Inici - València

#IGUALTATALSPOBLES

#IGUALTATALSPOBLES

Es tracta d'una programació en Igualtat i Prevenció de la violència de Gènere en la qual donem protagonisme a cadascun del 15  pobles de València com a espais oberts, actius i compromesos amb les polítiques d'igualtat i el rebuig absolut a tota mena de violència masclista.

Els objectius d’esta programació són:  Informar i sensibilitzar sobre la necessitat d'educar a les persones en la igualtat de gènere com a forma de prevenció de totes les violències masclistes; fomentar la igualtat entre els sexes; potenciar la coeducació com a forma de prevenció de la violència masclista de les edats més primerenques; potenciar l'apoderament de les dones i aconseguir la màxima participació de la ciutadania especialment de la població infantil i juvenil

La programació es desenvolupa a través d'activitats formatives i artístiques.

Per a veure la PROGRAMACIÓ de les activitats polse açí

Concretament les activitats són:

1.- Activitats formatives són: “Coeducant en igualtat” i “El paper de les dones en la societat”.

          a) “Coeducant en igualtat”

En esta activitat es tractarà la coeducació. Coeducar significa, precisament, educar en comú i en igualtat, al marge del sexe de les persones. Significa detectar tots els estereotips associats al masculí i el femení, ser conscients d'ells, reflexionar-los i posar en marxa les mesures necessàries per a eliminar-los del nostre llenguatge i del nostre comportament, potenciant aquells aspectes que queden anul·lats pel fet d'assumir els rols de gènere: l'afectivitat en els homes o el desenvolupament professional en les dones.

          b)“El paper de les dones en la societat”

La finalitat d'aquest taller és que cada persona que assistisca conega que construir un futur sostenible per a totes i tots significa no deixar a ningú arrere. Les dones i les xiquetes són fonamentals per a trobar solucions als desafiaments més importants que enfrontem en l'actualitat i han de ser escoltades, valorades i celebrades per tota la societat, de manera tal que es vegen reflectides les seues perspectives i eleccions respecte del seu futur i del progrés de la humanitat.

2.- Activitats artístiques són: “Qui és qui: dones valencianes que han fet història” i “Mila i Mil un conte de joguets igualitaris”.

          a) “Qui és qui: dones valencianes que han fet història”.

Proposem una instal·lació d’art de carrer, en el que predomina el joc com a motor d’interacció entre l’obra (el propi joc) i el públic participatiu.

Este joc té la finalitat de per donar a conèixer la figura de dones valencianes.

b) “Mila i Mil un conte de joguets igualitaris”. ( teatre de titelles)

          “Una divertida història de germans amb un clar missatge per les joguines per a divertir-se de manera igualitària”.