S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament proposa retirar tots els recursos que afecten el procés judicial de Penya-roja i acordar una solució que satisfaça el veïnat

L'alcalde de València assenyala la necessitat de “tancar el problema”, i ha traslladat una fòrmula de consens a totes les parts

• L'origen del conflicte data de 2017, quan el Tribunal Suprem va anul·lar el pla de Tabaquera que havia impulsat l'anterior govern

31/01/2023

“Hem fet un estudi sobre les demandes en els tribunals, i tenim una proposta molt clara: retirar estes demandes i consolidar allò fonamental del plantejament que presenta el veïnat del barri: que la construcció que s'havia plantejat es retire”. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat este dimarts la fòrmula que proposa per a solucionar el problema urbanístic derivat de la requalificació de terrenys que va realitzar el govern del Partit Popular anys arrere per a habilitar les dependències municipals en l'antiga fàbrica de Tabacalera al carrer Amadeu de Savoia.
 

“Davant la demanda que es va plantejar contra la proposta inicial de l'Ajuntament, nosaltres vam interposar una altra perquè la qüestió podia complicar-se molt jurídicament”, ha recordat l'alcalde; però vista l'evolució del cas, i amb l'objectiu de “solucionar-lo definitivament”, des del Govern municipal s'ha fet una crida a totes les parts per a poder reconduir el tema i donar-li una eixida adequada i efectiva. “La voluntat –ha subratllat Joan Ribó- és tancar el problema des del plantejament del veïnat de Penya-roja, i per a això ja he encarregat als Servicis Jurídics Municipals una proposta, que espere que el veïnat l'accepte, perquè puguem tancar este tema”, ha manifestat.

En repetides ocasions, l'alcalde de València ha lamentat “el desgavell urbanístic que va provocar el PP amb la requalificació il·legal de Tabacalera”, una actuació política que, ha recordat, ha causat un perjudici econòmic molt important al consistori. En este sentit, l'alcalde ha explicat que la solució que s'assolisca per a este assumpte haurà de resoldre's sense que supose un greuge per als veïns de Penya-roja”.

Com és conegut, fa unes setmanes, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, TSJ, va anul·lar la requalificació de sòl que havia aprovat l'Ajuntament amb l'objectiu de solucionar el problema urbanístic ocasionat per l'operació de Tabacalera: la decisió del tribunal reafirma la seua primera decisió en favor de l'associació veïnal de Penya-roja.

L'origen de tot este conflicte data de l'any 2017, quan el Tribunal Suprem va anul·lar el pla de Tabacalera que havia impulsat el govern de Rita Barberà; i és que quan es va emetre la sentència judicial ja s'havien materialitzat algunes de les actuacions i edificacions incloses en l'operació. Per això, i per a compensar a l'empresa Guadalmedina per l'edificabilitat que no havia materialitzat, l'equip de govern, dirigit ja en eixe moment per Joan Ribó, va plantejar una solució que implicava requalificar dos punts del barri i traslladar-los l'edificabilitat no construïda, la qual cosa va suscitar l'oposició del veïnat, que ara ha sigut recolzada pel TSJ.

L'alcalde ha assenyalat la voluntat de l'Ajuntament d'aconseguir “una solució definitiva a tot este embolic”, i ha apel·lat al fet que totes les parts implicades tornen al punt inicial del conflicte, retirant les demandes en curs en els tribunals, per a poder arribar a una solució consensuada i d'acord amb els interessos dels veïns i veïnes.

Recursos multimèdia

Joan Ribó