S'està cercant, espereu....

Infociudad - PARC DE CAPÇALERA - València

PARC DE CAPÇALERA

ACCÉS: per avinguda Pius Baroja, entrada gratuïta al jardí.

HORARI: Obert les 24 hores del dia
Els horaris de les activitats varien al llarg de l’any segons la llum solar i els horaris escolars.

GESTIÓ: Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins Singulars i Escola Municipal de Jardineria i Paisatge.

NATURALESA EN EL PARC DE CAPÇALERA:

Ubicat en el llit històric del riu Túria, el Parc de Capçalera prolonga el gran cinturó verd de l'antic llit, el parc/ jardí del Túria. Complint-se així part del projecte que unificarà el braç natural del Túria amb l'artificial restituint el caràcter originari i vertebrador del riu.
Este parc metropolità recrea el paisatge original del Túria donant el protagonisme a l'aigua, que amb el seu discórrer ens va presentant la topografia, la vegetació, els recorreguts i els diferents equipaments del parc.

La topografia, amb les diferents cotes del terreny, aconseguix crear ambients íntims amb àmplies vistes. Recrea l'origen al·luvial del llit del riu que afavorix la formació d'illots de sedimentació pel pas de l'aigua característica de la nostra geografia. La disposició d'estos illots i la vegetació enriquix la seqüència visual dels recorreguts de vianants i ciclistes. Des de l'extrem occidental del Jardí del Túria partixen els dos recorreguts principals del parc, el Passeig del Molí del Sol i la Senda de Ribera situats un a cada costat del llac.

Llac del Parc de Cabezera

“La muntanya- mirador ” fita visual del parc des de la ciutat, amb una diferència de cota respecte al carrer de 15 metres, actua com a ròtula entre els Jardins del Túria i el Parc de Capçalera. Des del seu mirador es pot disfrutar de vistes panoràmiques del propi Parc de Capçalera i del Parc Natural de la Sierra Calderona. És el suport de l'auditori a l'aire lliure amb el llac de teló de fons.
La selecció i ubicació d'espècies es fonamenta en la climatologia de la zona, la topografia i la disponibilitat d'aigua. Una vegetació d'acord amb l'ambient de ribera que en altres temps caracteritzava l'entorn del Túria.
El Parc de Capçalera oferix a la ciutat i a la seua àrea metropolitana un espai verd que per la seua extensió i configuració actua com marc per a la realització de nombroses activitats.

LA TOPOGRAFIA I L'AIGUA:

L'aigua brolla del Molí del Sol, sorgix en forma d'assut des d'on discorre a través de diferents nivells que la guien i provoquen una cascada que dinamitza i embellix el seu moviment.
En el seu inici, en la part nord del parc, discorre entre bancals aterrazados per murs de pedra que marquen les diferents altures i amb el seu so ens acompanya fins a la seua entrada en el llac, on s'obri davant de nosaltres un ampli i extens paisatge que recrea fèrtils riberes amb illes d'al·luvió.

VEGETACIÓ EN EL PARC:

La vegetació del Parc de Capçalera està formada per boscos de ribera, pinedes mediterrànies i arbres exòtics. En total, més de 4.145 arbres, 30.900 arbustos, 72.700 tapizantes i 156.300 metres quadrats de praderia que s'han plantat en poc més de dos anys.

ELS EQUIPAMENTS:

El parc disposa d'un auditori a l'aire lliure, un embarcador, bar, dos àrees de jocs de xiquets i el Molí del Sol, futur museu del Túria, prolongació del Museu d'Història de València que reflectirà la simbiosi entre el riu i la ciutat

RECOMANACIONS D'ÚS:

No abandones el fem, tira-la a la paperera
Si vas amb bici, recorda que el vianant sempre té preferència
Si passeges el teu gos, mantín-lo controlat i utilitza els pipi-can
No està permés banyar-se
Respecta les zones fitades, les fonts i els cursos d'aigua.

ELS RECORREGUTS DEL PARC:

Senda de la Ribera. Distància: 1.375 metres Temps aproximat: 20 minuts
Passeig del Molí del Sol. Distància: 1.758 metres Temps aproximat: 30 minuts
Recorregut de la muntanya mirador. Distància: 782 metres Temps aproximat: 15 minuts

INFORMACIÓ ADDICIONAL:

En el fullet del Parc de Capçalera s'explica gràficament la sectorización del parc. Els sectors 1 i 2, la muntanya mirador i el bosc de ribera mediterrani respectivament, són els dos sectors públics i d'accés lliure que ja estan operatius. Els altres dos sectors, el biopark i el parc d'atraccions, són concessions que seran explotades privadament amb accés amb el pagament previ d'una entrada.

PARC DE CAPÇALERA Mes informació sobre accesibilitat

Aparcament

1 plaça reservada al C/ d'Hernández Lázaro – Vall de la Ballestera; 1 plaça reservada al C/ de Castán Tobeñas,75.


Serveis


Accés

Tots els accessos al parc són accessibles, estan integrats amb l'entorn urbà.


Circulació horitzontal

Els carrers i itineraris principals disposen de paviment de formigó que presenten ressalts i desnivells salvats per mitjà d'escales i rampes accessibles. Els carrers i itineraris secundaris disposen com a paviment de llistons de fusta amb importants ressalts no salvats


Zones d'oci, serveis i mobiliari

El Parc de Capçalera disposa de dos àmplies zones de jocs infantils, amb accés practicable, ubicats al voltant de l'estany navegable, així com un auditori a l'aire lliure vora l'avinguda de Pío Baroja amb accés practicable. Vora l'accés al BioParc s'ubiquen les depedències de la Policia Local (Molí del Sol).


Cerques en Infociutat

Localització d'equipaments pel seu nom o a partir d'alguna paraula inclosa en la seua descripció o contingut.

Opcions de la cerca

Cercar en: