S'està cercant, espereu....

Projectes - València

Parc Coves Carolines


 

Els terrenys sobre els quals es projecta el parc se situen a l'oest de la ciutat de València, en Benimàmet, emmarcats al nord per la infraestructura de la Fira de València i el Velòdrom Municipal, i a l'oest per l'autovia CV31.

El parc donarà continuïtat al Parc Lineal i transformarà l'accés oest a la ciutat. L'àmbit d'intervenció d'aquest projecte comprén les dos parcel·les destinades al parc, excloent la part de la parcel·la sud en la qual se situa el Poliesportiu Municipal Ricardo Ten, així com els viaris perimetrals de les dos parcel·les.

El projecte del Parc Coves Carolines unifica medi ambient, esport i memòria del patrimoni dels barris. Per a cosir les dos parcel·les que formen el parc, s'utilitzarà un potent element d'arbratge que formarà un carrascal, un bosc mediterrani. D'aquesta manera, el viari que separa les dos parcel·les es transformarà en una albereda d'àmplies voreres arbrades amb espais d'estada annexos que convidaran a entrar al parc i dotaran d'ús al propi viari. El disseny de la mateixa via facilitarà el seu encreuament connectant els recorreguts interns del parc. Es garantirà la connexió en la secció oest mitjançant la continuïtat entre el carrer Sant Josep i el carrer Concentaina.

Quant a les tres coves situades en la parcel·la sud, es treballarà per a recuperar parcialment aquest element patrimonial, que forma part de la història del barri de Benimàmet. Es planteja un jardí domèstic amb vegetació vernacular, que recupere la vegetació originària de la zona i que incloga xicotets jocs, zones d'ombra, fonts i nou mobiliari urbà. Aquest espai connectarà directament amb el Parc Lineal i albergarà usos col·lectius encara per determinar, lligats a les associacions de veïns i veïnes i a altres usos municipals.

Es proposa la parcel·la nord com a parc esportiu i allotjarà un camp de futbol i els seus vestuaris, magatzem, administració, i cafeteria. Un circuit de camins circumdarà el camp, que es configura com un recinte barrat.

A partir del Projecte Bàsic, s'han establit set fases per al desenvolupament del parc, establides segons criteris de disponibilitat dels terrenys i les següents unitats funcionals: carrascal, albereda central, Camí Nou-Prolongació Parc Lineal, viaris exteriors, parc esportiu, camp de futbol i parc de les coves.