S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament inicia les obres de remodelació del jardí de la plaça de la Mare de Déu del Castell

Els treballs, adjudicats per 178.868 euros, permetran la renovació integral de l'arbrat i el parc infantil així com la restauració del paviment actualment existent

• Jardí de la plaça de la Mare de Déu del Castell, al barri del Cabanyal-Canyamelar

04/10/2022

La Regidoria d'Ecologia Urbana ha començat les obres de remodelació del jardí de la plaça de la Mare de Déu del Castell, al barri del Cabanyal-Canyamelar. Estos treballs, que disposen de finançament europeu a través dels fons Edusi, permetran la renovació integral de l'arbrat i el parc infantil així com la restauració del paviment actualment existent. El vicealcalcalde i regidor de l'àrea, Sergi Campillo, ha explicat que el nou disseny “incorpora els suggeriments que ens feren les entitats veïnals del Cabanyal-Canyamelar després de reunir-nos amb elles”.

 

La remodelació del jardí de la Plaça Mare de Déu del Castell “és una de les tres que estem portant endavant en la regidoria amb finançament dels fons Edusi”, ha recordat el vicealcalde, que ha explicat que les obres s'han adjudicat per un import de 177.126,99 euros (IVA inclòs). “Es tracta, per tant, d'una inversió molt important per millorar el barri del Cabanyal-Canyamelar”, ha considerat Campillo.

El nou jardí “tindrà una zona de jocs infantils accessibles per a totes les capacitats”, ha detallat Sergi Campillo. “A més, farem una remodelació de tot l'arbrat per tal que hi haja prou ombra en tota la plaça i permeta gaudir-la en els mesos de més calor en la ciutat. En general l'actuació pretén recuperar la memòria històrica del lloc”, ha afegit el regidor d'Ecologia Urbana.

Per al vicealcalde, “continuem millorant les infraestructures verdes de la nostra ciutat, en este cas gràcies als fons europeus Edusi per al Cabanyal-Canyamelar”.

El jardí de la plaça de la Mare de Déu del Castell té una superfície de 1.202,27 metres quadrats i un pressupost d'execució de 178.868,42 euros. Les obres tindran un termini d'execució de tres mesos des de la seua adjudicació.

A més de l'arbrat i el parc infantil, la intervenció preveu una restauració completa dels paviments nobles que envolten la plaça, recuperant i millorant el mosaic i substituint les peces danyades per altres de noves. També es canviaran aquells elements que conformen una barrera arquitectònica i es treballarà la seua adherència per evitar que resulten relliscosos. Igualment, està prevista la restauració de les fonts i l'ampliació dels espais verds de la plaça.

Una de les particularitats del nou jardí serà la col·locació de jocs infantils adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, “una línia de treball que la Regidoria d'Ecologia Urbana ve replicant en moltes zones verdes de València”.

 

 

Recursos multimèdia

Sergi Campillo