S'està cercant, espereu....

INFOCIUTAT | Ajuntament de València - València

CRIPTA DE LA PRESÓ DE SANT VICENT

HORARI:
- Dilluns a dissabte, de 10:00 a 14:00 i de 15.00 a 19.00 h.
- Diumenges i festius, de 10:00 a 14:00 h.
Tancat: dilluns,  1 i 6 de gener, 1 de maig i 25 de desembre.

VENDA D'ENTRADESNormes per al personal educador de museus i guies de turisme en els museus i monuments de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals.

 


L'edifici visigot es correspon amb una capella funerària dreçada en el segle VI per a albergar les restes mortals d'algun prelat.

Està construïda amb una fàbrica mixta de carreu (reutilitzada) i maçoneria, posant especial atenció en l'acabat exterior, en el que s'utilitzen encantats de morter per a assenyalar els carreus. L'edifici es cobria amb volta de canó i hi ha la possibilitat que tinguera una segona planta. En els peus de la nau es van construir arcosolis per a contrarestar les espentes de la coberta, probablement usats a manera de capelles per a disposar sarcòfags.

|

El creuer està separat de la nau i del presbiteri per una doble línia de cancells, realitzats en pedra calcària finament llaurada i sostinguts per barroterres de marbre. En el centre del creuer es va trobar una tomba i, en el seu interior, les restes mortals d'un individu masculí d'edat madura. Per la posició dels ossos i les característiques d'estos es va arribar a la conclusió que es tractava d'una inhumació secundada, açò és, que el cos va ser sepultat en un altre lloc i posteriorment es va desenterrar i va traslladar a esta tomba. En l'exterior de l'edifici, en cada uns dels cantons, hi ha tombes en cista construïdes amb grans faixes de pedra.

Este edifici formava part del conjunt episcopal, integrat a més per la catedral, la falca, una església junt a esta, un possible baptisteri i una altra capella bessona a l'estudiada, així com una extensa necròpolis. És molt probable que el nostre edifici estiguera comunicat amb la catedral.

El SIAM, departament municipal d'arqueologia dependent del Servici de Patrimoni Històric, va iniciar l'excavació arqueològica en este lloc en 1989, en ocasió del derrocament de l'immoble que envoltava l'anomenada Presó de Sant Vicent.

En els nivells inferiors de l'excavació es va trobar el Kardo màxim, prolongació de la Via Augusta dins de la ciutat. Així mateix van ser excavades diverses estructures d'una domus que dóna a este carrer, destacant l'aparició d'una pintura mural amb una efígie del déu Mercuri.

Per damunt de la via es va trobar un edifici de planta cruciforme, datat en època visigoda. Posteriorment es va descobrir que es tractava d'una capella funerària construïda per a allotjar les restes d'algun prelat, la qual formaria part del conjunt episcopal, probablement com un annex de la catedral. El seu estat de conservació era excel·lent i inclús un dels costats del creuer conservava la coberta.

L'espai interior de la capella es trobava dividit en diferents estances per mitjà de barandats. Al llarg del procés d'excavació es va arribar a la conclusió que estos s'havien construït en època islàmica per a transformar l'edifici en banys palatins. A principis del segle XI es va amortitzar està fase, tirant terra i runes dins de la construcció. En els nivells d'amortització es va trobar una ingent quantitat de ceràmiques decorades i sense decorar, així com dos esplèndids pitxers de bronze, un ou d'estruç decorat, i un dinar datat en el 1007-1008.

|

Mes informació sobre accesibilitat

Activitats per a tots els públics

|

Més informació en www.valencia.es

Web de cultura Targeta València Tourist Card

 

Ubicació

PL. DEL ARZOBISPO , 1

46003 VALENCIA

Cripta de S Vicente-Acceso2.JPG

Aparcament

Una plaça reservada a la Pl. de Nàpols i Sicília; C/del Palau i tres places a la Pl. de Sant Esteve.


Serveis

No disposa de lavabos per a persones amb mobilitat reduïda.


Accés

Escala de 6 escalons de 18,5 cm. d'altura cada un i/o plataforma elevadora mecànica de 80 cm. x 70 cm. per a accedir al vestíbul; s'ha d'avisar al personal de l'interior.


Mobilitat vertical

Des del vestíbul es descendix a una sala en nivell intermedi per escala de 20 escalons de 18 cm. d'altura cada un o per plataforma elevadora mecànica de dimensions de 80 cm. x 70 cm. L'accés a l'últim tram de la cripta és per 4 escalons de 19 cm. d'altura cada un o per plataforma elevadora de 84 cm. x 148 cm.


Sales

Recorregut interior accessible Bancs de descans.


Cerques en Infociutat

Localització d'equipaments pel seu nom o a partir d'alguna paraula inclosa en la seua descripció o contingut.

Opcions de la cerca

Cercar en: