S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València demana a les productores dades de la seua activitat per a accelerar l'Ordenança de Rodatges

Emiliano García destaca l'evolució dels rodatges a la ciutat durant l'Any Berlanga en el qual València acollirà la gala dels Premis Goya

• L'Ajuntament vol conéixer la repercussió econòmica dels rodatges a la ciutat

11/01/2022

La Regidoria de Turisme i Internacionalització està accelerant els contactes amb les productores que treballen a la ciutat de València per a conéixer de primera mà l'activitat econòmica que genera el sector audiovisual, i avançar els tràmits de l'Ordenança de Rodatges en la qual ja treballa la delegació. El regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, ha explicat que des de València Film Office s'està remetent una fitxa a les productores en la qual se'ls pregunta per l'activitat econòmica que genera cada rodatge en el qual participen. Este treball permetrà conéixer directament de la mà del sector la repercussió econòmica que generen els rodatges a la ciutat com a pas previ a l'estudi general que es realitzarà al llarg d'enguany.

 

“L'any en què València acollirà la gala dels Premis Goya, volem destacar l'evolució dels rodatges a la ciutat, marcada pel treball de la Film Office, així com de la predisposició de l'Ajuntament per a facilitar els permisos de rodatge”, ha explicat el regidor Emiliano García després de la reunió que ha mantingut amb Francisco Pérez, director de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques. García ha explicat que “continuem avançant en la nova Ordenança de Rodatges que aglutinarà tots els espais municipals disponibles per a les produccions, no sols els de via pública que ja compta amb una normativa i que volem completar”.

En la trobada, García ha anunciat a Pérez la seua voluntat de contractar un estudi que analitze de manera integral l'impacte econòmic que generen les produccions audiovisuals a la ciutat. “Volem destacar l'impacte econòmic directe que té un rodatge en un territori, per al que treballarem durant tot enguany en un estudi per a, precisament, posar sobre la taula els beneficis d'atraure produccions a rodar a la nostra ciutat i tots els sectors que es veuen beneficiats pels rodatges”, ha manifestat el regidor.

Com a avanç d'este estudi integral, la Regidoria enviarà les fitxes en les quals se'ls pregunta directament a les productores pel personal que requereix cada producció, el pressupost dels rodatges, la despesa realitzada a la ciutat de València, la contractació d'equips, de decorats, i altres qüestions, així com sobre les pernoctacions en hotels de la ciutat.

Recursos multimèdia

Emiliano García