S'està cercant, espereu....

Infociudad - ANTIC MONESTIR DE SANT MIQUEL DELS REIS - València

ANTIC MONESTIR DE SANT MIQUEL DELS REIS

  • AV. CONSTITUCIÓN, 284
  • 46019, VALENCIA
  • Telèfon: 96.387.40.00
  • Fax: 96.387.40.37
  • Lloc web: http://bv.gva.es
  • Correu electrònic: bv@gva.es
Vistar aèria de l'antic monestir

Este antic monestir, seu actual de la Biblioteca Valenciana, acull a més l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques, el Registre de la Propietat Intel·lectual de la Comunitat Valenciana i el Consorci per a la restauració, conservació i utilització del monestir de Sant Miquel dels Reis.

|

Horari:
- Visites guiades: GRATUÏTES tots els caps de setmana (dissabtes i diumenges) i festius, a les 12:00h o a les 13:00h Les visites duren 45 minuts i vos mostraran tota la bellesa del lloc (església, claustre, cripta

- Salas d'exposicions: Dimarts a divendres de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores. Dissabtes, diumenges i festius de 11.00 a 13.30 hores.


Antic monestir Sant Miquel dels Reis

El monestir jerónimo de Sant Miquel dels Reis es va alçar en el segle XVI sobre l'antiga abadia mercedària de Sant Bernat de Rascanya, gràcies al mecenatge del Duc de Calàbria, virrei de València. L'edifici es va començar en 1546 pel claustre sud, seguint plans de Juan de Vidaña i Alonso de Covarrubias, però poc després de la mort del seu fundador, en 1550, les obres pràcticament es van paralitzar.

|

No es van reprendre fins a la dècada de 1570, ara amb la clara influència l'Escorial. Al travessar la porta d'entrada ens trobem directament davant de la fatxada de l'església, una fatxada-retaule renaixentista emmarcada per dos torres i a la que es van afegir en la part superior columnes salomòniques barroques. El temple es va construir en les primeres dècades del segle XVII amb una sola nau, un gran cor alt als peus, quasi tan gran com el de l'Escorial, i una cúpula sobre el creuer. El monestir té a més dos severs claustres, rodejats per galeries d'arcs només adornats per columnes adossades i per balustrades en la part superior.

Antic monestir Sant Miquel dels Reis

Venut després de la desamortització, va estar a punt de ser derrocat, però l'ajuntament ho va impedir. En 1856 va ser destinat a asil, i des de 1859 als anys 50 del segle XX va servir com a presó, període seguit de un llarg abandó. Hui, feliçment rehabilitat, és la seu de la Biblioteca Valenciana.

|
Mes informació sobre accesibilitat

Més informació en www.valencia.es

Acadèmia Valenciana de la Llengua Biblioteca Valenciana Direcció General del Llibre Registre de la Propietat Intel·lectual Consorci de Sant Miquel dels Reis

Ubicació

AV. CONSTITUCIÓN , 284

46019 VALENCIA

Cerques en Infociutat

Localització d'equipaments pel seu nom o a partir d'alguna paraula inclosa en la seua descripció o contingut.

Opcions de la cerca

Cercar en: