S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament valida les iniciatives de 80 entitats del programa d'intervenció en l'àmbit de l'acció social, dotat amb 1 milió d'euros

L'Ajuntament de València ha acceptat la transferència de 225.400 euros provinents del govern central, amb motiu del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere 2023

• La Creu Roja ha sigut una de les huit entitats guardonades

04/11/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat la concessió de subvencions d'intervenció en l'àmbit de l'acció social per al present exercici, que compta amb un pressupost total d'1 milió d’euros. Al procediment s'han presentat 126 entitats, de les quals 80 han resultat aptes per a obtindre la subvenció. Hui s’ha aprovat la concessió d’ajudes a 8 d’estes entitats socials de la ciutat de València. La quantia màxima serà de 14.500 euros. El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha donat compte hui d'aquest i altres acords de l'executiu municipal com la subvenció de parades del Mercat Central o la convocatòria de la V edició dels premis CALIU.
 

Sergi Campillo, que ha fet estes declaracions en la roda de premsa que ha celebrat al costat del regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha explicat que ”la finalitat d'estes subvencions és la realització de projectes amb un marcat caràcter comunitari i col·laboratiu, que impulsa la participació pública i privada”. El vicealcalde ha explicat “la importància d'estos projectes, destinats a atendre la problemàtica personal i social de persones afectades per la desigualtat, la marginació i l'exclusió social a la ciutat de València”.

Una vegada resolta esta convocatòria es traslladarà als Centres Municipals de Servicis Socials la informació relativa als projectes subvencionats, perque es tinguen en compte en els plans personalitzats a l'hora de tramitar altres ajudes tan importants per estes persones com la Renda Valenciana d'Inclusió

Les entitats que rebran en esta ocasió les subvencions són La Casa Gran, AMBIT, Comité valencià Anti-sida, LAMBDA, Neuronest, Creu Roja, Associació valenciana de sords i València Acull.

Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere

L'Ajuntament de València ha acceptat la transferència de 225.400 euros provinents del govern central, amb motiu del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere 2023. Els fons es destinaran al desenvolupament de noves o ampliades competències d'entitats locals que lluiten contra la violència de gènere.

Mercat Central

El Mercat Central manté un conveni d'autogestió amb l'Ajuntament a través de l'associació de venedors, que establix que quan estiga ocupat al 70% el consistori col·laborarà amb el 30% de la tarifa. La subvenció corresponent a l'exercici 2022 és de 64.342 euros.

Campillo ha reiterat l'aposta de l'Ajuntament pels mercats municipals, on “en 7 anys hem fet obres i estem executant projectes per valor de 2,5 milions d'euros, perquè creiem en el comerç de proximitat i perquè volem que el veïnat de València compre productes frescos i de qualitat en instal·lacions dignes”.

V edició dels premis CALIU

La Regidoria d'Igualtat i Polítiques de gènere i LGTBI ha convocat la cinquena edició dels Premis CALIU, al qual es poden presentar les comissions falleres. Els guardons premien la igualtat i la no discriminació per motiu de sexe, orientació sexual, identitat de gènere, ètnia, cultura, procedència, religió, creença, situació de pobresa, diversitat funcional o qualsevol altra causa, que contribuïsca a la prevenció de la intolerància, l'odi o qualsevol forma de discriminació.

L'import total de la convocatòria és de 14.000 euros. Es concedixen cinc premis tant a les comissions grans com a les infantils que van dels 500 als 3.000 euros, acompanyats del corresponent estendard.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo