Inici - València

 

MOBILITAT

 

Informació addicional

 

                  Ordenança de Mobilitat      La plaça és teua      Nova Xarxa EMT      Programa Operatiu FEDER       Anell Ciclista      Ciutat Vella      Enllaç a la Guia de Mobilitat Sostenible      Zones d'estacionament d'autobusos turístics de visita a València     Compartir cotxe!      Circulant amb bicicleta      Empresa Municipal de Transports      Valenbisi            Seguix-nos       Seguix-nos en Facebook      Pla de Mobilitat      App ciudad      Bicicletes   

Incidències

01-12-2021 Partit València Basket Femení-Ensino Lugo al Pavelló de la Font de Sant Lluís (20:00-22:30h). Consulta plànol adjunt.

01-12-2021 OBRES URBANISME: tancada l'avinguda de Maria Cristina. Es pot accedir a la mateixa des d'avinguda de l'Oest i el carrer de les Carabasses (s'ha invertit el seu sentit) o per este mateix recorregut accedint des de Sant Vicent i el carrer de Llanterna.

23-11-2021 Tancat el carrer d'Isabel la Catòlica entre la Gran Via Marquès del Túria i Ciril Amoròs per obres d'urbanisme.

23-11-2021 Ocupat carril dret d'Antonio Ferrandis d'eixida per obres.

10-11-2021 Per treballs s'estreteix la calçada en Blasco Ibáñez sentit Cabanyal, a l'altura de Serradora, deixant 2 carrils lliures a la circulació.

07-11-2021 SERVICI CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA: restringit el trànsit rodat al carrer de l'Alcalde Albors, entre Pérez Galdós i el carrer de l'Olivereta, per treballs de reparació.

07-11-2021 SERVICI CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA: treballs de reparació al carrer del Duc de Mandas, entre els carrers del Pare Viñas i Sant Joan Bosco, que deixen un sol carril lliure a la circulació i suprimeixen les parades de la línia 12 de l'EMT.

26-10-2021 Ocupació, per obres, de la zona d'estacionament i el carril esquerre d'avinguda del Port, entre els carrers d'Abén al Abbar i del Doctor Manuel Candela. Obert el carril bici.

24-10-2021 SERVICI OBRES D'INFRAESTRUCTURES: tallat el carrer de Trafalgar entre els carrers de Carolina Álvarez i Rodrigo de Pertegás. Es coordina amb el Centre de Salut per a l'accés d'ambulàncies.

24-10-2021 SERVICI CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA: tallat el carrer d'Espinosa (exceptuant l'accés a garatges) i el carrer de Juan de Mena (accés a garatges des del carrer de San Pedro Pascual). Es coordina desviament de l'EMT.

15-09-2021 SERVICI CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA: ocupats 2 carrils en Cardenal Benlloch direcció Eduard Boscà i ocupada mitja calçada en l'accés al Pont de l'Àngel Custodi des de l'Albereda (açò pot provocar que en determinats moments del dia es desvie tot el trànsit provinent des d'Eduard Boscà cap a Peris i Valero, impedint que es faça la rotonda de forma completa, i que es tanque també el tram de l'Albereda entre Plaça Saragossa i el Pont de l'Àngel Custodi).

26-04-2021 OBRES PLAÇA DE LA REINA. Consulta talls i desviaments a la circulació al document adjunt.

26-04-2021 REURBANITZACIÓ PLAÇA DE BRUGES, LLOTJA I MERCAT CENTRAL. Consulta talls i desviaments al trànsit al document adjunt.

Previsions

30-11-2021 [DIVENDRES 3/12] TALLS AL TRÀNSIT PREVIS A LA MARATÓ TRINIDAD ALFONSO EDP 2021: a partir de les 22:00 hores, es tanca al trànsit rodat el Pont de Montolivet en ambdós sentits i el vial de Professor López Piñero en direcció cap al centre de la ciutat, per al muntatge de l’arc d’eixida de la prova. Estos talls es mantenen fins el diumenge 5 de desembre a les 21:00 hores.

30-11-2021 [DISSABTE 4/12] TALLS AL TRÀNSIT PREVIS A LA MARATÓ TRINIDAD ALFONSO EDP 2021: a partir de les 16:00 hores, es tanquen ambdós sentits de l’avinguda de l’Institut Obrer, entre les avingudes d’Amado Granell Mesado i Professor López Piñero. També a partir de les 22:00 hores, i fins el diumenge a les 11:30 hores, es tanca l’avinguda del Professor López Piñero entre els carrers de l’Alcalde Reig i de Ricardo Muñoz Suay.

30-11-2021 [DIUMENGE 5/12] MARATÓ VALÈNCIA TRINIDAD ALFONSO EDP 2021 (08:15-15h). Consulta recorregut al PLÀNOL ADJUNT. El Pont de l’Assut de l’Or roman tancat en sentit d’entrada a la ciutat des de primera hora del matí, mentre que en sentit eixida roman obert en tot moment. L’EMT ofereix servici gratuït fins les 16:00 hores.

30-11-2021 [DISSABTE 4/12] Partit València Basket Femení-Baxi Ferrol al Pavelló de la Font de Sant Lluís (12:30-15:00h). Consulta plànol adjunt.

30-11-2021 [DIUMENGE 5/12] Futbol Levante UD-Osasuna a l’estadi Ciutat de València (18:30-20:15h). Consulta plànol adjunt.

30-11-2021 [DIMECRES 8/12] Processó Cívica i Homenatge a la Senyera (11:30-13:30h) pel següent recorregut: Mercat del Cabanyal, avinguda de la Mediterrània, carrer de la Reina, Dr. J.J. Dómine, carrer de Josep Aguierre i Plaça Juan Antonio Benlliure.

L'anell ciclista de la ronda interior, tram a tram

Anillo ciclista

L'anell ciclista per a la ronda interior desenvolupat per la Regidoria de Mobilitat Sostenible presenta les claus generals de disseny següents, amb algunes novetats que el diferencien substancialment del projecte previ (suspés per un defecte de forma en la seua licitació).

· L'ample del carril s'amplia i s'uniformitza en una amplària de 2,50 metres, de cara a garantir una circulació més segura i que no quede obsolet al poc de temps de produir-se allí un ús intensiu. ·El carril bici baixa de la vorera al lloc que correspon a la bicicleta, la calçada, i s'acaba així amb la confusió i el conflicte generats entre vianants i ciclistes pels carrils bici del passat.· El seu traçat, a més, és més recte que el del projecte suspés, que en alguns punts feia girs innecessaris i inclús derivava a l'interior d'un jardí.· La vorera s'amplia a Xàtiva.· S'afig un intercanviador de l'EMT a la plaça de Tetuan.· Es modifiquen alguns illots (s'amplien els de la plaça de Tetuan i s'eliminen els de Sorní i la plaça de Sant Agustí).· Es modifica l'estructura de la cruïlla Sorní - Jorge Juan, que millora la mobilitat de vianants i deixa l'accés a Jorge Juan exclusivament des de Sorní.· Al llarg de tot el recorregut s'habiliten multitud de places d'estacionament de motocicletes en calçada, de manera que s'acaba definitivament el seu estacionament a les voreres limítrofes i la seua circulació, il·legal i molesta, per un espai ja definitivament d'ús exclusiu de vianants.

Tram carrer de Colom

Amb la inclusió de l'anell ciclista, el repartiment de l'espai viari al carrer de Colom quedarà de la manera següent, observat en orientació nord-sud: vorera per a vianants, carril bici, estacionament per a motocicletes, dos carrils de circulació general per al trànsit rodat, carril EMT-taxi i vorera per a vianants.

Este repartiment general només variarà en el tram de Colom comprés entre els carrers de Pérez Baier i Roger de Lloria, on quedarà de la manera següent: vorera per a vianants, carril bici, dos carrils de circulació general per al trànsit rodat, carril EMT-taxi, un carril per a parada de taxis i vorera per a vianants.

Com s'indica, les voreres seran per a ús exclusivament de vianants, i l'aparcament de motos s'establirà únicament en les places habilitades en calçada. De la mateixa manera, les parades de Valenbici s'adaptaran perquè s'hi puga accedir directament des del carril bici (que és de doble sentit) i, per tant, no hi haurà cap excusa per a circular amb bici per la vorera.Al marge d'este canvi de distribució, l'actuació suposarà la modificació de l'estructura de la cruïlla de Sorní amb Colom per mitjà de la supressió del gir a Jorge Juan des de Colom.

Tram carrer de Xàtiva

Amb el nou repartiment de l'espai viari, en este tram els dos carrils de la banda esquerra de la circulació en el sentit del trànsit rodat passen a destinar-se a la futura ampliació de l'espai de vianants i al nou carril bici.Fins que es realitze la urbanització de vianants, l'espai es marcarà amb una conversió blana en zona de vianants i en un dels seus espais s'emplaçarà l'estació de Valenbici 148, després de concloure el conveni subscrit amb Adif per a ubicar-la dins dels seus terrenys a l'estació del Nord. D'altra banda, l'estació de Valenbici situada just a l'eixida de l'estació del Nord es baixa a la calçada.

Plaça de Sant Agustí

En arribar a Sant Agustí, el carril bici s'unix al que prové del carrer de Sant Vicent Màrtir des de l'avinguda del Cid i que forma part de l'ampliació de la Xarxa Ciclista 2015.En l'actuació se suprimix l'illot enmig de Sant Vicent en arribar a Guillem de Castro i es crea un pas de vianants des de la façana de l'església de Sant Agustí fins a la vorera de la façana, a fi de millorar la mobilitat dels vianants.

Guillem de Castro

A Guillem de Castro, el nou carril bici s'establix de nou a la calçada i se suprimix definitivament la circulació il·legal de bicis per les voreres, que en este punt de la ciutat era especialment elevat. A l'altura del carrer de l'Hospital, i al tram que va fins al carrer de Sant Pere Pasqual, el carril bici i noves places d'estacionament en cordó per a motocicletes s'ubicaran on abans hi havia un carril d'estacionament per a vehicles.

A més, en l'actuació s'afig un nou pas de vianants a l'altura del carrer de Gandia, fins ara no previst, i que millora la mobilitat de vianants, que fins a la data o creuaven il·legalment sense cap garantia de seguretat o es veien obligats a fer una gran volta per a passar de la zona d'habitatges al parc. I a este se sumarà un nou pas de vianants a l'altura de Pare Manjón, que a més respon a una petició veïnal. L'última modificació pel que fa a passos de vianants fa referència al d'Àngel Guimerà, que es desplaçarà per a un millor flux de vianants i ciclista.

Pel que fa a l'anell ciclista pròpiament dit, les principals peculiaritats del tram són que connectarà amb el carril bici del carrer de Conca i amb el carril bici existent del Pont de les Arts.

Via marginal dreta de l'antic llit del riu Túria

Des del Pont de les Arts fins al pont de Sant Josep, l'anell discorrerà per l'únic tram de carril bici ja existent. Després de creuar el pont de Sant Josep, i amb la finalitat d'evitar l'eixida del pas inferior de Blanqueries, farà el mínim recorregut imprescindible per darrere de l'edifici de servici ubicat a l'entrada del parc annex al pont, abans de tornar a circular per calçada fins a arribar a les torres dels Serrans.Ja davant de les torres dels Serrans, i per a evitar incrementar addicionalment l'estretiment de la via existent, el carril bici s'emplaçarà a la plaça de la Crida per a tornar a continuació de nou a la calçada. Immediatament després, al pont de Fusta, connectarà amb el carril bici cap a Alboraia.

Del pont de Fusta al pont del Real, el carril bici continuarà —segregat, com en tot el seu trajecte— a l'esquerra de la calçada en sentit del trànsit. I en arribar al pont del Real passarà a la dreta de la calçada en paral·lel al pas de vianants per a accedir ja per eixe costat a la plaça de Tetuan. Amb vista a evitar un embós dels ciclistes que vulguen eixir cap al nord pel pont del Real, s'ha habilitat un carril d'acumulació per als qui esperen a girar per a continuar per l'anell en el mateix sentit que el trànsit motoritzat.

Plaça de Tetuan

A partir d'ací i de manera excepcional a la resta de l'anell ciclista, el carril bici discorrerà per la dreta en el sentit del trànsit motoritzat.


En l'actuació, l'illot emplaçat a l'inici de la plaça de Tetuan s'ampliarà per a millorar la mobilitat dels vianants.
En paral·lel, s'ampliarà també l'illot que separa General Tovar de General Palanca, a més d'incorporar noves parades de l'EMT, que serviran d'intercanviadors.

Porta de la Mar

Quan arribe a Porta de la Mar, el carril s'unirà amb el projecte d'ampliació de la Xarxa Ciclista 2015, en licitació, que establirà un nou carril bici de Porta de la Mar cap al pont de l'Exposició fins a Benimaclet. D'esta manera, Porta de la Mar queda connectada en carril bici per tots els seus accessos, comptant Navarro Reverter.

Informació addicional