El carril bici de l'Albereda de València es posa en servici junt a quatre nous passos de vianants

dijous, 22 desembre, 2022

Este dijous s'han donat per finalitzades les obres al complet del carril bici i els quatre nous passos de vianants de l'Albereda després que fa poc més d'una setmana s'obrira el primer tram. Este nou carril bici discorre per la via de servici del Passeig de l'Albereda, entre l'avinguda d'Aragó i el carrer del General Gil Dolz, connectant amb els carrils bici de les vies i amb les connexions dels ponts d'Aragó i de les Flors, així com de Misser Mascó.

La nova infraestructura ciclista ubicada al districte del Pla del Real, de 1.055 metres de longitud, bidireccional i segregada en calçada, li atorga més connectivitat ciclista als barris de l'Exposició i de Mestalla.

 

Amb els treballs s'han modificat els passos de vianants a les interseccions que travessa el carril bici, millorant i adequant el seu traçat, i se n'han afegit quatre de nous, millorant la permeabilitat de vianants entre els habitatges i la zona enjardinada, abans separades per dos carrils de trànsit. El primer, semaforitzat, s'emplaça a l'altura del carrer de Muñoz Seca, mentre que els tres restants s'emplacen, dos als números 9 i 13, i el tercer entre els carrers d'Albentosa i de Serrano Flores. Alhora, a la intersecció del carrer Muñoz Seca s'ha generat una nova dàrsena habilitada per a parada d'autobús que serà emprada tant per a servici alternatiu de l'EMT com per a parada del bus turístic.

 

“Amb estes millores completem el mandat d'instal·lar un carril bici en este tram de l'Albereda, tal com es va sol·licitar en el procés participatiu, encara que amb l'afegit de la millora del trànsit per als vianants que aportem des de Mobilitat Sostenible a cadascun dels projectes que realitzem”, ha apuntat el regidor responsable, Giuseppe Grezzi. "No obstant", afegeix, "el procés per recuperar l'Albereda per complet segueix endavant, com vam proposar des de Mobilitat coincidint amb esta petició, i esperem traslladar-vos novetats en breu".

 

Este projecte de 293.647,36 euros nascut dels pressupostos participatius DecidimVLC 2018-2019 té una subvenció concedida per l'IDAE per un import màxim de 147.500,00 euros a l'empara i de conformitat amb el que estableix el Reial decret 616/2017, de 16 de juny, pel qual es regula la concessió directa de subvencions a projectes singulars d'entitats locals que afavorisquen el pas a una economia baixa en carboni en el marc del Programa Operatiu FEDER de creixement sostenible 2014-2020.

Ir a Inicio