Catàleg d'Operacions Estadístiques - València

El Catàleg d'Operacions Estadístiques de la ciutat de València és un repositori d'aquelles operacions estadístiques que ofereixen informació de la ciutat. Aquest Catàleg està en constant actualització, adequant les informacions oferides a la situació actual, i afegint aquelles noves operacions estadístiques de les quals es tinga coneixement.

Des del Catàleg és possible realitzar recerques d'operacions estadístiques, conéixer les seues principals característiques, conceptes involucrats, fitxa metodològica i accés a les últimes dades disponibles.

En aquests moments el Catàleg està en construcció, per la qual cosa determinades opcions per a algunes de les operacions pot ser que encara no estiguen operatives.
 
Data de l'última actualització: 21 d'octubre de 2019
 
Tornar

Estadística de mort fetals tardanes a València

Referència territorial de la mort fetal tardia

Es referix al lloc de residència de la mare.

Mort fetal tardana

És la defunció, abans de la seua completa expulsió o extracció del cos de la mare, d'un producte de la concepció viable. Este caràcter de viabilitat és precisament el que servix per a diferenciar les morts fetals tardanes dels avortaments. Actualment l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha identificat la viabilitat del fetus amb aquells nascuts morts que pesen almenys 500 grs., i en cas de no disposar d'esta dada, amb una edat gestacional del menys 22 setmanes.

Temps de gestació

La duració de la gestació és el temps que hi ha entre la data estimada de la concepció i la data del part. L'OMS recomana mesurar esta característica a partir del primer dia de l'últim període menstrual normal.

Maturidad del part

Es considera que el part és prematur si el temps de gestació és inferior a 37 setmanes completes, i a terme si el temps és de 37 setmanes o més.

Normalitat del part

Es considera que el part és distòcic si ocorren complicacions de tipus metge-quirúrgic en el moment del part.

Tipus de part

Una cesària és un tipus de part en el qual es practica una incisió quirúrgica en l'abdomen i l'úter de la mare per a extraure una o més criatures. Sol practicar-se quan un part vaginal pot conduir a complicacions mèdiques.