S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València dona 466 ajudes econòmiques a persones sense llar i aconseguix quasi un centenar de la renda valenciana d’inclusió

La regidora Isabel Lozano ha explicat que l'estratègia d'intervenció social assolix el 76% dels objectius marcats des de la seua aprovació ara fa 6 mesos

• Centre d'atenció a persones sense llar

31/03/2023

El Centre dAtenció a Persones Sense Llar (CAST) de València ha donat 466 ajudes econòmiques a persones sense llar i ha aconseguit que quasi un centenar de persones foren beneficiàries de la renda valenciana d'inclusió durant 2022. Són dos de les principals conclusions del balanç de l'Estratègia d'Intervenció Social amb persones sense llar que la ciutat de València va aprovar al Ple de setembre de 2022 i que, "en tan sols 6 mesos ha assolit ja el 76% dels objectius que ens hem marcat, una dada molt positiva", segons ha manifestat la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano.
 

Lozano ha fet balanç de les actuacions de l'Ajuntament de València amb el col·lectiu de persones sense llar de la ciutat durant 2022. “Ja coneixem les xifres de la implementació de l'Estratègia d'Intervenció Social amb persones sense llar que la ciutat de València, que es va aprovar al Ple de setembre de 2022. En tan sols 6 mesos ha assolit ja el 76% dels objectius que ens hem marcat, una dada molt positiva”, ha explicat.

Sobre les accions concretes que es van plantejar en l'estratègia, 41 ja s'han executat, és a dir, el 76% de les que es van aprovar, "un grau de compliment molt bo tenint en compte que l'estratègia va ser aprovada al Ple de setembre de 2022, que assenta les bases per una adequada continuïtat en els anys següents", ha assenyalat Lozano. El pressupost previst de l'estratègia és de 2.450.000 d'euros, del que ja s'ha executat el 93 per cent, és a dir, 2.275.000 €. Segons el pla, el 13% de les accions plantejades necessiten pressupost.

Quant a les dades específiques de 2022. l'àrea de Benestar Social ha donat 466 ajudes econòmiques a persones sense llar i ha aconseguit que quasi un centenar de persones foren beneficiàries de la renda valenciana d'inclusió. La regidora Isabel Lozano ha destacat també que 710 persones que viuen al carrer estan empadronades o que 553 persones “s'han allotjat en centres d'acollida, albergs, centres de dia o vivendes socials, derivades pels servicis socials de l'Ajuntament”.

“Hem tingut un total global en 2022 de 991 atencions a persones sense sostre en el CAST i els tècnics municipals han realitzat 745 atencions al carrer al llarg de 2022, amb 78 persones concretes. A més, hem donat 466 ajudes econòmiques per a allotjament provisional, com hostals, per a desplaçaments, pròtesis auditives, odontològiques, visuals, taxes o altres ajudes, mentre que s'han tramitat quasi un centenar d'ajudes (98) de la Renda Valenciana d'Inclusió”, ha detallat la regidora de Benestar Social.

València Inserta: 15 persones troben treball

Entre altres atencions concretes, destaca que 41 persones sense llar van ser derivades al projecte València Inserta (formació i inserció laboral), i 15 d’elles han aconseguit treball.

De 424 enquestes a les persones sense llar ateses en 2022, el 95% van respondre que se’ls havia donat l’atenció que necessitaven i el 96,7% també consideraren que se’ls havia atés correctament.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano