gamer’ és el nom de l'actualització del contingut del mòdul de videojocs del PrevTec o AdiTec que es va realitzar l'any 2022 per l'equip de Joc i Addiccions Tecnològiques de la Universitat de València. Els videojocs i l'estudi de l'addicció als mateixos han evolucionat molt des del naixement d'este programa preventiu, per la qual cosa l'actualització era una necessitat social imperiosa a causa de l'augment de la prevalença d'esta addicció des de la pandèmia de la COVID-19.5

Més informació

 

Avatars de ser adolescent hui

Programa per a adolescents: "AVATARS DE SER ADOLESCENT HUI".
Tallers participatius amb grups escolars amb l'objectiu de reflexionar sobre els diversos aspectes que entranya el ser adolescent hui, per tal de facilitar la resolució de situacions que generen conflicte individual, familiar i social, amb l'objectiu de promoure un creixement més saludable.

|

cartell

TOCA CINE:
El cine es considera una ferramenta preventiva eficaç enfront de les addiccions. Per això, des del Servici d'Addiccions de la Regidoria de Salut i Consum de l'Ajuntament de València (PMD/UPCCA-València)  s'han elaborat les Guies "TOCA CINE", en què es plantegen activitats per a realitzar al voltant del visionat d'una pel·lícula.

|

 


 

 


 

 


cartel

“Construïx el teu Món”:
Conjunt d'actuacions dirigides a sistematitzar la prevenció dels problemes vinculats al consum de drogues en l'àmbit escolar. Se recolza en una metodologia innovadora denominada IVAC (Investigació, Visió, Acció i Canvi) que trenca amb els esquemes tradicionals de transmissió de coneixement, al basar-se en un procés d'aprenentatge actiu.

|

cartel

Programa “Passa la Vida”:
“PASSA LA VIDA” és un programa de prevenció que consistix en un document audiovisual amb què es pretén fomentar la reflexió i el debat entorn d'imatges, seqüències i diàlegs que reflectixen la percepció que els jóvens tenen del consum de drogues en general i dels suposats efectes positius d'eixe consum en particular.

|

cartel

Programa “Descobrint als Nostres Fills”:
El programa de prevenció familiar i escolar “Descobrint als nostres fills”, consta de tres guies didàctiques, estructurades entorn de las edats dels fills:
De 0 a 6 anys: “Explorant el món amb seguretat”
De 6 a 12 anys: “Entrenar-se per a la vida”
De 12 a 18 años: “Ser o no ser”
El material pretén oferir els elements més importants que definixen una adequada educació afectiva i emocional en la família.
Les guies didàctiques estan pensades per a ser utilitzades directament pels pares i mares.

|
 
 


 


Retomemos

“RETOMEMOS”

Activitat educativa basada en les habilitats per a la vida.
Esta estratègia s'orienta que les persones en edat adolescent puguen per mitjà del desenrotllament d'estes deu habilitats adquirir la capacitat de triar estils de vida saludables que els aporten benestar físic psicològic i social i ajuden a disminuir el risc enfront del consum d'alcohol i la resta de drogues.

. Més informació

 

|

Jovens

PREVENCIÓ ESCOLAR

TOCA CINE

CATÀLEG 2014


Obrir catàleg en format pdf

Arthur Christmas

ARTHUR CHRISTMAS (EEUU, 2011)
Dir. Sarah Smith
Gènere: Animació / Comèdia Familiar
97 minuts
Sinopsi: Santa Claus ha oblidat entregar un regal a una xiqueta el dia de Nadal. Per a Arthur, el jove fill de Santa Claus, este error amenaça de posar fi a la màgia del Nadal. Amb l'ajuda del iaio Santa, d'una jove elfa, del vell trineu i de huit rens, Arthur s'encarregarà d'entregar l'últim regal de Nadal abans del alba.
Valors que s'hi poden treballar: L'empatia, la superació de les pors per a aconseguir les metes proposades, el treball en equip, el valor de l'experiència, la importància de les tradicions, els aspectes positius i negatius de l'alta tecnologia davant de l'artesanal.
Recomanada per a treballar: A partir de 6 anys.|

|
Obrir la guia

El diario de Ana Frank

EL DIARIO DE ANA FRANK (Gran Bretaña, 2008)
Dir. Jon Jones
Repartiment: Tamsin Greig, Ellie Kendrick, Iain Glen, Felicity Jones, Ron Cook, Lesley Sharp
Gènere: Drama/ Bèl·lic/ II Guerra Mundial
131 minuts
Sinopsi: És un clàssic de la literatura moderna i un documental social extraordinari que oferix una visió única d'una vida oculta davall el terror nazi de la Segona Guerra Mundial, des de la perspectiva d'una adolescent jueva.
Valors que s'hi poden treballar: El rebuig del que justifica la discriminació de les persones. El respecte per les diferents cultures i religions. El desenvolupament d'un pensament obert i tolerant. El rebuig de la violència i de l'opressió. El valor i la valentia per a defendre les causes justes. La solidaritat amb les persones que necessiten acceptació i suport. El significat i la importància de l'altruisme.
Recomanada per a treballar: A partir de 12 anys.

|
Obrir la Guia

High School

HIGH SCHOOL (EEUU, 2010)
Dir. John Stalberg
Repartiment: Adrien Brody, Sean Marquette, Matt Bush, Colin Hanks, Mykelti Williamson.
Gènere: Comedia
100 minuts
Sinopsi: Henry Burke és un alumne brillant. Li van a concedir una beca per a anar a la universitat. Un bon dia, el seu amic Breaux el convida a provar marihuana i eixe mateix dia el director de l'institut decidix fer una prova de detecció de drogues a tot l'alumnat del centre. Henry es juga el seu futur si se sotmet a la prova, així que ell i Breaux decidixen dur a terme un pla perquè tot l'institut done positiu en la prova. D'esta manera Henry evitaria ser expulsat. El pla pareix perfecte…, fins que se'ls escapa de les mans.
Valors que s'hi poden treballar: Actituds positives cap a la salut, la presa de decisions autònoma i responsable, habilitats d'oposició, habilitats d'autoafirmació, autocontrol, l'enfrontament a les pressions del grup.
Recomanada per a treballar: A partir de 16 anys.

|
Obrir la Guia

Cortometrajes por la igualdad 2013

CURTMETRATGES PER LA IGUALTAT 2013
Organitza: Caixa Mediterrani Obra Social
Patrocina: UNITAT D'IGUALTAT. Universitat de València
Col-laboren: GENERALITAT VALENCIANA, Cine en Violeta, Cultur Arts IVAC, UGT, CCOO, Área de la Dona d'Intersindical Valenciana.
Dóna suport: Associació per la Coeducació

CURTMETRATGE: UN PAN DEBAJO DEL BRAZO
Dir. Estela Perdomo y Tomás Studer
Repartiment: Octavi Pujades, Estela Perdomo, Christel Klitbo, Antonio Garde, Héctor Gutiérrez
1 minut i 20 segons.
Sinopsi: Una dona que acaba de donar a llum el seu fill, s'acosta amb el seu bebé a l'oficina per saludar els seus companys de treball.
Temes que es tracten en el curtmetratge: Maternitat i entorn laboral, mobbing maternal, violència estructural i laboral.
Recomanada per a treballar: A partir de 14 anys.

|
Obrir la Guia

Cómo entrenar a tu dragón

CÓMO ENTRENAR A TU DRAGÓN (EEUU, 2010)
Dir. Dean DeBlois, Chris Sanders
Gènere: Animació, fantàstic, aventures.
98 minuts.
Sinopsi: La història té lloc en Illa Mema, esta illa habitada per víkings patix el constant atac de dragons, la qual cosa ha obligat els seus habitants a entrenar durament per a combatre'ls. El protagonista de la nostra història és Hipo, el fill del cap víking, quan a Hipo li obliguen a entrenar dragons, ho veu com una oportunitat per a demostrar que ell també pot ser un guerrer. Però quan es troba amb un dragó ferit, el seu món es torna del revés, i el que va començar sent una ocasió per a demostrar la seua vàlua es convertix en una oportunitat per a canviar completament el rumb futur de tota la tribu. Valors que s'hi poden treballar: L'autoestima, la superació personal, l'amistat, la importància del diàleg i la comunicació en la família, el rebuig de la violència, el treball en equip i els costums culturals.
Recomanada per a treballar: A partir de 7 anys

|
Obrir la Guia