Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El VLC Startup Market omplirà este cap de setmana la plaça de l'Ajuntament amb les tecnologies més capdavanteres amb segell valencià

Pilar Bernabé: “Demostrarem que a València s'innova i molt i que hi ha idees valencia-nes que estan sorprenent el món sencer”

• StartUpMarket

22/10/2021

L'Ajuntament de València, a través de València Activa i VIT Emprén, organitza este cap de setmana la tercera edició del VLC Startup Market, ·un esdeveniment que convertirà l'emblemàtica plaça de l'Ajuntament en un gran aparador per a les startups, acostant així a la ciutadania tota la innovació i la tecnologia que es desenvolupa a València”, tal com ha explicat la regidora Pilar Bernabé.

“Amb el VLC Startup Market traurem la tecnologia de les startups valencianes a la plaça de l'Ajuntament. Demostrarem que a València s'innova i molt i que hi ha idees valencianes que estan sorprenent el món sencer. Volem que els valencians i valencianes coneguen i senten orgull del talent local”, ha explicat la responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

Enguany s'ha implementat un punt d'informació interactiu, desenvolupat per l'equip de Quasar Dynamics, “exemple del talent i referent en el camp de la innovació tecnològica valenciana, per a conéixer a través de la realitat immersiva tots els detalls del VLC Startup Market”.

A més, una altra de les novetats d'esta edició és l'àrea de visibilització de #Donstem, “un monument amb el qual es posen en valor la trajectòria de dones referents en disciplines STEM i amb el qual es pretén conscienciar sobre la necessitat de implementar polítiques per a atallar les bretxes digitals i de gènere”.

Així mateix, en esta edició els i les més xicotets podran participar en tallers infantils que els connectaran amb la innovació. “Despertarem l'interés per la tecnologia i la ciència entre els xiquets i les xiquetes perquè ells són el futur, per això també hi haurà espais per a l'oci per als més xicotets, amb tallers, experiments i concursos per a fomentar la iniciativa emprenedora i fomentar l'interés per les disciplines STEM des de la infància”, ha explicat la regidora d'emprenedoria i innovació econòmica, Pilar Bernabé.

Sens dubte, el Tech Corner serà l'epicentre del VLC Startup Market, l'espai que reuneix una quinzena de projectes capdavanters desenvolupats per equips locals relacionats amb la digitalització, la tecnologia 5G o la robòtica. “Volem que la ciudadanía entenga la innovació i la tecnologia d'una manera pròxima”, ha matisat la regidora.

Igual protagonisme tindran les 50 startups de la ciutat que participen en l'àrea market, on donaran a conéixer els seus productes i servicis en un estand propi situat en una àrea expositiva. “Es tracta d'una acció de visibilització clau per als projectes locals, que podran presentar-se en un dels espais més concorreguts de la ciutat, fent gala del talent de la ciutat”, ha explicat la regidora Bernabé.

Per primera vegada, Co-Creat-Art, l'espai d'emprenedoria social basada en processos de co creació impulsat per València Activa, tindrà una àrea expositiva independent, en la qual 10 projectes incubats en este espai exposaran els seus productes i servicis.

Una altra any més en la zona destinada a l'ecosistema, participaran agents de l'ecosistema emprenedor i d'innovació valencià, que interactuen amb la ciutadania i les startups, donant a conéixer amb pitches i tallers les activitats que desenvolupen per a fer de València una ciutat de referència en matèria d'innovació i tecnologia.

També hi haurà una àrea gaming on els i les visitants podran gaudir dels últims videojocs i equips de la mà de Encom Games i Dreamhack Spain.

Horaris i programació

El VLC Startup Market se celebrarà el dissabte 23 i el diumenge 24 d'octubre en horari de 9.30 a 19 hores.

Per als dos dies de realització de l'esdeveniment, l'organització ha preparat una àmplia programació en la qual el talent valencià, la innovació, la tecnologia, l’empreneduria i la visibilització de la dona seran protagonistes.

El VLC Startup Market arrancarà els dos dies a les 9.30 hores amb sessions d'entrenament funcional a càrrec de Fit Jeff, i l'espai expositiu de les startups, les exhibi-cions tecnològiques i les presentacions en l'escenari començaran a les 10 hores i es prolongaran fins a les 19 hores.

Les persones interessades a assistir a l'esdeveniment poden consulta la programació per àrees i la resta de continguts en www.vlcstartupmarket.com.