Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Esta setmana s’han instal·lat 36 bancs de taps reciclats en el marc del projecte ‘Entorns escolars segurs’

Esta intervenció, per recuperar espai públic per a vianants i crear zones de joc segures, s’ha realitzat amb un pressupost de 15.588 euros

• Un dels bancs fets amb taps reciclats

02/10/2021

L’Ajuntament ha instal·lat 36 nous bancs de taps reciclats al voltant dels anomenats ‘Entorns Escolars Segurs', un projecte impulsat per la Delegació de Desenvolupament i Renovació Urbana, que dirigeix la vicealcaldessa Sandra Gómez, “per recuperar espai públic per a vianants i crear zones de joc segures al voltant de 19 centres escolars i amb l'objectiu d'apartar la inseguretat viària i contaminació d’estos espais de convivència de xiquets i xiquetes”.

 

El projecte ‘Entorns escolars segurs’ contempla la instal·lació d’estos nous bancs, intercalant un o dos en cada col·legi segons espai, amb un pressupost de 15.588 €. Estan fabricats amb taps reciclats i un disseny multicolor i dinàmic, “que promouen la sostenibilitat i reciclatge dins d'estos entorns educatius”. “I gràcies als materials de la seua fabricació són molt resistents i segurs”, tal com informen de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana.

Pel que fa a l'estructura d’estos bancs, són d'acer galvanitzat en calent, i el seient i respatler de polietilè 100% reciclat post consum. No produeixen estelles ni clivelles, són resistent als insectes com a corcó o tèrmits i té una durabilitat 5 vegades superior que la fusta i també són anti grafiti. A més, el seu pes és de 35 kg que és l'equivalent a 4.300 botelles, les quals s'evita la seua incineració i abocament de CO² a l'atmosfera o abocador.

Els col·legis en els quals ja s'han dut a terme les millores del projecte ‘Entorns escolars segurs’, dins de l'urbanisme tàctic, són els col·legis d’Educació Infantil i Primària (CEIP) La Fontenta, en La Fontenta; Professor Sanchis Guarner i Antonio Machado, en Torrefiel; i el de Rodríguez Fornos, en el barri de Safranar. En estos s'ha voltat l'entorn i instal·lat a joc amb pintura i mobiliari urbà. A més esta mateixa setmana es duran a terme estes mateixes accions en dos centres més, el CEIP Benimàmet i el CEIP Professor Sebastián Burgos.

D'altra banda estan el CEIP Teodoro Llorente en el barri de la Petxina, el CEIP Doctor Barcia Goyanes, en Nou Moles; i el Ballester Fandos, a la Malva-rosa. En estos s'ha millorat l'accessibilitat ampliant i millorant les voreres, per a crear un entorn segur respecte al trànsit rodat.