S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València tindrà un segon refugi municipal d’animals amb 200 places que alliberarà el de Benimàmet

El centre municipal acollirà els animals abandonats a València fins que alguna família decidisca adoptar-los

• El refugi es situarà en una parcel·la de la ronda nord, apartat dels nuclis poblacionals

10/11/2022

L’Ajuntament de València ha aprovat el projecte d’un nou refugi d’animals per a gats i gossos en el terme municipal de València, que ajudarà a alliberar les instal·lacions de l’únic centre d’estes caracte-rístiques que existeix actualment, situat en Benimàmet. Així ho ha anunciat este dijous la regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, qui ha explicat que la funció del refugi serà acollir els animals abandonats en el recinte fins que una família decidisca adoptar-los.
 

El refugi d’animals serà com qualsevol altre refugi municipal, amb diferents espais i estructures tancades, concretament 40 per albergar a un total de fins a 100 gossos, i huit recintes per a albergar fins a un total de 88 gats. En total 188 places entre felins i cans. El refugi es situarà en una parcel·la de la ronda nord, apartat dels nuclis poblacionals i finques per evitar possibles molèsties al veïnat.

A més, ha indicat la regidora que, “al contrari del que s’ha traslladat de manera interessada per part d’alguns, este centre no serà un ‘Hotel VIP’ ni res per l’estil; serà un refugi que acollirà quasi 200 animals abandonats mentre troben alguna família que vulga fer-se’n càrrec d’ells”.

Segons les manifestacions de la regidora, "estem parlant de donar resposta a una necessitat que València té des de fa molt de temps, ja que el centre d’animals de Benimàmet es queda curt en moltes ocasions per a una ciutat amb unes dimensions com les de València". Amés, Tello ha explicat que el refugi disposarà de refrigeració per evitar les altes temperatures i el risc que els animals morin per esta causa. El projecte inclou també un quiròfan veterinari on es podrà tractar els animals que arriben amb malalties greus o amb símptomes de maltractes físics. L’espai també comptarà amb una sala per a impartir tallers o cursos a la ciutadania. “És - ha dit Tello- una forma de posar-nos al mateix nivell de ciutats com Madrid o Barcelona, que compten amb espais com estos en els seus refugis per a animals”. 

La regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, ha explicat que “València continua situant-se com una ciutat que, des de la sensatesa, defensa el benestar animal: Vam començar prohibint l’ús d’animals als circs que actuen a la nostra ciutat, vam continuar eliminant el sacrifici d’animals, també hem millorat les instal·lacions de Benimàmet i del centre d’avifauna de Natzaret, hem dignificat les condicions dels refugis urbans de gats i hem reconegut la feina dels seus cuidadors, i ara continuem amb este treball de millora de les inatalacions”, ha explicat.

Després d’haver aprovat el projecte, comença ara el tràmit a nivell administratiu per contractar les obres, de forma que es preveu que puga estar acabat a finals del 2023 o principis del 2024.