S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València liderarà l’experiència europea de coordinació de les missions climàtiques 2030 Descarbonització urbana i Lluita contra el canvi climàtic

Joan Ribó ha viatjat a la capital d'Estònia, Tallinn, amb motiu de l’inici de la Capitalitat Verda Europea que exercix esta ciutat en 2023, i que donarà pas a València Capital Verda Europea 2024

• A la nostra ciutat confluixen dos missions impulsades per la Comissió Europea en el marc de les polítiques de medi ambient.

23/01/2023

La ciutat de València exercirà com a coordinadora dels projectes europeu en els quals confluixen les missions de Descarbonització urbana i de Lluita contra els efectes del canvi climàtic. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha mantingut una trobada amb representants de l'Agència Europea del Medi Ambient, durant la seua estada en la capital d'Estònia, Tallinn, amb motiu de l'inici de la Capitalitat Verda Europea que exercix esta ciutat en 2023, i que donarà pas a València Capital Verda Europea 2024.
 

A la nostra ciutat confluixen dos missions impulsades per la Comissió Europea en el marc de les polítiques de medi ambient: d'una banda la missió de Descarbonització urbana 2030 (València ha sigut triada una de les 100 ciutats de la UE que aconseguirà la neutralitat climàtica en 2030), i d’altra, la missió d'Adaptació i lluita contra els efectes del canvi climàtic, en la qual participa la Comunitat Valenciana (es tracta d'una missió d'àmbit regional i supramunicipal). Atés que València, com a capital autonòmica, forma part dels dos projectes, des de la Comissió Europea s'ha optat per impulsar de manera pionera una acció de coordinació, desenvolupament i avaluació conjunta de les dos missions.

Tal com ha explicat l'alcalde, Joan Ribó, “hem mantingut una reunió amb membres de l'Agència Europea del Medi Ambient, amb l'objectiu que València una el seu objectiu de Descarbonització de la ciutat amb el de Lluita contra els efectes del canvi i climàtic”. Això permetrà, ha afegit Ribó, actuar fonamentalment en l'anàlisi, la prevenció i l'estudi d'àmbits de gran importància per a la qualitat de vida ciutadana i per al desenvolupament econòmic, “com la prevenció d'inundacions, la lluita contra les onades de calor, les mesures de reducció de l'estrés tèrmic… i altres efectes que, lamentablement, cada vegada estan més presents en la climatologia actual”, ha explicat.

La nostra ciutat porta anys impulsant mesures d'impuls a la sostenibilitat, que es focalitzen en accions com la millora del transport urbà, la descarbonització viària, l'estalvi energètic o la renaturalització urbana. De fet, són estes les iniciatives que han fet de València la primera ciutat del Mediterrani a ser triada Capital Verda Europea, un reconeixement que es materialitzarà l'any pròxim, 2024.

L'alcalde, Joan Ribó, es troba estos dies a la capital d'Estònia, Tallinn, amb motiu de l'obertura de la Capitalitat Verda Europea, que ostenta esta ciutat en 2023, i que donarà pas a la capitalitat de València l'any que ve. Acompanyat pel vicealcalde, Sergi Campillo, Joan Ribó, ha felicitat la ciutat de Tallinn, i ha assenyalat la il·lusió i la voluntat de València per prendre el relleu de la capital estoniana, de la qual, ha assegurat, “esperem aprendre molt, compartir experiències i recollir iniciatives, que ens permetran preparar millor la nostra labor com a Capital Verda 2024”.

Ribó ha participat este dissabte en la cerimònia oficial d'obertura de Tallinn Capital Verda Europea 2023. Prèviament, Ribó, i el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, participaran en la visita institucional per la ciutat juntament amb l'alcalde de Tallín, Mihhail Kõlvart, acompanyat dels alcaldes de les capitals que lideren la Xarxa de Capitalitats Verdes Europees.