Àrea d'incorporació de la perspectiva de gènere en l'Administració Local - València

Guia de bones pràctiques en transversalitat de gènere en les polítiques públiques i pressupostos de l'Ajuntament de València.

Entre gener i maig de 2017, l'Ajuntament de València ha realitzat per primera vegada una acció formativa per a introduir el principi de la igualtat de gènere en totes les seues polítiques, dirigida a responsables polítics, regidores i regidors, i al personal funcionari directiu.

La formació “Incorporació de la perspectiva inclusiva i de gènere en les polítiques i en els pressupostos de l'Ajuntament de València” va desenvolupar-se al llarg de set edicions per professorat de la Universitat de València, programada dintre del Pla de Formació Municipal.
Esta formació específica va tindre l'ambiciós (i necessari) objectiu de capacitar el personal amb responsabilitat en la gestió i presa de decisions municipals, sobretot pel que fa els procediments de treball dels informes d'impacte de gènere i dels pressupostos amb perspectiva de gènere, àmbits en els que més s'acusa la falta d'informació.

Les docents elaboraren un dossier didàctic com material del curs, completant-se al llarg de les seues diverses edicions que ací us presentem. Esperem que esta “Guia de bones pràctiques en transversalitat de gènere en les polítiques públiques i pressupostos de l'Ajuntament de València” siga un material profitós, d'ús i consulta, amb el desig de què s'aplique en el treball diari de les administracions públiques.

Guia en versió completa (Pdf 3269 Kb)