S'està cercant, espereu....

Projectes - València

Conversió en zona de vianants del carrer Torrent


 

El projecte partix de la iniciativa de creació d'Entorns Escolars Segurs, per a adequar l'espai d'entrada del CEIP Ciutat de Bolònia. Amb aquesta actuació es reordena el tram del carrer Torrent entre el Parc Imago i el col·legi. En total, s'actua sobre una superfície de 900 m². Fins ara, aquest era un tram de carrer amb un carril de trànsit i aparcament, que separava el col·legi del parc.

Es preveu convertir en zona de vianants tot l'espai existent, connectant el col·legi amb el parc i amb l'espai per als vianants que l'envolta, mitjançant un nou espai a manera de plaça. La supressió del clos perimetral del parc permet ampliar els espais verds, donant continuïtat als espais verds i acostant-los al col·legi.

El disseny del nou espai incorpora a més dues noves zones de joc pròximes als accessos al col·legi, amb jocs inclusius i accessibles i paviments de cautxú de color. També s'instal·la nou mobiliari urbà, generant zones d'estada i espera amb bancs accessibles i adaptats a persones majors o amb problemes de mobilitat. Es projecten a més nous espais d'aparcament de bicicletes, fomentant la mobilitat sostenible i facilitant el desplaçament al col·legi o al parc amb bicicleta.

Els entorns escolars segurs permeten generar un accés més segur i saludable per als xiquets i xiquetes que acudixen al col·legi diàriament. Amb aquest espai guanyat per als vianants s'aconseguix generar un espai més confortable per als escolars i les seues famílies. L'ampliació d'espai evita aglomeracions i facilita l'espera a persones majors i famílies, convertint també aquesta zona en un nou espai de joc i de trobada que beneficia no sols al col·legi, sinó a tots els veïns i veïnes del barri.