S'està cercant, espereu....

Estàs en: Agenda de la ciutat

Agenda | Ajuntament de València - València

CORPUS CHRISTI VALÈNCIA 2023

Tornar

CORPUS CHRISTI VALÈNCIA 2023

cartell de l'esdeveniment

DATA: 31 de maig 2023 - 14 de juny 2023

Programa d'actes

 • Dimecres 31 de maig, al Saló de Cristall de l’Ajuntament de València: presentació de les publicacions del Corpus, el cartell anunciador, el calendari i el sisé volum d’Els Papers del Corpus.  

 • Dijous 1 de juny, al saló d’actes del Museu de la Ciutat: presentació del monogràfic El llibre de les representacions dels misteris del Corpus valencià a càrrec dels autors Francesc Villanueva, Raül Sanchis, Joaquim Martí i Vicent Pons. 

 • Dilluns 5 de juny, al saló d’actes del Museu de la Ciutat: xarrada “Les roques del Corpus. Intervenció realitzada al 1959 per Luis Roig d’Alós” a càrrec de Lucía Bosch Roig.

 • Dimarts 6 de juny, el saló d’actes del Museu de la Ciutat: xarrada “Les roques del Corpus de València. Una aproximació al seu estudi tècnic i estat de conservació” a càrrec de Vicent Guerola Blay.

 • Dimecres 7 de juny, al Museu del Corpus: inauguració de l'exposició “La imatge del Corpus. Cartells de la festa grossa”. 

 • Dijous 8 de juny a les 20.00h: missa solemne a l’Església del Patriarca i pregó del Corpus, a càrrec d’Antoni Gaspar Ramos.

 • Divendres 9 de juny:
  9.00 h - Trasllat de les roques des de la Casa de les Roques fins a les Alberedetes de Serrans.
  10.00 h - Entrega de pomells a les institucions per a convidar-les a participar en la festivitat.
  20.00 h - Trasllat de les roques a la plaça de la Mare de Déu, on quedaran exposades.
  23.30 h - Nit d’albades i danses.

 • Dissabte 10 de juny, a la plaça de la Mare de Déu:
  18.00 h - Representació del Misteri de sant Cristòfol, el Misteri del rei Herodes i el Misteri d’Adam i Eva a càrrec dels alumnes del col·legi Esclavas de María.
  19.30 h - Concert del Grup de Dolçainers i Tabaleters El Cudol.
  23.00 h- Concert de la Banda Simfònica Municipal de València amb un programa íntegrament valencià.

 • Diumenge 11 de juny:
  De 9 a 9.30 h - Repic de campanes des de la torre del Micalet.
  10.30 h - A la Seu, missa de pontifical.
  12.00 h -  Cavalcada del Convit amb invitació a la festa pel capellà de les roques, exhibició de les danses del Corpus i comparsa de la Degolla.
  De 12.00 a 12.30 h - Voltejos de campanes des del Micalet.
  16.30 h - Pas de les roques.
  17.15 h - Eixida dels carros de murta.
  17.30 h - Eixida dels gegants i de les danses dels nanos, la magrana i la Moma.
  19.00 h - Processó.
  De 19.00 h a 21.00 h - Volteig de campanes des del Micalet.

 • Dimecres 14 de juny, a les 19.30 h: representació de les danses de la huitava del Corpus al monestir de Sant Miquel del Reis a càrrec d’alumnes del Conservatori de Riba-roja.
   

Programa complet en pdf (271 kb)Programa detallat de la processó en pdf (501 kb)Cartell del Corpus 2023 en pdf (270 kb)

BSMV - Cicle de concerts Jardins del Palau 2023

Tornar

BSMV - Cicle de concerts Jardins del Palau 2023

PALAU DE LA MÚSICA

DATA: 01 de juny 2023 - 22 de juny 2023
HORARI: 20:15 hores
PREU: gratuït (fins a completar l'aforament)
LLOC: Jardins del Palau

La Banda Simfònica Municipal de València inicia el seu cicle gratuït i a l'aire lliure als Jardins del Palau de la Música. El cicle ofereix quatre concerts, que tindran lloc durant quatre dijous del mes de juny, a les 20.15 hores. 
 

Dates del concerts

 • 1 de juny: "Alla Marcia".
 • 8 de juny: "Músiques d'arrel".
 • 15 de juny: "Focs a Banda".
 • 22 de juny: "Danses de l'Amèrica".
Programa dels concerts (pdf 353 kb).

 

ANY JOAQUÍN SOROLLA 2023

Jornada lúdica "Ciència-ficció a les biblioteques públiques"

Tornar

Jornada lúdica "Ciència-ficció a les biblioteques públiques"

BIBLIOTECA MUNICIPAL DE MARXALENES - JOANOT MARTORELL

DATA: 17 de juny 2023 -
HORARI: de 10:30 a 14:00 i de 15:30 a 19:30 hores
PREU: gratuït

La ciència-ficció està pertot arreu! En els llibres, al cinema, la televisió, els còmics, els jocs... A través de tota forma d'expressió, la ciència-ficció i les seues característiques s'han convertit en element nuclear de la cultura popular del nostre temps.

El dissabte 17 de juny tindrà lloc la trobada «Misión: Otium», activitat centrada en el fons bibliogràfic de ciència-ficció que l'any passat la Fundació Asimov va cedir a les Biblioteques Municipals de València.

Per a accedir a les activitats cal ser major de 12 anys. Els menors de 14 anys hauran d'anar preferiblement acompanyats per un adult.


Programa en pdf (881 kb)Dossier en pdf (2'7 MB) 

XIV FESTIVAL 'HUMANS FEST'

Tornar

XIV FESTIVAL 'HUMANS FEST'

cartell de l'esdeveniment

DATA: 01 de juny 2023 - 10 de juny 2023
HORARI: diversos horaris
LLOC: diverses ubicacions de la ciutat

La XIV edició del festival “Humans Fest. Festival internacional de Cinema i Drets Humans” té com a eix temàtic la perspectiva de gènere.

L'objectiu del festival és acostar la cultura audiovisual tant al públic general com a públics especialment vulnerables, així com la defensa dels drets humans i la denúncia de les seues vulneracions a tot el món i al mateix temps la realització d'una sèrie d'activitats de contingut social.
 

Més informació i programa

Ruta 'Dones de Ciència'

Tornar

Ruta 'Dones de Ciència'

cartell de l'event

DATA: 01 d’oct. 2021 - 31 de des. 2023
PREU: gratuït
LLOC: València

Ciència, gènere, art i noves tecnologies es conjuguen en aquesta iniciativa de la Universitat Politècnica de València i el centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València, en col·laboració amb l'EMT. Les tres entitats promouen d'aquesta manera una ciutat més sostenible i compartida.
El projecte respon a un doble objectiu: visibilitzar i retre tribut a científiques de referència a escala nacional i internacional, i denunciar les conseqüències de la desigualtat de gènere, en la construcció de vocacions científiques i investigadores i en el desenvolupament de les carreres professionals de les dones en aquestes àrees.
Amb aquest projecte, els murs dels nostres carrers es converteixen en museus a l’aire lliure en els quals la ciutadania pot descobrir –o redescobrir– a algunes de les científiques més destacades de la història.


Més informació i plànol d'ubicacions

JUNTA DE MARÍTIM - V edició BATECS DE BARRI - Maig i juny 2023

Tornar

JUNTA DE MARÍTIM - V edició BATECS DE BARRI - Maig i juny 2023

Cartell

DATA: 01 de maig 2023 - 02 de jul. 2023
LLOC: Diferents localitzacions

La Junta municipal de Marítim presenta una nova edició del seu programa d'activitats per a maig i juny BATECS DE BARRI, en aquesta ocasió sota el lema Ciutats sostenibles “la mar de barri” 

Un ampli programa lúdic i festiu que inclou conferències, tallers, concerts, teatre i altres activitats d'oci alternatiu, que es pots consultar i descarregar en el següent enllaç:

PROGRAMA en format pdf (7'5 MB)

ESTIU JOVE 2023

Tornar

ESTIU JOVE 2023

Anunci

DATA: 29 de juny 2023 - 14 d’ag. 2023
PREU: GRATUÏTES
LLOC: Diferents localitzacions

La Regidoria de Joventut ofereix durant aquest pròxim període estival, per a les persones joves de la ciutat de València de 12 a 30 anys, una gran varietat d'activitats impartides amb metodologies innovadores, sota criteris d'oci educatiu i adaptades als diferents grups d'edat en cada cas. L'objectiu de totes aquestes activitats és distraure, acompanyar i ajudar les persones joves  a millorar les seues habilitats i destreses en diferents matèries que puguen ser del seu interés.

Les persones menors de 18 anys hauran de portar emplenada la corresponent autorització per part de qui ostente la pàtria potestat, tutela o guarda legal. Sense l'autorització no podran realitzar l'activitat.

Les places s'assignaran per ordre d'inscripció, excepte en el cas de Estiu Urbà que es realitzarà mitjançant sorteig.  En aquest cas, el període d'inscripció és des del dia 25 de maig a les 9.00h fins al 31 de maig a les 23.00h i el sorteig es realitzarà el dia 1 de juny a les 14.00h. 

Enllaç a les activitats de ESTIU URBÁ.La inscripció per a la resta d'activitats programades s'obrirà el dia 5 de juny a les 9.00h. i romandrà oberta fins al dia que finalitze l'activitat, excepte excepcions com a Campaments i Multiaventura.

Consulta ací tota la informació de ESTIU JOVE 2023.

NazArte 2023 - La ruta de l'art

Tornar

NazArte 2023 - La ruta de l'art

 • València

DATA: 05 de juny 2023 - 17 de juny 2023
LLOC: barri de Natzaret

NazArte és un festival d'art dut a terme al barri de Natzaret. Aquesta iniciativa naix amb l'objectiu de donar visibilitat a un barri que ha sigut oblidat durant molts anys, dinamitzar l'entorn comunitari i fomentar la participació activa de tota la població.

NazArte és un esdeveniment totalment obert, participatiu i dinàmic que pretén cohesionar la població amb els diferents agents socials, educatius i econòmics que componen el barri, a través d'accions relacionades amb l'art i les seues diferents disciplines.

Per a participar, siga com a entitat col·laboradora, com a artista que vulga exposar la seua obra o mostrar un esdeveniment d'art escènic, així com per a participar en el mercat ambulant d'artesania, haurà de realitzar la inscripció a través d'info.nazarte@gmail.com

Presentació del llibre "No em deixes sol"

Tornar

Presentació del llibre "No em deixes sol"

BIBLIOTECA MUNICIPAL DE BENIFERRI - JOAN DE TIMONEDA

Presentació del llibre

DATA: 21 de jul. 2023 -
HORARI: 18:00 h
PREU: Gratuït

Presentació del llibre No em deixes sol!
Diagnóstic: Alzheimer a càrrec de María dels Àngels Rodríguez Castaño.

Palau de la Música: programació de maig 2023

Tornar

Palau de la Música: programació de maig 2023

Foto exterior Palau de la Música

DATA: 01 de maig 2023 - 31 de maig 2023

El Palau de la Música presenta la programació d'este mes, que tindrà lloc en el Teatre Principal, l'Almodí i l'auditori de Les Arts, entre altres espais.

L'auditori, inaugurat en 1987 i que en l'actualitat es troba tancat per obres de manteniment, conté diverses sales per a audicions musicals, congressos, exposicions, espectacles i projeccions de cinema, entre altres activitats. És la seu de l'Orquestra de València i de la Banda Municipal de València.

CONSULTE ACÍ LA PROGRAMACIÓ DIA A DIA

Descarregar programació completa en format pdf (Pdf 227 kb).

Biblioteques Municipals: exposicions de maig

Tornar

Biblioteques Municipals: exposicions de maig

persones en una sala d'exposicions

DATA: 02 de maig 2023 - 08 de juny 2023
PREU: gratuït

Les exposicions programades per les Biblioteques Municipals per al mes de maig són:
 

 • Del 2 al 31: exposició d'alumnes a càrrec de Paula Santiago, a la biblioteca de Natzaret.

 • De l'11 al 30: 'El escenario urbano', comissariada per Paula Santiago i Ana Ferriols (UPV), a la biblioteca de Natzaret.

 • Del 26 de maig al 8 de juny: 'DiversidART: cuatro mujeres, cuatro elementos' a càrrec d'Amparo Piqueras, Belén del Carpio, Claudia Bono i Inma Celda a la biblioteca de Patraix-Azorín.

Sala Russafa - Programació cultural

Tornar

Sala Russafa - Programació cultural

SALA RUSSAFA

DATA: 08 de nov. 2022 -

La Sala Russafa naix en 2011, en ple Barri de Russafa, un barri d'arrelats hàbits culturals. En el teatre del nostre Centre Cultural es programen peces dirigides al públic familiar, adult o escolar dins de diferents cicles, donant cabuda al teatre clàssic i contemporani i a qualsevol disciplina relacionada amb les AAEE i la Música.
A més acull exposicions de diverses expressions d'arts plàstiques en el hall del teatre, al mateix temps que desenvolupa una línia docent on s'imparteixen classes de teatre i dansa per a tots els nivells i edats.

Consultar les activitats
 

Presentació del llibre 'MAR-E' de Ruth Sancho

Tornar

Presentació del llibre 'MAR-E' de Ruth Sancho

BIBLIOTECA MUNICIPAL DEL CABANYAL - EL CANYAMELAR - CASA DE LA REINA

DATA: 13 de juny 2023 -
HORARI: 18:30 hores
PREU: gratuït

Presentació del llibre 'MAR-E' a càrrec de Ruth Sancho. El tercer llibre en solitari de l'autora és un poemari en valencià que tracta de la mar i de la nostra història. 

26 FESTIVAL DE JAZZ DE VALÈNCIA

Tornar

26 FESTIVAL DE JAZZ DE VALÈNCIA

cartell de l'esdeveniment

DATA: 04 de jul. 2023 - 30 de jul. 2023
HORARI: diversos horaris
LLOC: Teatre Principal, i diversos barris i pobles de València

La 26 edició del Festival de Jazz del Palau de la Música reunirà a artistes internacionals i valencians, amb una programació amb una gran varietat d’estils com el jazz clàssic, el contemporani, el de fusió i amb una poderosa presència vocal. 

Les actuacions seran entre el 4 i el 30 de juliol al Teatre Principal de València, així com a diversos barris i pobles de la ciutat, amb els concerts gratuïts i a l’aire lliure "Jazz als Barris i Pobles de València" del 15 al 30 de juliol. 


Programació i venda d'entrades

Concerts de Primavera de Joventut 2023

Tornar

Concerts de Primavera de Joventut 2023

CENTRE D'EXPOSICIONS MESÓN DE MORELLA

Concerts de Primavera 2023

DATA: 11 de maig 2023 - 01 de juny 2023
HORARI: A les 19.00 hores
LLOC: Hostal de Morella

Els dijous 11, 18, 25 de maig i 1 de juny, dins de la programació de Concerts de Primavera 2023 del Servici de Joventut, es duran a terme concerts executats pels alumnats del Conservatori Municipal de Música de València José Iturbi i del Conservatori Professional nº2 de Música de València.

En cadascun dels concerts s’interpretarà un programa variat on podem escoltar diversitat de compositors de la historia de la música.
 

MÉS INFORMACIÓ

 

Exposició 'Instanto' de Julia Tiemann

Tornar

Exposició 'Instanto' de Julia Tiemann

SALA D'EXPOSICIONS CIUTAT VELLA

 • CARRER MICALET, 1
 • 46001
 • Telèfon: 962.08.40.83
 • Email: culturaciutatvella@valencia.es
 • Veure plànol

DATA: 24 de maig 2023 - 04 de juny 2023
HORARI: d'11 a 14 i de 16 a 19 hores
PREU: gratuït

Exposició 'Instanto' de Julia Tiemann, artista francoalemanya multidisciplinar i autodidacta. Les seues obres solen presentar una dicotomia d'atracció o repulsió a l'ull de l'espectador.

"Pobles en peu d’art. Fem de la perifèria, centre" - MUSEU D'HISTÒRIA DE VALÈNCIA "Pobles en peu d’art. Fem de la perifèria, centre"

Tornar

"Pobles en peu d’art. Fem de la perifèria, centre" - MUSEU D'HISTÒRIA DE VALÈNCIA "Pobles en peu d’art. Fem de la perifèria, centre"

MUSEU D'HISTÒRIA DE VALÈNCIA

Anunci de la mostra
 • VALÈNCIA, 42
 • MISLATA
 • Telèfon: 96.370.11.05
 • Fax: 96.370.11.36
 • Email: mhv@valencia.es
 • Url: http://mhv.valencia.es/

DATA: 01 d’abr. 2023 - 16 de jul. 2023
HORARI: Dimarts a dissabte, de 10:00 a 14.00 i de 15.00 a 19:00 hores. Diumenges i festius, de 10:00 a 14:00 hores.

El Museu d’Història de València oferix l’exposició “Pobles en peu d’art. Fem de la perifèria, centre”, una mostra que recull el treball artístic del veïnat de 17 pobles de València al llarg dels últims set anys i dins del programa “Cultura als pobles de València”. La mostra partix d’una proposta d’Anna Albaladejo i Sandra Sancho i oferix una cinquantena de fotografies i vídeos.

L'exposició col·loca al veïnat en el focus de les creacions, no només com a motiu sinó com a generadors mateixos dels seus propis continguts culturals, del seu relat, on l’art esdevinguera ferramenta per a pensar-se en comunitat, posar en valor la memòria i somniar-se per al futur.

La mostra ha estat creada pel veïnat de 17 pobles de València, que ha viscut experiències d’implicació artística veïnal al llarg de 7 edicions del projecte, des de 2017 a 2022, i dins del marc del programa “Cultura als pobles de València”. El projecte inicial va començar l’any 2017 amb el veïnat de 3 pobles i hui s’ha convertit en un procés de creació participativa en què les arts vives, sonores i visuals han permés reflexionar col·lectivament sobre les necessitats i aportacions dins del complex entramat d’una ciutat que no para de créixer.  


 

Exposició Abans del jardí - El Jardí del Turia fa 35 anys!

Tornar

Exposició Abans del jardí - El Jardí del Turia fa 35 anys!

NATURIA

Cartell
 • TRAM II JARDÍ DEL TURIA - Accés AVDA./ MANUEL DE FALLA, s/n
 • Telèfon: 627.91.22.69 (atención de 9 a 14 horas)
 • Email: naturia@oamparquesvalencia.es

DATA: 11 de maig 2023 - 31 d’ag. 2023
HORARI: Dilluns a divendres: 8:00 a 14:00h i 16:00 a 20:00h. Dissabtes: 10:00 a 14:00h i 16:00 a 20:00h. Diumenges: 10:00 a 14:00h
LLOC: NATURIA - Tram II del Jardí del Túria

Les instal·lacions municipals de Natúria ofereixen l'exposició “Abans del jardí”, una mostra que pretén donar a conéixer a la ciutadania la memòria del riu, els seus usos i la seua relació amb València, abans de la seua transformació en jardí. incluye conciertos al aire libre, edición de cómics, exposiciones, una nueva imagen corporativa, fotoperiodismo y participación ciudadana, entre otros elementos.

La mostra es divideix en tres seccions: Viure en el riu; Viure del riu; i Viure el riu.

 • La primera se centra en el llit com a espai d'habitatge i exposa els diferents aprofitaments de recursos relacionats amb l'aigua.

 • En l'apartat Viure del riu es reflecteix com l'aprofitament de l'aigua del riu abans d'entrar a la ciutat per a alimentar l'horta, al costat de les llargues temporades sense pluja pròpies del clima mediterrani, van generar la sequera crònica del llit i van facilitar l'explotació dels seus recursos. 

 • Finalment, la part titulada Viure el riu revela l'evolució del seu ús social i popular fins a convertir-se en jardí després de dues catastròfiques riuades (en els anys 1949 i 1957).

Mercat de "l'Escuraeta"

Tornar

Mercat de "l'Escuraeta"

Mercat de la Escuraeta
 • Plaça de la Reina
 • VALÈNCIA

DATA: 14 de maig 2023 - 11 de juny 2023
HORARI: 9:00 a 22:00 h

El Mercat de l'Escuraeta torna a la plaça de la Reina de València del diumenge 14 de maig al diumenge 11 de juny de 2023. 

És un mercat d'artesania en el qual trobar tot tipus d'utensilis de fusta o ceràmica valenciana per a la llar i la cuina, així com també un altre tipus de recipients i productes de fang. A més no poden faltar els chiulets o piluets o les anomenades Campanetas de la Mare de Déu, peces de fang cuit o ceràmica amb una creu de fusta o de metall roja que els xiquets solen fer sonar durant els dies de mercat i les festivitats del Corpus.

Més informació

SocialnetworkShareAgenda no està disponible temporalment.