S'està cercant, espereu....

INFOCIUTAT | Ajuntament de València - València

CASA MUSEU BLASCO IBÁÑEZ

HORARI:
- Dimarts a dissabte, de 10:00 a 14.00 i de 15.00 a 19:00 hores.
- Diumenges i festius, de 10:00 a 14:00 hores.
Tancat: dilluns i els dies 1 i 6 de gener, 1 de maig i 25 de desembre.

VENDA D'ENTRADES

Normes per al personal educador de museus i guies de turisme en els museus i monuments de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals.

VISITES GUIADES I OFERTA EDUCATIVA:

Consulte ACÍ les activitats organitzades per a tots els públics i les activitats dirigides a col·lectius.


Façana de la Casa Museu Blasco Ibáñez

 

|

El reconstruït xalet de l'insigne escriptor valencià, Vicente Blasco Ibáñez, enclavat en l'incomparable marc de la platja de la Malva-rosa, i convertit hui en Casa-Museu, alberga els seus records, objectes personals, i obres literàries, havent sigut determinant per a l'existència d'este museu el llegat de Senyora Libertad Blasco-Ibáñez Blasco i el senyor Fernando Llorca Díe, que constituïx el principal fons museístic del mateix.

Consta de tres plantes (Saló d'Actes, Museu i Centre d'Investigació) i un ampli jardí, que fa encara més atractiva la visita, per la sensació de placidesa i bellesa que transmet.

La planta baixa o Sala I, està primordialment, dedicada a Saló d'Actes, en el que tindran lloc conferències, meses redones, projecció de pel·lícules i exposicions temporals.

 

Vista de la terrassa de la Casa Museu Blasco Ibáñez 

|

En la primera planta o Sala II està instal·lat el Museu, pròpiament dit, ja que conté els retrats i escultures de Blasco Ibáñez, de la seua esposa la senyora María Blasco, així com dels seus fills i altres familiars molt acostats. Mobles, porcellanes valuoses, miniatures, col·leccions de gravats, documents, fotografies, objectes tan entranyables (entre moltíssims més) com a jocs de tocador, bosses de mà de festa i palmitos de l'esposa i la filla de Blasco. Records dels nombrosíssims viatges realitzats per l'incansable viatger que era Blasco Ibáñez a quasi tots els països del món, encara a llocs poc freqüentats per exòtics i inclús perillosos per als visitants.

Hi ha un espai dedicat als mobles procedents de la redacció del diari El Pueblo, així com un altre a tot allò que s'ha relacionat amb Argentina, nació que tanta impressió va causar a l'escriptor, inclosa la seua obra Argentina i les seues grandeses.

Entre els artistes representats en esta sala es troben, José Benlliure, Juan Antonio Benlliure, Ramón Stolz, Ricardo Verde, Cuñat, Segrelles o Antonio Ballester "Tonico",...

La segona planta o Sala III està dedicada a Centre d'Investigació, amb documents relacionats amb la vida de Blasco Ibáñez, manuscrits i, sobretot, a les nombroses edicions de les seues obres (moltes d'elles Ediciones príncipe), traduïdes a quasi tots els idiomes. Cal destacar, també, les obres del senyor Fernando Llorca Díe, director que va ser, de l'editorial Prometeo.

En la Secció de llibres es troben obres d'autors que van influir en Blasco, les seues pròpies, com ja hem dit, i editats per ell, i altres resultat de la influència que el literat va exercir sobre altres autors. És un Centre dirigit de manera especial, als estudiosos de la vida i obra del gran Vicente Blasco Ibáñez.

Mes informació sobre accesibilitat|

Més informació en www.valencia.es

Web de cultura Targeta València Tourist Card

 

Ubicació

ISABEL DE VILLENA , 159

46011 VALENCIA

fachada2.JPG

Aparcament

Una plaça reservada al C/ de Cavite, 177.


Serveis

Lavabo ubicat a la planta baixa. Porta de 90 cm. d'ample. Inodor amb barra fixa però sense barra abatible, amb zona de transferència lateral inferior a 70 cm. Espai lliure de maniobra d'1,50 m.


Accés

Entrada principal no accessible. Entrada secundària accessible per part posterior del museu per rampes amb pendents del 10%.


Mobilitat vertical

Edifici de dos plantes comunicades per escales de vint-i-tres escalons de 18 cm. d'altura cada un amb passamans. No disposa d'ascensor per a accedir a primera planta.


Sales

Recorregut interior en planta baixa amb pas més restrictiu a 0,97 m. Recorregut interior accessible a la planta primera.


Cerques en Infociutat

Localització d'equipaments pel seu nom o a partir d'alguna paraula inclosa en la seua descripció o contingut.

Opcions de la cerca

Cercar en: