S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament adjudica la renaturalització de l’avinguda del Mestre Rodrigo

La nova intervenció incrementarà la infraestructura verda al districte i generarà noves zones d’ombra, recorda el vicealcalde Campillo

• Vista actual i futura de l'avinguda del Mestre Rodrigo

13/11/2022

L'Ajuntament de València ha adjudicat el contracte d'obres per a renaturalitzar un tram de l'avinguda del Mestre Rodrigo, als barris de Campanar i Sant Pau. "L'objectiu és generar noves zones d'ombra, i continuar amb l'expansió de la infraestructura verda de la ciutat per ser més resilient davant el canvi climàtic", ha explicat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo. Estos treballs s'executaran en un termini de tres setmanes amb un pressupost de quasi 42.108 euros, IVA inclòs.
 

L'àmbit d'actuació d'esta nova renaturalització prevista es troba en l'avinguda Mestre Rodrigo, entre els carrers de Jorge Comín i la Vall de la Ballestera, que marca el límit entre els barris de Campanar i Sant Pau. El projecte recull els treballs necessaris per a generar l'alineació en este tram.

En tractar-se d'una zona per a vianants molt ampla (8 metres de façana entre els edificis i la calçada), s'han projectat 20 escocells de 2x2 m² en els espais no compromesos (fanals, semàfors i contenidors), amb l'espècie lledoner (celtis australis) i dos inundadors de 50 l/h per cada escocell.

Esta nova arborització, sol·licitada pel veïnat per mitjà dels pressupostos participatius DecidimVLC, "s'emmarca en la política de renaturalització urbana desenvolupada per l'Ajuntament, que en les últimes setmanes s'encetà amb la plantació d'arbrat d'alineació al voltant del carrer del Túria, entre el carrer de Borrull i el passeig de la Petxina, al barri del Botànic, o l'adjudicació d'una actuació semblant al carrer de la Murta de Benimaclet", ha recordat el vicealcalde Sergi Campillo, qui també ha destacat que la nova intervenció "incrementarà la infraestructura verda del barri i districte de Campanar i generarà noves zones d'ombres, tan necessàries en la situació d'emergència climàtica que pateix la ciutat".

Com a responsable d'Ecologia Urbana ha recordat que la introducció d'arbres als carrers de València i l'increment de la infraestructura verda "és una política prioritària del Govern municipal per millorar els nostres barris". Concretament, este treball "renaturalitzarà un tram de l'avinguda del Mestre Rodrigo que resultava una mica inhòspit, perquè les voreres són molt amples i hi ha un flux elevat de pas de vehicles, per tant, esta actuació permetrà un major confort als vianants que utilitzen este tram de l'avinguda".

Recursos multimèdia

Sergi Campillo