S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament presenta el disseny inclusiu i mediterrani per al jardí de Font Podrida en el barri del Cabanyal-Canyamelar

El vicealcalde Sergi Campillo explica que el projecte, que inclou també un parc infantil en Dr. Lluch, es troba en fase de redacció amb un pressupost que supera els 290.000 euros

• L’actuació té un termini previst d'execució d'obra de 4 mesos

25/12/2021

La regidoria dEcologia Urbana ha aprovat el projecte «inclusiu i mediterrani» per al jardí de Font Podrida, situat al barri del Cabanyal-Canyamelar. El vicealcalde Sergi Campillo, titular de l’àrea dEcologia Urbana, ha explicat que la proposta consensuada amb la ciutadania «es troba ara en fase de redacció i té un pressupost assignat que supera els 290.000 euros».


Inclusiu i mediterrani. Són les dos paraules que defineixen el concepte de la remodelació del jardí de Font Podrida i d’un parc infantil al jardí de Dr. Lluch, dos zones verdes del barri del Cabanyal-Canyamelar (Poblats Marítims) que continuen en «l'ofensiva que du a terme l'Ajuntament de València amb l'objectiu de millorar els espais verds i d'esplai de la ciutat», ha assenyalat el vicealcalde de València, Sergi Campillo.

Amb un pressupost assignat de 290.904,44 euros i finançat amb càrrec del programa EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat), ja s'ha aprovat el projecte d'execució en el que, segons el procediment que segueix la regidoria d'Ecologia Urbana, «es compta prèviament amb l'opinió i el parer del veïnat, per tal d'adaptar les noves infraestructures verdes a les necessitats reals dels barris», ha considerat Campillo.

Les deficiències actuals, especialment de les zones infantils, dels parcs de la Font Podrida i una part de Doctor Lluch, pròxim al Centre Municipal d'Activitats per a les Persones Majors, es revertirà en uns mesos amb la renovació total d'aquests espais de convivència del barri. Després d'un procés conjunt i participatiu amb diversos encontres entre associacions veïnals, tècnics i tècnics municipals, l'equip encarregat de la redacció del projecte ha arribat a una proposta d'intervenció on es dona resposta a les necessitats plantejades.

L’actuació, que té un termini previst d'execució d'obra de 4 mesos, «relacionarà els parcs amb el caràcter mediterrani del barri amb la incorporació d'elements que connecten d'alguna forma amb la mar», ha detallat el vicealcalde. Així, uns murets de formigó de poca altura delimitaran els espais i recorreguts dels parcs, sent a la vegada bancs per seure. Per la seua disposició, els elements per a seure afavoriran la relació entre les i els usuaris del parc alhora que generaran espais de convivència i multiús. «El codi de colors utilitzat per als nous paviments recordarà també a la mar i la sorra de la platja i donaran identitat pròpia als parcs», assenyala Sergi Campillo.

Al jardí del carrer de la Font Podrida s'actuarà de forma que es renovarà per complet la zona de jocs infantils, es crearà una nova zona delimitada de socialització canina i es plantaran nous arbres que puguen generar ombra. Pel que fa a l'actuació en una part del jardí carrer Doctor Lluch, la intervenció també renovarà la zona infantil i s'adaptarà un espai on s'instal·laran aparells biosaludables.

Respecte a la zona verda de Doctor Lluch, Campillo ha recordat que és «el gran jardí del barri» i que s’està treballant en una gran remodelació de l’espai també amb fons de l'estratègia EDUSI de la Unió Europea de la que prompte podrem donar més detalls, ja que en estos moments es troba en licitació la redacció del projecte per a la seua reforma.

 

 

 

 

 

Recursos multimèdia

Sergi Campillo