S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Les Escoles Esportives ofereixen un total de 6.000 places per a la pràctica esportiva a la ciutat durant l’estiu

Les inscripcions per a participar en el programa “Tot un estiu d’esport” ja estan obertes

• Les inscripcions per participar en el programa d'esports d'estiu estan obertes

25/05/2023

Una desena d’Escoles Esportives de la Fundació Esportiva Municipal (FDM), destinades a menors de 4 a 18 anys, oferiran este estiu un total de 6.000 places en diferents centres esportius i instal·lacions de la ciutat per a afavorir la pràctica esportiva durant les vacances escolars. A més d’estes places, el 10% de les quals estan totalment bonificades per a xiquets i xiquetes amb risc d’exclusió social, l’Ajuntament brinda la ciutadania la possibilitat de participar en activitats esportives que, dirigides per personal tècnic qualificat, se celebraran obertes al públic a la platja. Com a novetat, enguany s’ha proposat la ‘marxa aquàtica’, com una activitat en el medi aquàtic per a la millora de la condició física.
 

El regidor d'Esports, Javier Mateo, ha donat a conéixer hui les activitats programades per la Fundació Esportiva Municipal (FDM) per a la temporada d'estiu, “amb esport, diversió i entreteniment per a tota la població, amb especial atenció als escolars durant les seues vacances estivals de 2023”.

Les Escoles Esportives d'Estiu, que compten amb la col·laboració i organització de les federacions i entitats esportives de la ciutat, “permetran combinar esport i diversió sense descurar el vessant educativa”. Les activitats es realitzaran en 10 escoles esportives d'estiu per a afavorir una variada i atractiva pràctica esportiva.

Javier Mateo ha indicat que, a més, este estiu l’Ajuntament mantindrà oberts la majoria dels centres esportius municipals. El mes de juliol romandran oberts la majoria de les instal·lacions, mentre que el mes d’agost es tancaran parcialment algunes per motius tècnics i de manteniment.

2.400 places en activitats aquàtiques

D’altra banda, durant l’estiu 2023, està programada l’obertura de 8 piscines municipals descobertes: la del Poliesportiu de Benimaclet, i les de Castellar l’Oliveral, La Hípica, Benimàmet, Natzaret, Parc de l’Oest, Benicalap i el Palmar. I hi ha programada una oferta d’aproximadament 2.400 places en activitats aquàtiques (matro-natació, natació preescolar, natació escolar, natació d'adults i aquagym).

A més, totes les piscines d’estiu comptaran amb bany lliure, de dilluns a divendres de 12.00 a 18.30 hores, i dissabtes-diumenges d’11.00 a 19.00 hores. I els divendres a la nit, el Complex Piscines Parc de l’Oest obrirà al públic de 21.00 h a 00.45 h, per a celebrar festes temàtiques; mentre que Les piscines descobertes de Benimaclet, El Palmar i Natzaret comptaran amb activitats recreatives d'Aquazumba gratuïtes per a tots els usuaris de la piscina.

El regidor d’Esports també s’ha fet ressò del “Pla de Temporada a les platges 2023” de la Fundació Esportiva Municipal de València “i per a les quals s’ha obtingut l’autorització corresponent de la Demarcació de Costes a València”. Per exemple, a Instal·lació Municipal de Voleibol Platja, espai lúdic-esportiu, amb una superfície de 10.876 m², situat a la Platja de la Malva-rosa, s’organitzaran activitats dirigides a tota mena de públic on es promociona la salut i l’exercici a l’aire lliure a la platja.

La FDM també compta, entre altres espais, amb zona de 5.000 m² situada a la platja de la Malva-Rosa, enfront del Pavelló Esportiu Municipal, per a la pràctica del futbol femení i ha sol·licitat l’autorització per al muntatge de 5 canals nàutics, dels quals únicament s’han autoritzat 2 de moment.

Activitats gratuïtes a la platja

Pel que fa a les activitats dirigides a la platja, de caràcter totalment gratuït, Javier Mateo ha recordat que es tracta de classes d’una hora de duració de diferents modalitats esportives, repartides al llarg del dia (tres al matí i dos a la vesprada). “L’activitat està dirigida a tota la gent que acudisca a la platja i vulga passar part del seu temps d’oci realitzant una activitat física”, ha aclarit.

Com a novetat enguany es posa en marxa l’esmentada ‘marxa aquàtica’, que es desenvoluparà a la platja, els mesos de juliol i agost en el següent horari, on igual que, l’any passat, també es celebraran sessions de ‘marxa nòrdica’.

Per últim, el regidor d’Esports ha indicat que entre els mesos de juny i setembre se celebraran a València un total de 25 esdeveniments esportius, dels quals 6 es desenvoluparan en alguna de les platges de València com ara el Triatlón València o el XIII Open la Malva – València Vòlei Platja.

En la majoria dels casos es tracta d’esdeveniments esportius populars, si bé també està prevista la celebració de diversos esdeveniments especials.

El programa complet d'activitats es pot consultar en la pàgina web de la Fundació Esportiva Municipal i ja es pot sol·licitar la inscripció.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Javier Mateo