S'està cercant, espereu....

Projectes - València

Eixos peatonals Est-Oest Cabanyal-Canyamelar

 

L'objecte del projecte és la reurbanització de tres eixos amb prioritat per als vianants que garantisquen una mobilitat activa accessible Aquest-Oest en el barri. Es transformen uns vials pensats des de la lògica del trànsit rodat en itineraris més amables i accessibles, connectant el Bulevard de Serradora amb la trama urbana més pròxima a la mar.

Itinerari A / Carrers Comte d'Alaquàs i en Vicent Guillot (Tio Bola)

Per a dotar a aquest vial del caràcter de vial per als vianants es planteja una secció tipus en plataforma única que permet a més la disposició d'arbratge i mobiliari urbà. En l'actual “Zona Santiago” se situarà una xicoteta pista de bàsquet i una zona de cautxú amb jocs infantils. Comptarà amb un gran arbre central i jardineres, a més d'una xicoteta graderia com a zona de trobada.

Itinerari B / Carrer Poble Nou de la Mar

La proposta establix un vial rodat asfaltat, amb voreres àmplies i bandes d'aparcament. L'espai restant es tractarà com una àmplia zona enjardinada amb jocs infantils i aparells biosaludables.
Per a potenciar la prioritat del vianant la calçada s'elevarà en els encreuaments on se situen els passos de vianants, contribuint també a pacificar el trànsit rodat.

Itinerari C / Carrers Vicent Gallart “Arxipreste” des del carrer Serradora fins al carrer Mediterrani

En el primer tram, des de Serradora fins a Vicent Brull es planteja un carril amb aparcament, i una àmplia vorera arbrada. Ací també s'elevarà la calçada en els encreuaments, ajudant a pacificar el trànsit a l'entorn del poliesportiu i el col·legi.
De Vicent Brull fins al carrer Barraca, l'itinerari és de prioritat per als vianants amb convivència amb trànsit rodat, resolt amb una plataforma única.