S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament anima els i les joves a participar en els Premis València, ciutat jove i verda

El vicealcalde Sergi Campillo i la regidora Maite Ibáñez han presentat la segona convocatòria d'estos premis

• Els premis reconeixeran els millors projectes presentats per persones entre 16 i 30 anys

01/07/2021

El Consell de la Joventut de València ha convocat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, la II edició dels Premis València, ciutat jove i verda, una iniciativa impulsada l'any passat, 2020, per a visibilitzar el talent i el compromís mediambiental de les persones joves de la ciutat en la lluita contra la crisi climàtica. El vicealcalde, Sergi Campillo, i la regidora de Joventut, Maite Ibáñez, han presentat la convocatòria este matí, juntament amb la vicepresidenta del Consell de la Joventut, Rocio Barbeito, en un acte celebrat en les instal·lacions de NaTuria.

 

Els premis reconeixeran els millors projectes presentats per persones entre 16 i 30 anys que residisquen, estudien o treballen a la ciutat de València, el contingut dels quals pose el focus en la lluita contra la crisi climàtica, i que puguen arribar a implementar-se en el municipi. Les persones interessades a presentar les seues candidatures podran fer-ho fins el pròxim 27 de setembre, i per a això hauran d'emplenar un formulari en la web del Consell de la Joventut de València, CJV, on es publiquen les bases dels premis. A més, les i els candidats hauran de penjar un vídeo en les seues xarxes socials, esmentant el CJV.

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha subratllat que estos premis València, Ciutat jove i verda “uneixen, de manera transversal, ecologisme i joventut”, i ha posat de manifest “l'interés de l'Ajuntament a teixir aliances amb la joventut des de totes les àrees municipals”. A més, Campillo ha assenyalat com “l'emergència climàtica ha despertat l'interés i l'activisme de milions de joves de tot el món, conscients que són la primera generació que patirà greument les conseqüències de les polítiques irresponsables que durant anys s'han portat endavant”. “Les i els joves han pres consciència, i encapçalen una revolució verda que ens ha fet adonar-nos de la importància de mantindre i protegir el nostre entorn. No tenim cap dret a deixar-li a les generacions futures un món pitjor que els que ens van deixar a nosaltres, o un món inhabitable”, ha conclòs.

En la mateixa línia, la regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha explicat que “estos premis són un gran incentiu a la participació juvenil a través de la innovació i el compromís social, a més d'oferir oportunitats per al desenvolupament de projectes, visibilitat i divulgació de talent de les persones joves de la nostra ciutat”. Des de la Regidoria de Joventut, ha subratllat Ibáñez, “tornem a donar suport en esta nova edició a la iniciativa del CJV per a implicar el major nombre de joves a fer de la nostra ciutat un referent en el desenvolupament de polítiques sostenibles i verds amb segell jove”.

Per part seua, la vicepresidenta del CJV, Rocío Barbeito, ha animat a participar “a qualsevol jove amb una idea per a protegir el nostre planeta des de l’àmbit local”, i ha destacat la voluntat del CJV de fer d'estos premis una cita anual per a “fer de València una referència en el compromís pel Medi Ambient teixint aliances amb la joventut”.

 

Premis de 1.000, 700 i 500 euros

 

S'han establit tres premis que reconeixeran les millors idees presentades, i que estan dotats, respectivament, amb 1.000 euros, 700 euros i 500 euros, que seran atorgats per un jurat conformat per joves membres del CJV. Tal com estableixen les bases, es recullen fins a deu possibles temàtiques sobre les quals plantejar els projectes, que van des de l'educació ambiental a l'urbanisme sostenible, incloent àrees com la gestió dels residus, el turisme ecològic, o la mobilitat, entre altres.

El termini per a presentar els projectes s'estendrà fins al pròxim 27 de setembre. Dos setmanes i mitja després, el 15 d'octubre, es publicarà el llistat dels projectes que han resultat preseleccionats i els exclosos; i fins al 8 de novembre, el jurat anirà votant les diferents candidatures. El 10 de novembre es farà públic el nom dels projectes finalistes, i el lliurament dels premis tindrà lloc el 2 de desembre.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo
Maite Ibáñez