S'està cercant, espereu....

Inicio obras calle Torrent - València

Inicio obras calle Torrent

Tornar

Urbanisme inicia les obres de reurbanització del carrer de Torrent a l’entorn del CEIP Ciutat de Bolònia

Sandra Gómez destaca que amb la reurbanització del carrer de Torrent s’avança en el projecte ‘Entorns escolars segurs’

• Recreació de la plaça al costat del CEIP Ciutat de Bolònia

26/06/2022

El pròxim dimarts 28 de juny s’inicien les obres de reurbanització del carrer de Torrent per transformar este tram en un entorn escolar segur per al barri de Vara de Quart. A més, la Junta de Govern Local ha admés a tràmit la modificació puntual del PGOU del carrer de Pare Barranco, al barri de Sant Pau. L’òrgan col·legiat també ha encarregat a AUMSA la redacció del Pla Especial Campanar-Beniferri i contractat l’execució de les obres de reparació del pont V-15, a La Punta.

 

El projecte de reurbanització del carrer de Torrent part de la iniciativa ‘Entorns Escolars Segurs’ i l’objectiu és adequar l’espai d’entrada del CEIP Ciutat de Bolònia per reordenar el tram del carrer de Torrent entre el parc Imago i el col·legi. En total, s’actua sobre una superfície de 900 metres quadrats. Fins ara, este era un tram de carrer amb un carril de trànsit i aparcament a banda i banda, que separava el col·legi del parc.

Es preveu convertir en zona de vianants tot l’espai existent, connectant el col·legi amb el parc i amb l’espai per a vianants que l’envolta, mitjançant un nou espai a manera de plaça. La supressió del tancat perimetral del parc permet ampliar els espais verds, donant-los continuïtat i acostant-los al col·legi.

El disseny del nou espai incorpora dos noves zones de jocs inclusius amb paviments de cautxú de color. S’instal·la nou mobiliari urbà, generant zones d’estada i espera amb bancs accessibles. Es projecten, a més, nous espais d’aparcament per a bicicletes, fomentant la mobilitat sostenible. “Els entorns escolars segurs permeten generar un accés més segur i saludable per als xiquets i xiquetes que acudixen al col·legi diàriament, a més, amb la conversió en zona de vianants, es transforma este espai per crear àrees de joc i de trobada per a tots els veïns i veïnes del barri”, ha conclòs la vicealcaldessa.

PGOU del carrer del Pare Barranco

Així mateix, s’ha admés a tràmit la formulació d’una nova ordenació urbanística en els terrenys del carrer del Pare Barranco 34, en un àmbit de 9.000 metres quadrats, per definir una parcel·la amb dimensions adequades amb l’objectiu de facilitar la promoció de vivenda pública per part de l’Ajuntament.

La nova ordenació definix dos parcel·les edificables, un jardí de forma triangular existent, i obri el carrer actualment sense eixida entre les dos parcel·les. Les dos noves parcel·les edificables són el resultat de l’ampliació de les parcel·les rectangulars ja edificables en el PGOU actual, estos sòls d’ampliació estan ocupats per instal·lacions industrials expropiades per l’Ajuntament. La primera de les noves parcel·les proposades, de 775 metres quadrats, es qualificarà com a vivenda assistencial, i la segona, de 1925 metres quadrats, com a residencial en edificació oberta.

“Amb esta actuació es regularitza la situació d’esta antiga nau industrial, recuperant este espai en desús per a dotar al barri de Sant Pau de nova vivenda assequible, i eliminant el tap urbanístic existent al carrer de Benifairó”, ha declarat Gómez.

Pla Especial Campanar-Beniferri

També s’ha aprovat l’encàrrec a AUMSA per a la contractació de la redacció del nou Pla Especial. Es preveu un termini de nou mesos per a la redacció i un pressupost de 143.878,95 euros (IVA inclòs). El pla abasta part del barri de Campanar, el barri de Sant Pau, i el poble de Beniferri, i recull les determinacions de l’esborrany que en el seu moment es va presentar als veïns i veïnes, incorporant els seus suggeriments i peticions.

Els objectius s’alineen amb el concepte de ciutat 15 minuts, plantejant dotacions i esquemes de mobilitat que disposen els servicis i dotacions bàsics necessaris pròxims a les vivendes. Es proposa un esquema d’infraestructura verda que recull els eixos principals ja delimitats sobre els camins històrics en el pla general, les connexions amb l’horta i els recorreguts interns de connexió de Campanar amb Beniferri.

Es tracta, a més, la conservació i recuperació de la trama històrica encara recognoscible en els nuclis històrics de Campanar i Beniferri, mantenint la tipologia original de vivenda tradicional. A més, facilita la rehabilitació de vivendes i la regeneració urbana dels entorns històrics, la protecció d’elements singulars com les Escoles de San José, entre altres actuacions. “Amb esta nova ordenació, consolidem la conservació del patrimoni dels nostres barris i la seua trama històrica, promovem la mobilitat sostenible, i creem mecanismes de gestió que faciliten l’obtenció del sòl necessari per construir noves dotacions i equipaments”, ha subratllat la responsable d’Urbanisme.

Obres de reparació del pont de la V-15

S’ha aprovat iniciar la licitació de les obres de reparació de l’estructura del pont de la V-15 sobre la carrera del Riu i el ferrocarril, a La Punta. Es preveuen com a part d’este projecte diversos treballs de reparació i manteniment, necessaris per al pas del temps i l’ús intensiu del pont. Es procedirà al picat i sanejament del formigó de les zones que han patit més desgast a causa del pas del temps i al seu ús, fins i tot neteja i regeneració del recobriment amb morters de reparació, i aplicació de pintures especials de protecció del formigó.

El projecte s’executarà en tres fases perquè interferisca el menys possible en l’ús normal del pont, comptarà amb un pressupost total de licitació de quasi 500.000 euros i està previst que es realitze en un termini de quatre mesos des de l’inici dels treballs previs.