S'està cercant, espereu....

INFOCIUTAT | Ajuntament de València - València

TORRES DE SERRANS

 

HORARI:
- De dimarts a dissabte, de 10.00h a 19.00h.
- Diumenges i festius, de 10.00h a 14.00h.

Tancat: 1 i 6 de gener, 1 de maig i 25 de desembre.

La visita està condicionada a la presència de llum solar i pot estar limitada per condicions meteorològiques que posen en perill la seguretat del visitants (pluja, boira, fort vent).
 

VENDA D'ENTRADES

Les torres de Serrans, imponent porta de la muralla baix medieval, van ser construïdes pel mestre Pere Balaguer entre 1392 i 1398. Es tracta d'una obra de picapedreria formada per dos grans cubs pentagonals que flanquegen la porta pròpiament dita, en arc dovelat de mig punt. Pareix que el model d'inspiració va ser la porta Reial del monestir de Poblet, però la de València té unes dimensions majors, la qual cosa li donen un aspecte de gegantí arc triomfal. La fatxada interior presenta grans obertures rematades en arc, concebudes com a tribunes a diferents alçàries on se situaven les famílies principals de la ciutat per a seguir les celebracions populars o l'entrada de personatges il·lustres que arribaven a ella.

 

Les torres de Serrans es van convertir en presó per a nobles i cavallers a partir de 1586, mantenint-se este ús fins a l'any 1887.

El monument ha sigut declarat d'interés Històric Artístic. Des de les seues terrasses es contemplen unes magnífiques vistes de la ciutat i del llit del riu Túria.

 

Mes informació sobre accesibilitat

Ubicació

CARRER BLANQUERIA , 1ac

46003

Torres de Serrano2.JPG

Aparcament

Una plaça reservada a 50 m. de distància de la porta principal.


Serveis


Accés

Tres accessos a l'interior de les torres: -Accés a les torres per escala amb quaranta-tres escalons de 20 cm. d'altura cada u. -Accés a la sala de taquilla per escaló aïllat de 23 cm. i un tram d'escales amb sis escalons de 22,5 cm. d'altura cada u. -Accés a una altra sala per escaló aïllat de 23 cm. i un tram d'escales amb quatre escalons de 22,5 cm. d'altura cada u.


Mobilitat vertical

S'accedix a les sales i a les torrasses només per escales. No disposa d'ascensor.


Sales

Les dos sales amb recorregut interior accessible.


Cerques en Infociutat

Localització d'equipaments pel seu nom o a partir d'alguna paraula inclosa en la seua descripció o contingut.

Opcions de la cerca

Cercar en: