S'està cercant, espereu....

Infociudad - PARC DE MARXALENES - València

PARC DE MARXALENES

ACCÉS:

Entrada gratuïta

HORARI:

Primavera - estiu (de març a octubre): de 7.30h a 21.30h.
Tardor - hivern (de novembre a febrer): de 7.30h a 20.30h.

GESTIÓ:

Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins Singulars i Escola Municipal de Jardineria i Paisatge.

TOPOGRAFIA:

Pla del Parc de Marxalenes

Amb una extensió de 80.000 metres quadrats, el Parc de Marxalenes està ubicat entre els carrers de Sant Pancraç, Lluís Crumiere, Reus-Ruaya i L'Estrela. Part del parc està dedicat a escola mediambiental. En l'Alqueria Felix es passa un vídeo informatiu de 10 14 hores i de 15 a 18 hores. Per a visites col·lectives, reservar hora en el telèfon 96.327.40.83 ( Alqueria de Fèlix o del tio Miguel)

|

CONTINGUTS:

Font del Parc de Marxalenes

L'arbreda del Parc està organitzada en passejos dedicats a cada un d'estos arbres: palmera, garrofera, olivera, almer, roure, fleix, om, carrasca, xop, pi i salze.

En el Parc l'aigua brolla mansament de la terra; és l'ullal, que alimenta la llacuna. L'aigua crega espills on es mira el canyar, reflexos del paisatge i del capvespre temperat del canyar, reflexos del paisatge i del capvespre temperat de l'estiu en els safarejos. Rega fins a l'ultime racó de l'horta i abastix les fonts en què podem beure i refrescar-nos.
L'edificació també forma part del paisatge i de la seua història. L'alqueria, centre de vida i de treball del llaurador, configura des que apareix l'horta, la imatge del camp valencià, esguitant de xicotetes motes blanques quan s'observa des de la distància espacial i històrica.

Al dissenyar el parc s'ha volgut aprofitar la presència de l'edificació, intentant integrar-la, donar-li un sentit i fer-la útil. Són moltes les alqueries que hem trobat: La de Barrinto, d'origen medieval, la del Foraster, la de Lluna, la de Bor Baus, la de Félix. També hi havia una fàbrica d'oli i la primera Estació de Ferrocarril metropolità de finals del segle passat.

La seua conservació ajuda a preservar una imatge, ja familiar per als veïns, de manera que el Parc, encara que nouvingut al barri, no resulte estrany. També té un gran interés paisatgístic i històric. Però a més podem aprofitar el seu espai interior per a albergar usos i activitats de caràcter social i cultural. El Centre de Recepció, l'Aula de la Naturalesa, la Biblioteca infantil, l'Escola de Jardineria... troben en estos edificis una ubicació perfectament adequada.

La Fàbrica d'Oli i l'Estació de Ferrocarril permeten recuperar els edificis i la memòria d'estes activitats, tan lligades al barri i a la ciutat. La creació de sengles Museus, de l'Oli i del Ferrocarril respon a eixa intenció.

L'especial vocació paisatgística del Parc no impedix disfrutar d'altres activitats característiques d'un parc urbà. El parc compta amb una sèrie d'edificacions que integren l'aula de la naturalesa, una biblioteca infantil, una escola de jardineria i unes instal·lacions esportives per a la pràctica del futbol, tenis o basquetbol. El jardí disposa a més d'una zona de jocs infantils.

INFORMACIÓ ADDICIONAL:

|

PARC DE MARXALENES PRIMERA FASE NATURALESA EN MARXALENES ALQUERIA DE BARRINTO ALQUERIA DE FÉLIX ALQUERIA DE FORASTER COTXERES FGV Mes informació sobre accesibilitat

Cerques en Infociutat

Localització d'equipaments pel seu nom o a partir d'alguna paraula inclosa en la seua descripció o contingut.

Opcions de la cerca

Cercar en: