S'està cercant, espereu....

Prevenció escolar - València

PREVENCIÓ ESCOLAR

 

Pretenem fomentar l'educació integral de la xicalla i la jovenalla del municipi a través de programes promotors de la salut i el desenrotllament personal, fent especial insistència en els factors de protecció davant de les addiccions.

TALLERS PREVENTIUS


TALLERS PREVENTIUS

En este espai posem a la disposició de les persones interessades, una sèrie de guies didàctiques que tenen com a finalitat facilitar la labor d'aquells educadors i educadores que treballen la prevenció de les addiccions.

En estos materials es plasma l'experiència dels professionals del PMD i recullen les aportacions de les persones que han participat en estos tallers, és a dir, són documents enfocats al treball pràctic.

Estos manuals didàctics versen sobre el bon ús de les Tecnologies i com evitar l'addicció a estes. Ajuden a l'exposició de la Presentació de Diapositives del taller Clickeando, aportant explicacions i estratègies concretes que possibiliten una adequada comprensió per part de qui els rep i faciliten el treball dels monitors o monitores interessades a realitzar els tallers.

Existeixen dos guies, una dedicada a les famílies i una altra a la població juvenil; en cadascuna d'elles es recullen uns continguts i activitats adaptades a la població a la qual es dirigeixen.

|

XARXES SOCIALS


K ME CUENTAS...
Hola a tots i totes:
Som el Pla Municipal de Drogodependències de l'Ajuntament de València.
Hem obert este espai dirigit a la joventut, per a tindre un canal de comunicació i estar més prop de tots i totes les que vulgueu participar en ell.

|

CONCURS K ME CUENTAS...


 

El Concurs K me cuentas és una iniciativa de creativitat encaminada  al fet que la joventut reflexione sobre com utilitzar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) de manera responsable i fomentar la participació de la joventut en la prevenció d'addiccions

Està dirigit a l'alumnat del municipi de València des de 5é de Primària a 2n de Batxiller i C.F. de Grau Mitjà (de 10 a 18 anys).

Existeixen dos categories de participació per edats:

Categoria A De 10 a 14 anys. Modalitat Cartell
Categoria B De 15 a 18 anys. Modalitat Cartell i Modalitat Multiformat.
La temàtica dels treballs ha d’estar relacionada amb:
- “Ús responsable de les tecnologies”.
- “Prevenció de l’ús de drogues”.
- “Prevenció del joc d’atzar en línia i les apostes esportives”

|

PROGRAMES


imatge il.lustrativa

PREVEN-TIC
QUÈ ÉS PREVEN-TIC FORMATIU?
Un programa online i auto-aplicat.
Preven-tic Formatiu forma part d'un programa més ampli de prevenció de l'ús indegut de drogues.
Es dirigeix a promoure habilitats socials i emocionals que puguen servir com a “protectores” a l'inici del consum, entrenar habilitats protectores útils, que enfortisquen a les persones i que reduïsquen les conductes de risc.
És un programa on-line, totalment auto-aplicat, que els usuaris i usuàries poden completar per si mateixos.

|

 

ASTROLABI: Com orientar-se en l'univers de les drogues


El taller Astrolabi és una activitat formativa orientada a la prevenció del consum de drogues, que pretén facilitar una informació a l'alumnat de forma objectiva, veraç i fiable sobre les substàncies addictives i els seus efectes tant psíquics com físics, per a evitar el seu consum o reduir riscos quan estos es produïsquen.

|

Clickeando

CLICKEANDO
Es tracta d'una activitat informativa-formativa, creada des d'el Pla Municipal de Drogodependències i orientada a previndre l'ús indegut de les noves tecnologies en la població escolar del municipi de València

|
 

cartell

LUDENS
El taller Ludens és una activitat informativa que pretén aprofundir en l'ús que actualment fan els i les jóvens dels Jocs d'Atzar Online i en els possibles problemes derivats de la seua utilització.

|
 

GAMER

‘Gamer’ és el nom de l'actualització del contingut del mòdul de videojocs del PrevTec o AdiTec que es va realitzar l'any 2022 per l'equip de Joc i Addiccions Tecnològiques de la Universitat de València. Els videojocs i l'estudi de l'addicció als mateixos han evolucionat molt des del naixement d'este programa preventiu, per la qual cosa l'actualització era una necessitat social imperiosa a causa de l'augment de la prevalença d'esta addicció des de la pandèmia de la COVID-19.5

Més informació

 

Avatars de ser adolescent hui

Programa per a adolescents: "AVATARS DE SER ADOLESCENT HUI".
Tallers participatius amb grups escolars amb l'objectiu de reflexionar sobre els diversos aspectes que entranya el ser adolescent hui, per tal de facilitar la resolució de situacions que generen conflicte individual, familiar i social, amb l'objectiu de promoure un creixement més saludable.

|

cartell

TOCA CINE:
El cine es considera una ferramenta preventiva eficaç enfront de les addiccions. Per això, des del Servici d'Addiccions de la Regidoria de Salut i Consum de l'Ajuntament de València (PMD/UPCCA-València)  s'han elaborat les Guies "TOCA CINE", en què es plantegen activitats per a realitzar al voltant del visionat d'una pel·lícula.

|

 


 

 


 

 


cartel

“Construïx el teu Món”:
Conjunt d'actuacions dirigides a sistematitzar la prevenció dels problemes vinculats al consum de drogues en l'àmbit escolar. Se recolza en una metodologia innovadora denominada IVAC (Investigació, Visió, Acció i Canvi) que trenca amb els esquemes tradicionals de transmissió de coneixement, al basar-se en un procés d'aprenentatge actiu.

|

cartel

Programa “Passa la Vida”:
“PASSA LA VIDA” és un programa de prevenció que consistix en un document audiovisual amb què es pretén fomentar la reflexió i el debat entorn d'imatges, seqüències i diàlegs que reflectixen la percepció que els jóvens tenen del consum de drogues en general i dels suposats efectes positius d'eixe consum en particular.

|

cartel

Programa “Descobrint als Nostres Fills”:
El programa de prevenció familiar i escolar “Descobrint als nostres fills”, consta de tres guies didàctiques, estructurades entorn de las edats dels fills:
De 0 a 6 anys: “Explorant el món amb seguretat”
De 6 a 12 anys: “Entrenar-se per a la vida”
De 12 a 18 años: “Ser o no ser”
El material pretén oferir els elements més importants que definixen una adequada educació afectiva i emocional en la família.
Les guies didàctiques estan pensades per a ser utilitzades directament pels pares i mares.

|
 
 


 


Retomemos

“RETOMEMOS”

Activitat educativa basada en les habilitats per a la vida.
Esta estratègia s'orienta que les persones en edat adolescent puguen per mitjà del desenrotllament d'estes deu habilitats adquirir la capacitat de triar estils de vida saludables que els aporten benestar físic psicològic i social i ajuden a disminuir el risc enfront del consum d'alcohol i la resta de drogues.

. Més informació

 

|

Jovens

PREVENCIÓ ESCOLAR

TOCA CINE

CATÀLEG 2012


Obrir catàleg en format pdf

Como la vida misma

COMO LA VIDA MISMA (EEUU, 2007)
Dir. Peter Hedges
Repartiment: Steve Carell, Juliette Binoche, Dane Cook, Norbert Leo Butz, Alison Pill
Gènere: Comèdia
98 minuts
Sinopsi: Dan Burns és vidu, pare de tres filles, que escriu una columna en el periòdic a manera de consultori sobre qüestions familiars. Els consells que tan encertats pareixen per als seus lectors no pareix saber aplicar-los en la seua pròpia llar, on mostra un rigor extrem.
Valors que s'hi poden treballar: La superació dels conflictes, la cohesió i suport familiar, l'empatia, la importància de la comunicació i el respecte de les opinions dels altres.
Recomanada per a treballar: A partir de 14 anys.

|
Obrir la guia

Un lugar para soñar

UN LUGAR PARA SOÑAR (EEUU, 2011)
Dir: Cameron Crowe
Repartiment: Matt Damon, Scarlett Johansson, Colin Ford, Thomas Haden Church
Gènere: Drama, comèdia, cine familiar.
124 minuts
Sinopsi: Benjamin Mee, vidu des de fa sis mesos i que té compte dels seus dos fills, el qual després de vore el seu fill Fylan expulsat del col·legi decidix que l'única solució per ajudar-se a si mateix i als seus fills és començar una vida nova en un altre lloc.
Valors que s'hi poden treballar: L'amor i respecte cap als animals, el treball en equip, la responsabilitat, l'empatia, l'expressió dels sentiments, la superació dels conflictes,
Recomanada per a treballar: A partir de 8 anys.

|
Obrir la Guia

Los niños de Timpelbach

LOS NIÑOS DE TIMPELBACH (Francia, 2008)
Dir: Nicolas Bary
Repartiment: Raphaël Katz, Adèle Exarchopoulos, Léo Legrand, Baptiste Bétoulaud
Gènere: Aventures
95 minuts
Sinopsi: Cansats de les contínues maldats dels indisciplinats xiquets i xiquetes que no accepten cap autoritat, la població adulta de Timpelbach decidix abandonar el poble per a donar-los una lliçó. Una vegada sols, sense mares ni pares, sorgixen dos bandes que intenten dominar el poble, però prompte s'adonen que les coses no són tan fàcils i que cuidar de si mateixos és més dur del que pensaven.
Valors que s'hi poden treballar: Les relacions pares-fills, l'amistat, el treball en equip, l'autocontrol, l'empatia, la superació davant de les dificultats i la responsabilitat.
Recomanada per a treballar: A partir de 8 anys.

|
Obrir la Guia

Cortometrajes por la igualdad 2012

CORTOMETRAJES POR LA IGUALDAD 2012
Organitza: Associació per la Coeducació
Patrocina: GENERALITAT VALENCIANA, Consellería de Justicia i Benestar Social, IVAC, Audiovisual valencià

CORTOMETRAJE: LIBRE DIRECTO
Dir. Bernabé Rico
Repartiment: Petra Martínez, Ramón Barea, José Antonio Izaguirre, Manolo Lama.
13 minuts
Sinopsi: La vida d'una dona major casada des de fa anys, i immersa en una vida que no li satisfà canvia per complet quan és triada per una entitat bancària per a xutar un baló des de mig camp i intentar fer un gol.
Temes que es tracten en el curtmetratge: L'emancipació de les dones, l'autoafirmació, el maltractament psicològic: humiliació, indiferència, menyspreu.
Recomanada per a treballar: A partir de 12 anys.

CORTOMETRAJE: PORNOBRUJAS
Dir: Juan Gautier
Repartiment: Olaya Martín, Paloma Alma, Marta Larralde, Patricia Delgado, Pepe Lorente
20 minuts
Sinopsi: Andrea, Paula, Ivy i Ana acaben de tocar en un xicotet festival per la zona del Mediterrani. La família de Paula té un apartament prop. Per a estalviar-se l'hotel, decidixen passar la nit allí.
Temes que es tracten en el curtmetratge: L'abús sexual com a part de la violència de gènere, diferents postures davant de la denúncia per agressions, la discriminació en les dones adolescents.
Recomanada per a treballar: A partir de 14 anys.

|
Obrir la Guia

Enredados

ENREDADOS (EEUU, 2010)
Dir: Byron Howard, Nathan Greno
Gènere: Animació
90 minuts
Sinopsi: Rapunzel és una princesa que va ser robada a sa mare i a son pare quan era un bebé i tancada en una torre. El motiu del seu segrest va ser pels seus cabells que tenen el poder d'allargar la joventut. Ara és una joveneta imaginativa i decidida que aconseguix escapar del seu tancament amb l'ajuda d'un bandit encantador.
Valors que s'hi poden treballar: L'afectivitat, la superació personal, l'asertivitat, la presa de decisions i el valor de l'amistat.
Recomanada per a treballar: A partir de 6 anys.

|
Obrir la Guia