Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Avancen les obres de reurbanització de l’entorn del Mercat Central i s’instal·la el nou lloc de flors

Finalitza la pavimentació de la plaça de Bruges i el carrer Vell de la Palla

• Imatge del nou quiosc de flors

05/10/2021

Les obres de reurbanització de l'entorn de la Plaça de Bruges, Mercat, Sant Joans del Mercat i La Llotja, que executa l'àrea de Desenvolupament Urbà que dirigeix la vicealcaldessa Sandra Gómez, avancen al ritme previst i ja és visible el paviment definitiu en la zona de la plaça de Bruges, així com als carrers Vella de la Palla, Llutxent, Sampedor i la plaça de la Comunió. A més, s'ha dut a terme ja la instal·lació del nou lloc de flors.

 

Esta actuació de la plaça de Bruges respecte al pavimentat s'ha dut a terme amb llamborda de granit de color rosa i gris. En la plaça de la Comunió, a més del paviment ja instal-lat, es disposarà vegetació i mobiliari urbà, conformant una zona de trobada i descans per al veïnat. En la zona de la plaça Taula de Canvis, on s'està duent a terme la pavimentació, se situarà una zona de jocs a l'aire lliure.

Els treballs sobre el pavimentat s'uneixen a les ja finalitzades en les zones dels carrers Palafox, En Gall, Blanes i Dels Ramellets. En l'accés al Mercat Central des de Palafox es va eliminar l'escaló existent i es va crear una zona d'accés sense barreres arquitectòniques. També s'ha dut a terme la reubicació de la parada de Valenbisi, i s'ha finalitzat l'ampliació de l'éspai de la rampa d'accés al soterrani del Mercat Central, renovant tot el paviment amb la mateixa llamborda de granit.

Esta setmana, al costat de la Llotgeta s'ha col·locat el nou lloc de venda de flors. Amb un disseny més modern, incorpora servicis d'aigua i electricitat, i també serveix per a ocultar els quadres elèctrics anteriorment situats en la façana del Mercat. El lloc a més incorpora tendals de color groc, seguint la línia estètica dels del Mercat.

En conjunt, el projecte de les arquitectes Elisabet Quintana, Blanca Peñín i Olga Tarrasó instal·larà paviments "que acompanyaran els recorreguts de les persones i dotaran d'un entorn adequat a cadascun dels elements patrimonials de l'àmbit”, com són els edificis gòtics, barrocs i modernistes que conviuen en esta àrea. S'utilitza un paviment de pedra natural, per a l'entorn de la Llotja similar a la seua façana i de la mateixa manera s'usarà la mateixa pedra de la façana per a Sant Joan del Mercat, però en un format més xicotet.

La intervenció en esta plaça resoldrà el tram final de l'avinguda de l'Oest, adequant la seua traça a l'escala residencial del barri. Però, a més, s'afegirà un reticle de palmeres seguint els eixos de l'estructura del mercat, així com la instal·lació d'un sistema de pèrgoles que no sols dotaran d'ombres este espai, sinó que serviran per a camuflar del paisatge els elements de l'actual pàrquing, com els ascensors i l'escala.