S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València llança els projectes premiats en el marc de la Missió Climàtica València 2030

L'Ajuntament ha distribuït un total de 81.000 euros a les millors experiències d'investigació i innovació per a aconseguir una ciutat saludable, sostenible i emprenedora

• Cartell oficial dels premis per a la huitena edició

09/02/2023

El centre d'innovació social i urbana de l'Ajuntament de València, Las Naves, ha acollit l'acte de llançament dels projectes premiats en la VII edició dels Premis d'Innovació orientats a la Missió Climàtica València 2030. En la presentació han participat el regidor d'Innovació i Gestió del Coneixement, Carlos Galiana, i el regidor d'Emergència Climàtica, Alejandro Ramón, que han conegut de primera mà els projectes seleccionats.
 

Els dos regidors han destacat el suport que l'Ajuntament de València prestarà per a desenvolupar estos projectes i que abastarà l'acompanyament tècnic, administratiu i de comunicació durant els pròxims 18 mesos. L'objectiu és impulsar idees i projectes d'innovació orientats a la Missió Climàtica.

Un projecte per a instal·lar un centre de generació d'energia elèctrica utilitzant les terrasses, un transport de mercaderies d'última milla per a reduir impacte ambiental i social, la creació d'una app de compra de productes frescos dels mercats o la conversió d'un solar de Torrefiel en un espai viu d'ús comunitari són algunes de les iniciatives premiades en la setena edició d'estos premis, organitzats per la Delegació d'Innovació i Gestió del coneixement de l'Ajuntament de València i el centre d'innovació Las Naves.

Propostes premiades i subvencionades

Els premis han reconegut les següents iniciatives:

“Ni una llar sense energia, ni una persona sense llar”, de Sant Joan de Déu Servicis Socials Valencia; ‘Transporte de mercancías última milla por vehículos autopropulsados en zona centro de Valencia’, de Esus Moblility; ‘El Mercat a un Bot(ó)’, de Associació Meraki Projects de València; ‘Platjabot’, de Umibots Robotics Solutions S.L.; ‘Incubadora Digital con valores’, de Empreses amb valors; ‘Reciclaje térmico para centros de datos’, de Therminer SL.; ‘Natural (ment). El pati renaturalitzat com a catalitzador del canvi ecosocial’ de Fent Estudi Coop. Valenciana; ‘Quadre de comandament de polítiques climàtiques territorialitzades’, de la Universitat Politècnica de València; ‘Green Posidonia’, de Centre de Formació Folgado; ‘Missió Bioclimàtica 2030’, de Tecnología de la gestión del agua SLNE y ‘Centro Cívico Circular’ de Asociación por la paz y el desarrollo.

Respecte als premis, l'Ajuntament ha distribuit un total de 81.000 euros a les millors experiències d'investigació i innovació per a aconseguir una ciutat saludable, sostenible, compartida, pròspera i emprenedora. En la setena edició, els guardons han sigut per a: “Revolta sostenible al col·le”, de Colecamins’, de la Associació veïnal i cultural Tres Forques, en la categoria de ciutat saludable; ‘Finagua’, de Fibsen Monitorizaciones SL, en la categoria de ciutat sostenible; ‘Nadie sin su ración diaria’, de Foodration4all SL, en la categoria de ciutat compartida i ‘EPPPS- Espai per al prototipat i producció de projectes sostenibles’, de Make Coop. en la categoria de ciutat emprenedora.

També s'ha premiat ‘Brigades R3’, de Parròquia de Sant Roque de València, en la categoría de col·legis i instituts; ‘València en 15 minutos’, de Aida Villalba Ortiz, en la categoria de TFG; ‘Evaluación y diseño de instalación de climatización para bloque de viviendas basada en bomba de calor, fotovoltaica i almacenamiento térmico’, de Borja Tomás Pallás Vázquez, en la categoria de TFM; ‘Estudio de sistemas renovables avanzados para el desarrollo energético sostenible’, de Paula Bastida Molina, en la categoria de Tesi Doctoral i ‘La casa por el tejado’, de Batiste Vidal, Eduardo Martín Castellanos i Sofía Hernández Cobarro, en la categoria MAtchUP.

València rep la dotació del premi “iCapitalAwards 2022”

El Consistori ha rebut ja els cent mil euros que el Consell Europeu d'Innovació va concedir a València després de quedar entre les tres ciutats finalistes per a ser Capital Europea de la Innovació en 2022. La Comissió Europea també ha remés una carta en la qual felicita la ciutat de València per la seua destacada actuació i expressa el desig que este reconeixement inspire a altres ciutats a seguir amb la iniciativa innovadora.

El regidor d'Innovació i Gestió del Coneixement, Carlos Galiana, ha assenyalat que igual que ja es va fer en 2020, els recursos obtinguts per este premi es destinaran a la innovació, en línia amb els objectius de Missions València 2030.