S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Comença la restauració dels huit pinacles de la façana principal de l'Ajuntament

• Imatge dels pinacles de la façana principal

21/11/2023

  • La recuperació d'estos elements ornamentals té un pressupost de prop de 45.000 euros, que se sumen als 42.000 per a la rehabilitació de la torreta lateral de l'edifici consistorial
  • Els pinacles estan construïts en pedra arenisca, i estan situats en la part superior de les façanes. Tots ells presenten diferents graus de deterioració, i fins i tot en alguns s'ha detectat despreniment del material
  • Les labors de restauració dels pinacles conclouran en un termini de tres mesos, i les de la torreta, a finals del pròxim mes de gener

Este dimarts han començat els treballs de restauració dels huit pinacles de la façana principal de l'Ajuntament, una actuació que forma part del projecte general de rehabilitació arquitectònica en el qual s'inclou també la millora de torreta lateral de l'edifici consistorial. El projecte general compta amb un pressupost d'una mica més de 87.000 euros, dels quals prop de 45.000 corresponen a la restauració i consolidació dels pinacles, i els altres 42.000 a la torreta.

Els treballs de restauració dels pinacles tenen una duració estimada de tres mesos, encara que cal tindre en compte que la instal·lació de la il·luminació nadalenca de l'edifici consistorial obligarà a un lleuger retard en les tasques de consolidació de la balustrada i dels pinacles de pedra per la part exterior que dona a la façana fins al 7 de gener (una vegada siguen retirades les llums d'adorn de la balustrada). No obstant això, les labors que es poden realitzar des de la coberta i que no interferixen amb la instal·lació de les llums han començat ja este matí.

Els pinacles estan construïts en pedra arenisca, i estan situats en la part superior de les façanes de la casa consistorial. Tots ells presenten diferents graus de deterioració, especialment visible en dos d'ells, en els quals fins i tot s'ha produït despreniment del material, amb el risc que això pot suposar per als vianants. En estos, concretament, s'ha perdut l'escut de la ciutat, que presentaven com a element identificatiu i ornamental, i que es tornarà a reproduir.

Tal com s'ha donat a conéixer des de l'Àrea de Patrimoni, els treballs a realitzar inclouen tant la neteja superficial en sec d'estos elements arquitectònics com la neteja química, així com l'eliminació dels morters que es troben en mal estat. Una vegada concloguen estes accions, es procedirà a realitzar els anomenats “microcosits” de les peces per a aconseguir la seua reintegració volumètrica i la seua consolidació superficial. Posteriorment, se'ls injectarà resina epoxi i, finalment, es farà l’adequació cromàtica.

Millora de les instal·lacions de la torreta

Per la seua banda, els treballs de rehabilitació de la torreta van començar el passat dia 15, i està previst que concloguen el 21 de gener de 2024. L'espai alberga les despatxos del Servici de Normalització Documental, Imatge Corporativa i Reprografia, i el projecte consistix en la neteja i restauració de les instal·lacions. D'una banda, s'està realitzant l'alçament general de tot el sistema d'instal·lacions, que havia quedat antiquat, i la instal·lació d'un nou quadre elèctric i de noves instal·lacions encastades. També es pretén fer un canvi total de la il·luminació existent per un sistema de llums LED de superfície en sostres (planta baixa) i en parets (primera planta).

Així mateix, es realitzarà un vitrificat i abrillantat general del sòl de tota la torreta (planta baixa i planta primera), atès el desgast de la rajola hidràulica existent, que està sense lluentor i amb desperfectes a reparar. Finalment, es farà una rentada de pintura blanca en parets i sostres, així com repàs de pintura al forn en l'escala metàl·lica de caragol negra. També es compta amb una remodelació del mobiliari i cortines, amb la finalitat que quede d'acord amb la nova estètica de despatxos i oficines de l'Ajuntament de València. Predominarà el blanc i el gris tant en taules, com en armaris, cadires i tèxtil.

El pressupost de l'obra dels pinacles és de 44.913,11€ (IVA inclòs), i l'empresa Estudio Métodos de la Restauración, S.L. és l'encarregada de l'execució de l'actuació. Pel que fa a les obres de rehabilitació de la torreta lateral, que executa l'empresa FOVASA SA, compta amb un pressupost de 42.156,52€ (IVA inclòs).