S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València culmina la seua capitalitat del Turisme Intel·ligent amb un increment de la rendibilitat turística

Sandra Gómez: “Venim a Fitur molt orgullosos del treball realitzat perquè no sols millorem tots els indicadors sinó que també hem consolidat un model de ciutat sostenible”

• Estand de València a Fitur

18/01/2023

L'Ajuntament de València, a través de la Fundació Visit València, presentarà en el seu estand de Fitur, el punt de trobada més important del sector turístic espanyol, el balanç de l'activitat turística registrat a la ciutat durant 2022, l'any de la Capital Europea del Turisme Intel·ligent, la Capital Mundial del Disseny així com la seu de la 36a Gala dels Goya i de la Gala Michelin España&Portugal. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, acompanyada pel regidor de Turisme i president de Visit València, Emiliano García, ha avançat que València ha tancat 2022 amb un volum de visitants prepandèmia. “Venim a Fitur molt orgullosos del treball que estem realitzant, tant les administracions públiques com el sector turístic. La ciutat, pràcticament, ha recuperat el volum de visitants previs a la pandèmia i registrem una millora més que significativa quant a Revpar i preu mitjà, amb increments respecte a 2019 d'entorn al 13% en tots dos indicadors”, ha manifestat la vicealcaldessa.
 

Gómez, a més, participarà esta vesprada en la taula redona ‘Transició cap a un Turisme Intel·ligent’ al costat de l'alcalde de Sevilla, Antonio Muñoz, en la qual s'ha escenificat la cessió del testimoni de la capitalitat del Turisme Intel·ligent a la ciutat andalusa. Durant la seua intervenció, la vicealcaldessa ha posat en valor els èxits de València: “Hem treballat un model de ciutat sostenible que ens ha permés obtindre reconeixements tan importants com Capital Europea del Turisme Intel·ligent, la Capital Mundial del Disseny, Capital de l'Alimentació Sostenible i la Caoital Verda Européa en 2024. València és una ciutat cada vegada més amable, accessible, integradora i respectuós tant amb el resident com amb els qui ens visiten. Hem apostat per retornar espais a les persones, amb conversió en zona de vianants que ens permeten, a més, posar en valor el nostre patrimoni”, ha indicat.

En la presentació de l'estand de la ciutat de València els responsables del consistori han estat acompanyats de la Fallera Major de València Laura Mengó, i la seua cort d'honor.

Durant la primera jornada de Fitur, València ha exposat les grans novetats per a este 2023 com l'Any Sorolla o la Gala dels 50 Best que acollirà la ciutat. García s'ha mostrat optimista respecte als resultats d'enguany. “La nostra previsió per a 2023 és molt positiva. El bon posicionament de la ciutat a nivell europeu i internacional, així com els reconeixements que la ciutat rep, ens projecten com una ciutat sostenible, amable, integradora i, que compta amb una proposta de valor autèntica, identitària i de qualitat. Tot això afavorix que les companyies aèries cada vegada aposten més per la nostra ciutat, millorant la capacitat aèria de l'Aeroport de València. De la mateixa manera ocorre amb els esdeveniments i congressos, 2023 serà un any de rècord quant a congressos i assistents”, ha sostingut.

A més, ha destacat els resultats de l'esdeveniment més important de l'any de la Capitalitat, III Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents, que es va celebrar a València del 21 al 23 de novembre. L'esdeveniment va ser organitzat pel Govern d'Espanya juntament amb la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament de València, la Fundació Visit València i amb la col·laboració de l'Organització Mundial del Turisme i va congregar a més de 1.200 persones, professionals del sector turístic, gestors de destins, responsables governamentals i membres de l'àmbit acadèmic.

Novetats de València en FITUR 2023

Durant la primera jornada, s'ha posat de manifest l'oportunitat que per a la ciutat de València ha suposat el treball conjunt entre el sector turístic, l'esportiu i les administracions públiques. Així, s'ha aprofitat per a presentar cadascun dels esdeveniments esportius, entre els quals destaquen el Mundial de Gimnàstica Rítmica 2023, passant pel Gran Fons Ciclista Ciutat de València, el Trofeu de la Reina de Vela, la Copa Faulcombridge de Tennis, el BBVA Open Internacional de València, la Copa del Món de Triatló València, el Grandmasters Hoquei València 2023, així com la Marató de València per a tancar 2023.

València vista des de la gran i la xicoteta pantalla

Visit València, a través del seu departament València Film Office, continua treballant perquè la ciutat continue sent el plató de grans i petites produccions, tant nacionals com internacionals. En FITUR SCREEN, pavelló 8, es presentarà el ‘Pla de localitzacions’ Film Office, una iniciativa realitzada per Visit València i la Diputació de València. Es tracta d'un pla que situa les locaciones més importants on s'han rodat llargmetratges o sèries, tant a la ciutat de València com a la província.

També es destacarà la Gal·la Premis CIFFT, ja que València tornarà a acollir de nou en 2023 els Premis Mundials de Cinema de Turisme. Estos premis tenen com a objectiu reconéixer i premiar l'excel·lència creativa en la comunicació turística. En l'edició de 2022 la ciutat de València va rebre reconeixement a dos dels seus vídeos promocionals: World paella Day i de la candidatura dels Gai Games.

Recursos multimèdia

Emiliano García