Estaciona Bé la teua Bici

dijous, 17 setembre, 2020

Aparca amb seguretat la teua bicicleta al carrer. Consells que us ajudaran a aparcar amb seguretat i reduir probabilitat de robatori.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha presentat este matí la nova campanya per promoure l’aparcament segur de les bicicletes al carrer, coincidint amb el primer dia de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. Des d’este dimecres els punts d'estacionament de bicis de la ciutat compten amb enganxines amb indicacions sobre com lligar-la correctament per evitar que la furten, “perquè igual no tenim lloc a casa, tenim por que ens la lleven al carrer i al final deixem d’usar-la”. La campanya també es difon a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de València i de l'Agència de la BICI.

Ací pots descarregar-te l'adhesiuMoltes persones no utilitzen la bicicleta per por del robatori. La sensació de por és subjectiva i molt difícil d'eliminar més que amb l'experiència. Per això t'animem a tractar d'utilitzar la bici i aparcar-la en els teus desplaçaments al carrer per a poder conéixer en la teua pròpia experiència la reducció d'aqueixa percepció que no ens hauria de frenar l'agradable vivència de gaudir de la bicicleta.

Ara bé, per a tindre una experiència positiva és important tindre en compte consells que reduiran la probabilitat de robatori.

El més important per a usar la bici és que penses en un lloc còmode per a guardar la teua bici i així la ursaràs amb major assiduïtat. Algunes persones l'estacionen al carrer, també a casa pot ser fàcil trobar un espai, pots crear un espai comú en l'edifici o buscar aparcament vigilat.

Per a nugar-la al carrer, has de tindre en compte:

- El primer, sempre lliga la bicicleta, encara que només siga per uns instants i fins i tot en garatge o traster. 
- Aparca la teua bicicleta en llocs transitats i il·luminats. La vigilància social dissuadeix en gran manera del robatori. Els aparcabicis instal·lats en la via pública estan en llocs transitats i il·luminats. Ací pots buscar el que es trobe més pròxim a tu destí.


- Recorda lligar bé la teua bici amb, almenys, un cadenat de nivell de seguretat elevat.  Per a major seguretat pots posar dos cadenats, combina diferents tipus. Solem dir que no és més probable el robatori per ser de major cost la bici si no per ser més senzilla de sostraure. Per això, aconsellem comprar un bon cadenat.

- Lliga a un element fix quadre i rodes. Si és necessari, lliga el sellí al quadre.

- Fixa els elements que siguen fàcils de llevar. Encara que les llums, sellí o altres elements no tenen un elevat cost, és molt desagradable trobar-te que no estan quan usaràs la bici, per això és important retirar-los en aparcar o fixar-los a la bici.
- Lliga els cadenats el més alt possible. El cadenat no ha de tocar el sòl per a no facilitar que el colpegen amb una eina.
- Si les rodes i sellí tenen tancament "obri-fàcil" canvia'ls per un altre de major seguretat.


- Al carrer s'han d'utilitzar preferentment els aparcabicis. Consulta la seua ubicació en este plànol. Si no existeixen aparcaments de bicis lliures en radi de 50 m. s'estacionaran:
                             - En mobiliari urbà. Sense fer mal a l'element, sense que s'altere la seua funció ni s'entorpisca el trànsit per als vianants o de vehicles.
                             - En els arbres no està permés estacionar.
                             - No es pot estacionar bicicletes en voreres inferiors a 1,80 m., ni sobre paviment podotactil.

                             - En el cas en què no hi haja aparcabicis on necessites aparcar, pots posar-te en contacte amb l'Agència Municipal de la Bicicleta per a sol·licitar la seua instal·lació al carrer

Els que usem la bici molt utilitzem totes les variables, a casa sempre hi ha un buit per a la bici i hi ha moltes idees que et poden servir per a emmagatzemar-la amb major faclitat.

- Pot ser en un racó o fins i tot davall del llit, si és plegable

- També pots penjar-la, hi ha molts suports en el mercat però també pots fer-te un tu.

- Una cosa important és tindre en compte que la bici no toque amb facilitat la paret perquè no cree brutícies o altres problemes que porten a conflicte amb altres persones a la casa.

Algunes persones tenen dificultat per a pujar la bici fins a casa:

- Si no pesa molt hi ha ciclistes que la pugen per les escales

- Uns altres la pugen a l'ascensor. Si et costa pujar-la a l'ascensor, recorda que frenant el fre posterior i caminant cap endarrere la bici s'alça i no realitzes cap esforç. 

- En qualsevol opció, tracta de no tacar amb les rodes les parets o ascensor per a no tindre problemes amb el veïnat

- En molts casos hi ha espais comuns en l'edifici per a deixar bicicletes, pot ser una opció interessant en molts casos i animarà a altres persones a usar la bici. Per a esta opció, tracteu d'habilitar maneres de penjar-les i emmagatzemar-les perquè càpien totes les bicis que faça falta. Sempre lliga la bicicleta.

 

Quan compres la teua bici.
- Guarda el tiquet de compra i apunta el número de sèrie, fes-te una foto o qualsevol altra forma que ajude a provar la propietat. 

- Si compres bicicletes de segona mà, fes-ho preferentment en botiga especialitzada i si la compres d'una altra manera assegura't de la procedència i sol·licita rebut de compra. Comprar bicicletes de dubtosa procedència incentiva el robatori.

Si es donara l'improbable cas que et roben la teua bici, posa't en contacte amb la policia i denúncia el robatori. També pots fer difusió per les xarxes, els ciclistes som molt sensibles al robatori i solen compartir-se amb facilitat, algunes han sigut recuperades gràcies a això.

Si necessites aparcament vigilat, pots veure en este plànol informació sobre els existents a València, públics i privats

Ir a Inicio