S'està cercant, espereu....

Jardín Estacioneta Jesús - València

Vés enrere Jardín Estacioneta Jesús

Tornar

L’Ajuntament licita la nova zona de jocs infantils al Jardí de l’Estacioneta de Jesús

Campillo ha recordat que el projecte ve d'una proposta de pressupostos participatius i superarà els 100.000 euros d'inversió

• Es preveu substituix l'actual trenet per una nova locomotora i vagó de passatgers, per a menuts de 4 a 12 anys

19/06/2022

L'Ajuntament de València ha aprovat la licitació de la nova zona de jocs infantils del Jardí de l'Estacioneta de Jesús, al barri de La Raiosa (districte de Jesús). El nou equipament per als més menuts estarà presidit per una nova locomotora, evocant d'esta manera l'antic ús que es feia de l'espai. El vicealcalde de València i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que es tracta «d'una altra inversió que va ser aprovada als Pressupostos Participatius» i que, com en altres actuacions similars, «la proposta recupera una zona sense ús i deteriorada amb el pas del temps.


El projecte de remodelació del Jardí de l'Estacioneta de Jesús, situat entre els carrers Uruguai i Carcaixent en el barri de La Raiosa, ix a licitació amb un pressupost de 96.198,10 euros i un termini d’execució de tan sols 21 dies. L’actuació preveu la completa remodelació de la zona de jocs, «renovant completament la senya d'identitat d'este espai, que era el trenet, però amb una nova locomotora que de segur tornarà a ser l'element amb què més jugaran els xiquets i xiquetes del barri», ha explicat el també regidor d'Ecologia Urbana. «A més s'introdueixen nous jocs com engronsadors i un multijoc amb dos tobogans, la qual cosa suposa una reforma important de l'espai actual, tal com demanava el veïnat», ha afegit Campillo.

«Continuem treballant en la millora dels parcs i jardins dels nostres barris i pobles, i amb totes estes actuacions estem aconseguint que la xarxa d'espais verds de la ciutat s'estiga actualitzant després de molts anys en què l'ús intensiu dels elements de jocs ha provocat el seu deteriorament», ha explicat el vicealcalde de València.

Tres noves zones de jocs

En concret, des de l'àrea d'Ecologia Urbana s'intervindrà en el Jardí de l'Estacioneta en tres zones diferenciades. En la primera, es substituix l'actual trenet per una nova locomotora i vagó de passatgers, en el que podran jugar menuts des de 4 fins als 12 anys. En el segon espai proposat s'instal·larà un nou pòrtic amb quatre engronsadores (un pla, un altre per a nadons, un del tipus niu i un altre per a xiquets i adults).

Respecte a la tercera zona que es reforma, s'ha previst la creació d'un multijoc amb torre, passarel·la de xarxa, rampa escalada, escala de tubs, barra de bombers i 2 tobogans.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo