S'està cercant, espereu....

Estàs en: Agenda de la ciutat

Infociudad - TEATRE PRINCIPAL - València

Vés enrere Infociudad - TEATRE PRINCIPAL

TEATRE PRINCIPAL

Fatxada del teatre

TELÈFONS:- TAQUILLES: 96.353.92.61.- TEATRES AL TELÈFON: 96.353.92.60.

VENDA D'ENTRADES: https://taquilla.ivc.gva.es/janto/

|

HORARI: (Possibles variacions segons funció).

DESCOMPTES: 25% Carnet Júpiter, jubilats i universitaris tots els dies.
GRUPS: Dies concertats 50% (Telèfon 96.353.92.35).
ABONAMENT: Disponible els dies d'estrena que proporcionen un descompte del 40%.

CAPACITAT: 1.226 Butaques.

HISTÒRIA:València va comptar amb diversos teatres o -cases de farses- des del segle XVI, però el teatre Principal va ser el primer alçat d'acord amb la concepció moderna del terme. Va ser projectat per l'arquitecte italià Fontana en 1775, encara que la seua construcció no es va iniciar fins a principis del segle XIX, quedant les obres paralitzades a causa de la invasió francesa, per a acabar inaugurant-se en 1831. L'edifici tenia llavors una alçaria de tres pisos, i posteriorment es va afegir una quarta planta elevant la coberta per mitjà de gats, sense desarmar-la. La façana actual data de 1854 i és obra de José Camaña. L'interior, decorat en estil rococó, va ser pintat al fresc per Camarón.

Interior del teatre

En el segle XIX el teatre era un dels espectacles preferits de la societat valenciana, que acudia al Principal a veure i deixar-se veure, en especial les famílies benestants, còmodament instal·lades en els seus llotges d'abonament. A finals del XIX la cartellera anual incloïa representacions de teatre, concerts de música, opera, operetes i sarsueles, i el popular ball de màscares en carnestoltes.

|

Mes informació sobre accesibilitat

Ubicació

BARCAS , 15

46002 VALENCIA

Teatro Principal 22.JPG

Aparcament

Una plaça reservada al C/del Poeta Querol, 6.


Serveis

Lavabo amb porta de 90 cm. Inodor amb barra fixa i abatible, però sense zona de transferència lateral a l'estar invadida per lavabo. Espai lliure de maniobra d'1,50 m.


Accés

Escala amb escalons d'11 cm. d'altura cada un salvats per rampa amb pendent del 55 %. Porta doble de 2 m. d'obertura manual lleugera.


Mobilitat vertical

Edifici d'una sola planta sense desnivells.


Sales

Sala amb recorregut interior accessible. No hi ha places reservades. S'habilita espai per a usuaris de cadira de rodes en part lateral de la platea.