S'està cercant, espereu....

Nuevo proyecto jardín Joan XXIII - València

Vés enrere Nuevo proyecto jardín Joan XXIII

Tornar

L’Ajuntament aprova el nou projecte del jardí de Joan XXIII en Benicalap amb un 39% més de pressupost que l’execució anterior

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha reiterat el seu compromís amb el veïnat, i ha explicat que el projecte es licitarà pròximament per 440.869 euros

• Figuració del projecte d'enjardinament

21/06/2022

La Junta de Govern Local aprova el pròxim dijous el nou projecte del jardí de Joan XXIII en Benicalap, «un jardí que, com es van comprometre amb el veïnat, es farà en este mandat malgrat la gran complicació que va suposar labandonament de lobra per lanterior adjudicatari», ha manifestat el vicealcalde i regidor dEcologia Urbana, Sergi Campillo.

 

El nou projecte es licita amb un pressupost total de 440.869 euros, és a dir, un 38,8% més que l'anterior adjudicació, amb un termini d'execució de 4 mesos. «Amb este increment de més de 100.000 euros (respecte a l'adjudicació de 317.531 euros), volem reprendre un projecte molt important per a Benicalap, ja que enjardinarà una zona delimitada entre l'avinguda Joan XXIII i els carrers Sant Josep de Pignatelli i Periodista Gil Sumbiela. En total, vora 2.400 metres quadrats que es plantegen com un espai per a la integració de tota mena d'usuaris, per a totes les edats, on es respire tranquil·litat, i on es puga passejar i gaudir, gràcies a equipaments útils per al veïnat, com a jocs infantils i per a adults variats, amb una rellevant càrrega de vegetació i ombra, però també de sol, on hi tinga cabuda la biodiversitat», ha assenyalat el vicealcalde i regidor Sergi Campillo.

Amb este nou jardí, ha asseverat el responsable d'Ecologia Urbana, «es pretén crear una infraestructura verda per a la millora mediambiental de la ciutadania, mimant els espais creats diversos, i definits com a zones d'estada, i passos, amb presència important d'arbrat, arbustives i entapissants».

Treballs previs de comprovació

Per a la redacció del projecte de conclusió de l'obra s'ha procedit a la realització d'una presa de dades visual i fotogràfica, i un alçament topogràfic, per conéixer la realitat física actual, el realment executat, i en quines condicions es troba. S'observen executades parcialment les xarxes de reg, enllumenat, i aigua potable, i rases, arquetes -tot pendent de completar-, i s'ha col·locat canalització, amb connexions de servei a la xarxa general d'aigua potable, i de reg.

També estan executats parcialment elements de formigó armat vist, havent-se completat el mur de formigó vist de la zona de jocs infantils a falta de fer repassos, i estan iniciats els fonaments de l'element de mirador, existint esperes a la vista. S'hi veu feta una aportació limitada de terra vegetal, i realitzades parcialment les separacions a solars limítrofs a base de taulers de fusta. Està realitzat un recalçament corregut inferior de la mitgera nord, assumpte que haurà de completar-se en evitació de possibles despreniments.

Així per a la redacció del projecte de represa del jardí a l'avinguda de Joan XXIII s'ha tingut en compte l'obra feta parcialment, com també les tasques necessàries per a poder continuar, fins i tot si cal desfer alguna part de l'obra feta per garantir una correcta i segura execució.

Quatre accesos, mirador i molta biodiversitat

El projecte proposa un pas perimetral complet i segur i un jardí centrat sobre elevat, «perquè siga un bé urbà no sols per als usuaris, sinó també per a la ciutadania que circule pels voltants», ha ressaltat el vicealcalde, i ha explicat que s'han projectat quatre accessos, diferents zones d'estades, mirador, passos, zona de jocs infantils, jocs biosaludables i una font abeurador.

La vegetació serà variada i incorporarà solucions que utilitzen la gamma cromàtica, textures diferenciades, aromes variades i material canviant per a fomentar la possibilitat de generar un jardí que evoluciona segons les estacions, amb la qual cosa «s'aconsegueix incorporar diferents experiències segons el moment de l'any que es faça la visita», ha comentat Campillo.

Per a l'arbratge s'han seleccionat 44 unitats, entre moreres sense fruit, arbres del foc, freixes de fulla estreta, sòfores, un conjunt de falsos cocoters i un lledoner de port exemplar en la part més alta del jardí. La zona perimetral disposarà d'una prada silvestre mediterrània de grama fina i trèvol, espècies de baix consum hídric i baix manteniment. Les arbustives previstes són de diferents formes, floració i color, amb fulles aclimatades a la zona.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo