Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’alcalde assegura que els Premis d'Igualtat “complixen amb un deute amb el moviment feminista i reforcen el compromís de lluita contra la violència de gènere"

Joan Ribó ha participat esta vesprada en el lliurament d’estos guardons “que reconeixen, per primera vegada, accions desenvolupades per fomentar la igualtat entre dones i homes”

• Foto de família amb les persones premiades

24/11/2021

“L’Ajuntament ha reforçat el seu compromís de lluita contra la violència de gènere amb la convocatòria i concessió dels primers Premis per la Igualtat, uns guardons que reconeixen accions desenvolupades per fomentar la igualtat entre dones i homes i que –en paraules de l’alcalde de València- complixen amb un deute municipal cap al moviment feminista”. Joan Ribó ha participat esta vesprada en l’acte de lliurament d’estes distincions, celebrat les portes del Dia Internacional Contra les Violències Masclistes. El consistori ha destacat, entre altres, el treball d’un institut, dos col·legis, la Banda de Música de Campanar i Creu Roja. En total, s’han repartit 20.000 euros per avalar actuacions, bones pràctiques i projectes d’igualtat realitzats a la ciutat de València durant 2020 i 2021 en cinc àrees distintes: lluita contra la violència de gènere i masclista; salut i esport; ocupació, conciliació i corresponsabilitat; coeducació, i art i cultura.

 

Concretament, la Regidoria d’Igualtat i Polítiques de gènere i LGTBI, impulsora d’esta iniciativa, ha gratificat a les artistes María Trénor Colomer, i a Ana Sánchez Carrión, amb el Premi d’Igualat en l’àrea de lluita contra la violència de gènere i masclista, pels seus espectacles “On estaves tu?” i “Empar-la Chunga”. També han sigut recompensades les entrenadores Paula i Patri, creadores del moviment “Juntes és millor” que han rebut el Premi d’Igualtat de l’àrea de salut i esport.

L’Ajuntament també ha considerat el treball de l’Institut d’Educació Secundària (IES) de Benicalap i del Col·legi d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Teodoro Llorente, primer premi de l’àrea de conciliació i corresponsabilitat; i de la Parròquia de Nuestra Señora de Los Ángeles–Col·legi Santiago Apòstol, i del CEIP Max Aub, que han obtingut el segon premi en esta categoria. Pel que fa a les bones pràctiques i projectes en l’àmbit de l’art i cultura, els premiats han sigut l’empresa A The Serious Agency i a la Banda de Música de Campanar; Creu Roja que ha sigut destacada amb el segon premi en esta mateixa categoria.

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, i altres membres de l’equip de govern, ha participat en l'acte de lliurament d’estos premis. En este acte, celebrat al MuVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat), ha manifestat que esta iniciativa “destaca la tasca que, dia enrere dia, es fa per construir un món més igualitari i millor, on les dones deixen d’estar oprimides per un patriarcat ferotge i injust, i on totes les persones tinguen els mateixos drets i la mateixa dignitat vital, estimen com estimen, i es sentisquen com es sentisquen”.

“Per això –ha continuat- hui reconeguem l’aportació de persones, associacions i entitats que treballen per fer realitat la igualtat, una tasca importantíssima sempre, però més encara ara que el discurs de l’odi i la negació de la violència masclista han trobat recer a certs grups antidemocràtics, davant els quals cal fer un cordó sanitari, polític i social”. “La violència contra les dones existeix, és estructural i, malauradament, està instaurada en la nostra societat, per això cal estar unides per a combatre esta xacra, i demà, 25 de novembre, cal dir ben fort que ja hi ha prou, que és responsabilitat de totes i tots acabar amb les agressions, físiques i psicològiques contra les dones”, ha conclòs.

D’altra banda, la regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha expressat la seua “satisfacció, per l’elevat grau d’acceptació d’esta primera convocatòria en què han participat vora 30 projectes”.

En la seua intervenció, la regidora ha parlat de “crear entre totes una xarxa ciutadana còmplice, amb el compromís de fer de València una ciutat de Drets, més democràtica i solidària, amb un eix vertebrador: el de la igualtat”. D’esta manera, ha explicat l’origen d’esta convocatòria en el marc del Dia Internacional Contra les Violències Masclistes “i en mig d’un camí que hem de fer entre totes, i que tot esforç és insuficient per aconseguir una societat lliure de violència masclista”, ha expressat amb un “sentit record” per a les 48 dones assassinades enguany, i les 1118 des que es comença a compatibilitzar en 2003.

“La Violència Masclista: Veure-la per a Vèncer-la”

“Per fer-li enfront d'esta xacra és necessària eixa mirada violeta, o com diu la campanya d’enguany de l’Ajuntament de València: violència masclista; veure-la, per a vèncer-la. I és que la violència de gènere no és només la part més visible: la dels colps, els grits, els insults…”, ha continuat Lucía Beamud en ressaltar “la importància de tots els projectes premiats que ajuden a l’apoderament de la dona i la seua visibilització”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr