Que no et pare la calor, continua activa, usa la bici!

dijous, 9 juliol, 2020

T'animem a continuar usant la bici a l'estiu, amb idees que t'ajudaran a reduir la sensació de calor.

- Ruta. Hi ha recorreguts amb ombra, més arbrat, prop de la mar, ... que et poden ajudar a reduir la temperatura. Pot valdre la pena modificar el teu recorregut en dies de calor.

- Temps de recorregut. Tracta de calcular la teua ruta afegint una mica més de temps per a poder circular més a poc a poc. Si circules a molta velocitat notaràs amb més facilitat que sues.

En arribar al destí i abans d'entrar en espais tancats aconsellem esperar una mica. Si circules amb bici i de seguida entres en un espai tancat sentiràs el canvi de temperatura en tot el cos. Si per contra esperes fora, en espai obert, reduiràs la sudoració.

- Horari. Si pots triar l'horari del teu recorregut, tracta que no coincidisca amb les hores del mig dia, les fortes de calor. Matinar té una grata recompensa, és molt agradable circular amb la bici prompte en el matí o molt tard.

- Protecció enfront del sol. Portar gorra, ulleres de sol, crema protectora solar, ... t'ajudarà a mitigar la calor.

- Hidratació. Circulant en ciutat, encara que el recorregut siga curt o pla, a l'estiu és important beure sovint.

- Sempre diem que no es requereix una roba especial per a anar amb bici, si no la que més còmoda resulte per al recorregut i el destí. 

Quan fa calor, si la roba no se cenyeix al cos, t'ajudarà a transpirar.

Millor triar roba clara que no atraga el sol.

S'aconsella no portar motxilla a l'esquena per a facilitar que no s'acumule la suor. Són molt pràctiques les alforges que s'ajusten al portabultos darrere, també hi ha complements per al manillar molt variats.

Algunes persones en arribar a destí es canvien de roba. Amb bici al treball, sol·licita en la teua empresa un espai de vestuari per a poder canviar-te i, si ho necessites, dutxar-te.

Si portes falda ampla, pantalons amb camal ample o qualsevol roba que tinga algun element solt o que penge. Vés amb compte que no entre en la roda, frens o altres elements. Pots fer nusos o subjectar-ho de manera que no tingues problemes en circular amb bici.

Recorda que les sabates més còmodes per a anar amb bici, són els que se subjecten bé al peu.

Per a dies amb tempesta d'estiu, porta impermeable per a protegir-te de la pluja. Hi ha molts molt pràctics per a la part superior i amb pantalons, es dobleguen molt i es poden emportar en la alforja o bossa que transports en la bici.

- Si agafes la bici tots els dies, notaràs menys l'esforç i el teu cos reaccionarà millor enfront de la calor.

- Si la bici està en bon estat de manteniment, hauràs de realitzar menor esforç. rodes correctament unflades, cadena greixada, ... farà que la bicicleta circule amb més fluïdesa.

- Recorda els beneficis de circular amb bicicleta, t'ajuda a mantindre't activa i saludable. A més, la velocitat fa sentir l'aire, i fins i tot en moments de calor millora l'experiència.


- Si amb tots aquests consells alguns dies busques una altra opció, pots valorar usar bicicleta elèctrica, que com saps, t'assisteix en el pedaleig i així redueixes l'esforç i/o combinar la bici amb el transport públic.

El Servici de Sanitat municipal informarà sobre els riscos per a la salut que es poden produir a causa de les altes temperatures, entre el 15 de juny i el 30 de setembre en la pàgina de l'Ajuntament de València i en el Canal Salut de l’App de l’Ajuntament de València.

 

 

 

Ir a Inicio