El 3 de junio, Dia Mundial de la Bicicleta, celebrem que la Bicicleta és Salut agafant-la tots els dies.

dimarts, 2 juny, 2020

València celebra el Dia de la Bici amb una recuperació del 70% del seu ús habitual

La regidoria de Mobilitat Sostenible i l'Agència de la Bici faran lliurament del seu reconeixement anual en favor d'este mitjà de transport a l'associació València en bici-Acció Ecologista Agró, en el seu 30é aniversari.

El 3 de juny, Dia Mundial de la Bicicleta, l'*Ajuntament València, en el context del Covid-19, se suma a esta celebració animant com sempre a tota la ciutadania a valorar l'opció d'usar la bicicleta per a realitzar els seus desplaçaments especialment en l'àmbit urbà; i, amb motiu de l'efemèride, a fer aqueixa a posta per un vehicle sostenible i saludable especialment visible mitjançant el seu ús al llarg del dia”.

Així ho ha traslladat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, que apunta a una “excel·lent” recuperació de l'ús de la bicicleta a la ciutat una vegada superada l'etapa del confinament en el qual la circulació amb bicicleta va caure fins al 91,5%.

Així ho acrediten els mesuradors repartits per la ciutat, que la setmana passada ja van aconseguir xifres de pas equivalents al 75% de la circulació habitual per estes dates, i van registrar les dades més elevades entre setmana, la qual cosa reflecteix que l'ús que s'està realitzant és l'habitual per a anar a treballar i realitzar els desplaçaments quotidians.

L'intensitat mitjana diària més elevada de la setmana passada és va registrar precisament divendres passat 29, últim dia laborable en la Fase 1, en el punt de mesurament de Xátiva amb 4.600 usos, i tot fa preveure que s'haja superat àmpliament amb l'entrada en la fase 2 esta setmana (encara que encara no és disposen de dades). En aqueix punt de mesurament del carrer Xátiva ahir mateix és va aconseguir la xifra redona de 500.000 desplaçaments des de que va començar l'any.

Valenbisi també ha aconseguit un increment important des que es va obrir l'11 de maig. Ahir es van realitzar 5.822 desplaçaments que en comparació amb 354 usos el dia que es va reobrir suposa un increment d'ús del 1.544%. De fet, cada setmana s'incrementa l'ús de la bici compartida i respecte a la mitjana de la setmana passada la xifra del dia d'ahir ha suposat un increment d'usos del 33%. El mes de maig es van unir a Valenbisi 1.953 persones més amb un total en l'actualitat de 33.351 abonats.

"La bicicleta —amb els seus dos segles d'història quasi inalterada acreditant la seua utilitat per damunt de moltíssims altres vehicles— està sent i ha de ser un element bàsic també per a eixir d'aquest episodi tràgic com una millor ciutat", ha apuntat el regidor Grezzi, que assenyala com “una de les imatges més representatives i emotives de la llibertat recuperada les últimes setmanes la dels grups de joves que a partir de les 8 de la vesprada ha eixit les últimes dues setmanes a prendre els carrers i València sencera amb les seues bicis”. És, ha continuat “una estampa nova que ha de vindre per a quedar-se, i que representa que les noves generacions —com ja han acreditat les enquestes i estudis realitzats en els últims mesos— trien i reconeixen la qualitat de vida i els avantatges econòmics que els suposa moure's amb bici per la ciutat sobre el fet de fer-lo en altres vehicles més cars, menys pràctics i més contaminants”.

Com en anys anteriors, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Bicicleta es farà lliurament del Reconeixement del Dia de la Bici, guardó que reivindica la labor de persones i col·lectius que fan de la bicicleta un instrument transformador al servei de la democratització de l'espai públic, i que enguany la Regidoria de Mobilitat Sostenible i Infraestructures de Transport Públic, concedirà a València amb bici - Acció Ecologista Agró, per la seua trajectòria de 30 anys de foment de la cultura ciclista. No obstant això, la cerimònia de lliurament del reconeixement es posposa a dates posteriors a causa de la COVID19.

Finalment, l'Agència de la Bici ha encarregat un disseny a Virginia Lorente per a recordar el Dia de la Bici en una campanya es difondrà en les xarxes socials i que animem a difondre.

Ir a Inicio