Servicios de la web

Hall

INFOCIUTAT

ALMODÍ


HORARI:
- Dimarts a dissabte, de 10:00 a 14.00 i de 15.00 a 19:00 hores.
- Domingo i festius, de 10:00 a 14:00 hores.
Tancat: els dies 1 i 6 de gener, 1 de maig i 25 de desembre.


Almudín

TARIFES:
- Entrada individual: 2 euros.
- Diumenges i festius: gratuït
- ABONAMENT: 6 euros (vàlid per tres dies).
- Més informació sobre TARIFES REDUÏDES (pdf 17 kb)

|

La plaça de Sant Lluís Beltrán és un dels racons més bells de la ciutat, un espai apartat que té un especial encant a la nit, quan, en el silenci, ressona el fluir de l'aigua de la seua font. La pila està coronada per una escultura en bronze de Sant Lluís Beltrán, la seua casa natalicia s'alça a pocs metres. També recau a la plaça el palau dels Escrivá, del segle XV, encara que molt remodelat en el XVIII: destaca d'ell la seua porta gòtica, amb arc d'ogiva i timpà en què s'inscriu un escut de pedra llaurada.

A l'esquerra de la plaça s'obri la portada de l'Almodí, amb un porxe alçat en la primera mitat del segle XVI. L'Almodí es va construir sobre l'Alcàsser musulmà a principis del segle XIV com a lloc de magatzematge i venda de blat. En origen tindria unes dimensions més reduïdes i se va anar ampliant al llarg dels segles XV i XVI fins a adquirir l'aspecte que hui té. El primitiu edifici tindria un pati central a cel obert i va ser a principis del segle XVII quan es va incorporar la coberta, donant-li la imatge de planta basilical que té en l'actualitat.

Si accedix a l'interior podrà contemplar pintures murals de caràcter popular al·lusives a l'entrada de blat en la ciutat -històricament una de les majors preocupacions dels seus governants-, així com representacions dels sants patrons dels gremis que operaven en el comerç del gra.

Mes informació sobre accesibilitat


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI