Els ODS brinden un marc a llarg termini i no partidista per a una visió més sostenible del desenvolupament urbà, que proporcione igualtat d'oportunitats a tots els habitants, promoga entorns de vida saludables amb accés a espais verds i siga resistent enfront dels desastres quotidians i riscos climàtics.
El consum i la producció mundials (forces impulsores de l'economia mundial) depenen de l'ús del medi ambient natural i dels recursos d'una manera que continua tenint efectes destructius sobre el planeta.
El progrés econòmic i social aconseguit durant l'últim segle ha estat acompanyat d'una degradació mediambiental que està posant en perill els mateixos sistemes dels quals depén el nostre desenvolupament futur (i certament, la nostra supervivència).
Estos són alguns fets i xifres:
La pandèmia de la COVID-19 ofereix als països l'oportunitat d'elaborar plans de recuperació que revertisquen les tendències actuals i canvien els nostres patrons de consum i producció cap a un futur més sostenible.
El consum i la producció sostenibles consisteixen a fer més i millor amb menys. També es tracta de desvincular el creixement econòmic de la degradació mediambiental, augmentar l'eficiència de recursos i promoure estils de vida sostenibles.
El consum i la producció sostenibles també poden contribuir de manera substancial a la mitigació de la pobresa i a la transició cap a economies verdes i amb baixes emissions de carboni.
València, a través del seu Servici de Ciutat Intel·ligent, està treballant per a millorar la qualitat de vida en entorns urbans, seguint el full de ruta dels ODS per a un desenvolupament urbà més equilibrat i equitatiu.